icon

Pobyt v Grécku

evasss
26. feb 2022

Ahojte,
boli ste, niektorá, v tomto roku 2022 v Grécku? Mám tam letieť začiatkom marca a obavám sa tých náhodných zdravotných kontrol na letisku a následnej karantény v prípade pozitívneho výsledku 😣 Máte s tým skúsenosti? Robia sa tie kontroly? Ďakujem krásne
P. S. Som nezaockovaná, neprekonaná

gr3tch3n
26. feb 2022

@evasss Ahoj, ja som bola v januári. Áno, namatkove kontroly sú na letisku, je to jedno či si očkovana, alebo nie. Ja som, dokonca tromi dávkami a aj tak som ešte musela ísť na antigen. V každom prípade si musíš pred odletom spraviť Pcr alebo antigen a nezabudni vyplniť PLF formulár. Tam udavas aj miesto,kde sa budeš zdržiavať počas pobytu v GR. Ak by si bola pozitívna ideš do karantény v na to určenom hotely.

Viac info máš napr tu

https://dovolenka.sme.sk/i/grecko/korona-info

evasss
autor
26. feb 2022

@gr3tch3n ďakujem pekne😊a kontrolujú takto náhodne veľa ľudí? Napr. koľko ľudí z tvojho letu ste boli takto skontrolovaní?

gr3tch3n
26. feb 2022

@evasss žiaľ, na to ti neviem odpovedať, keďže sme boli s priateľom medzi prvými. On prešiel a ja som šla na test. Išlo to rýchlo a hneď sme sa ponáhľali, čakal nás odvoz, takže netuším koľko ľudí z celého lietadla šlo má test 🤔