icon

Počas dovolenky synovi skončí platnosť pasu

18. júl 2025

Ahojte, v utorok ideme na dovolenku do Chorvátska,malemu vyprší pas v strede dovolenky a nový občiansky ešte nedošiel....čo teraz šli by ste.aj tak? Dnes bol mesiac a sms niekde.ze.je hotový.

Strana
z5
pribinak
18. júl 2025

V pondelok by som tam volalla a urgovala to, že ho proste potrebujete

Trochu nechápem prečo ste to nevybavovali skôr, vždy cez leto su problémy okolo pasov a tak sa nwtreba spoliehať na 30 dňovú lehotu

autor
18. júl 2025
@pribinak

V pondelok by som tam volalla a urgovala to, že ho proste potrebujete

Trochu nechápem prečo ste to nevybavovali skôr, vždy cez leto su problémy okolo pasov a tak sa nwtreba spoliehať na 30 dňovú lehotu

@pribinak nemali sme.nikam.ist ale ponúkli nám.tak.sme.sanrychlo rozhodli

pribinak
18. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak nemali sme.nikam.ist ale ponúkli nám.tak.sme.sanrychlo rozhodli

@anonym_autor tak rýchlo skoro ráno rám chod, volaj

autor
18. júl 2025
@pribinak

@anonym_autor tak rýchlo skoro ráno rám chod, volaj

@pribinak bude problém.ak potom vyprší platnosť pasu? Ak.nahodou

mondolina
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
pravdaže. veď nemá platný cestovný doklad.

autor
18. júl 2025
@mondolina

@anonym_autor
pravdaže. veď nemá platný cestovný doklad.

@mondolina tak.ano alemje to aspoň dôkaz.ze.je nás hh

janai1
18. júl 2025

Som zvedavá či sa budeš tak smiať keď budete sedieť na polícii a decko ti zoberie sociálka. Dúfam, že nie je dosť starý na to aby si to pamätal, ak sa niečo stane 🙂

anonym_c6b5fa
18. júl 2025

Nebol by to až taký problém, keď skončí platnosť, dá sa to obkecať, je to stále v EU a asi nejdete letecky, tak pravdepodobnosť použitia dokladu je minimálna . Samozrejme, lepšie je ho mať platný ale netvárme sa, že všetci robíme vždy všetko na 100% správne 😅🙂

autor
18. júl 2025
@janai1

Som zvedavá či sa budeš tak smiať keď budete sedieť na polícii a decko ti zoberie sociálka. Dúfam, že nie je dosť starý na to aby si to pamätal, ak sa niečo stane 🙂

@janai1 ja doklad mam.len bude par dni starý...

pribinak
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor môže sa udiať hocičo ….su tu matky ktoré by to riskli a sú tu take ktoré by to nikdy neriskli, lebo zákon schválnosti a bude nejaký pruser kontrola na hraniciach a …

autor
18. júl 2025
@anonym_c6b5fa

Nebol by to až taký problém, keď skončí platnosť, dá sa to obkecať, je to stále v EU a asi nejdete letecky, tak pravdepodobnosť použitia dokladu je minimálna . Samozrejme, lepšie je ho mať platný ale netvárme sa, že všetci robíme vždy všetko na 100% správne 😅🙂

@anonym_c6b5fa konečne.niekto pozitívny

autor
18. júl 2025
@pribinak

@anonym_autor môže sa udiať hocičo ….su tu matky ktoré by to riskli a sú tu take ktoré by to nikdy neriskli, lebo zákon schválnosti a bude nejaký pruser kontrola na hraniciach a …

@pribinak tak.ale.ja.doklad budem.mat len akurát stary

moonlight1210
18. júl 2025
@anonym_autor

@mondolina tak.ano alemje to aspoň dôkaz.ze.je nás hh

@anonym_autor myslis par dni neplatny.
V pase nie su uvedeni rodicia. Nie je to doklad, ze je to vas syn.
Je to len doklad, ze je to on, aj ked je doklad oficialne neplatny. Takze ho vlastne nemaju preco brat do uvahy a najskor ani nemozu.
Predpokladam, ze aj na fotke je tam este mladsi.

S kontrolami som sa uz davnejsie nestretla, takze mozno prejde domov pohode.

Ale moze sa stat, ze hned pri vjazde pozru doklady, spytaju sa, ako dlho sa idete zdrzat a povedia vam, ze ale syn tam ist teda nemoze, lebo mu vyprsi platnost dokladu. Takze to mozno rovno obratite a pojdete domov.

Horsie, ak ho skontroluju pri odchode a bude mat neplatny doklad. Mozu ziadat, aby v krajine ostal a siel to riesit cez konzulat. Teda niektory rodic s nim.

Cez konzulat vybavis bud pas (moze to trvat mesiac), alebo nieco ako jednosmernu nahradu pasu s kratkou platnostou, akurat na okamzity navrat do krajiny (dostali sme take cosi, ked nas okradli v barcelone).

Tak je na tebe, co risknete, ak ziaden doklad nebude mat.

“ Samozrejme, lepšie je ho mať platný ale netvárme sa, že všetci robíme vždy všetko na 100% správne 😅🙂 “

Nerobime vsetko na 100%, ale ani sa nevrhame vedome riskovat blbosti.
Za tuto “pozitvnu” vetu budes velmi vdacna, az trafis na nervozneho colnika, co nebude ochotny ani ceknut anglicky (ak nevies chorvatsky, ci madarsky). A dohaduj sa a pros o zhovievavost a pochopenie.

mondolina
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
veď choď. čo sa tu pýtaš? že ti niekto odobrí porušenie zákona? neplatný pas- žiaden pas.

klementinka58
Autor odpoveď zmazal
zuzu1304
18. júl 2025

@anonym_autor nemôže ti ho ten novy občiansky prípadne prevziať niekto so splnomocnenim a poslať kuriérom do Chorvátska? Ak ho teda stihnú vydať pokiaľ tam budete.

autor
18. júl 2025
@moonlight1210

@anonym_autor myslis par dni neplatny.
V pase nie su uvedeni rodicia. Nie je to doklad, ze je to vas syn.
Je to len doklad, ze je to on, aj ked je doklad oficialne neplatny. Takze ho vlastne nemaju preco brat do uvahy a najskor ani nemozu.
Predpokladam, ze aj na fotke je tam este mladsi.

S kontrolami som sa uz davnejsie nestretla, takze mozno prejde domov pohode.

Ale moze sa stat, ze hned pri vjazde pozru doklady, spytaju sa, ako dlho sa idete zdrzat a povedia vam, ze ale syn tam ist teda nemoze, lebo mu vyprsi platnost dokladu. Takze to mozno rovno obratite a pojdete domov.

Horsie, ak ho skontroluju pri odchode a bude mat neplatny doklad. Mozu ziadat, aby v krajine ostal a siel to riesit cez konzulat. Teda niektory rodic s nim.

Cez konzulat vybavis bud pas (moze to trvat mesiac), alebo nieco ako jednosmernu nahradu pasu s kratkou platnostou, akurat na okamzity navrat do krajiny (dostali sme take cosi, ked nas okradli v barcelone).

Tak je na tebe, co risknete, ak ziaden doklad nebude mat.

“ Samozrejme, lepšie je ho mať platný ale netvárme sa, že všetci robíme vždy všetko na 100% správne 😅🙂 “

Nerobime vsetko na 100%, ale ani sa nevrhame vedome riskovat blbosti.
Za tuto “pozitvnu” vetu budes velmi vdacna, az trafis na nervozneho colnika, co nebude ochotny ani ceknut anglicky (ak nevies chorvatsky, ci madarsky). A dohaduj sa a pros o zhovievavost a pochopenie.

@moonlight1210 akého colníkov prosím ťa? Sme v sengheme

janai1
18. júl 2025
@klementinka58
Odpoveď bola zmazaná

@klementinka58 pas do 24 hodín neexistuje na SK

klementinka58
18. júl 2025
@janai1

@klementinka58 pas do 24 hodín neexistuje na SK

@janai1 naozaj ? a aky je najrychlejsi?

uz vidim do 2 prac dni

sendy1977
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vieš čo, môj manžel mal vyše roka neplatný OP (nevšimol si to(. On mal vtedy také zamestnanie, že ho minimálne raz za týždeň kontrolovali policajti. A nevšimli si to ani oni. Až v banke keď si išiel vybrať peniaze mu povedali však vy mate viac ako rok neplatný OP. Tak ešte môžeš uhrať , že si to nevšimla, keby vas niekde kontrolovali.

janai1
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor 🤣 máš teda krásne predstavy. Minuly mesiac nás kontrolovali na hraniciach Slovinsko - Rakúsko. Tento mesiac zas náhodne zastavovali auta na hranici Slovensko - Rakúsko

janai1
18. júl 2025
@klementinka58

@janai1 naozaj ? a aky je najrychlejsi?

uz vidim do 2 prac dni

@klementinka58 2 pracovné dni

autor
18. júl 2025
@zuzu1304

@anonym_autor nemôže ti ho ten novy občiansky prípadne prevziať niekto so splnomocnenim a poslať kuriérom do Chorvátska? Ak ho teda stihnú vydať pokiaľ tam budete.

@zuzu1304 presne nad tým rozmyslam

tahomi
18. júl 2025

Mna minuly tyzden kontrolovali na slovensko - rakuskych hraniciach, auto za autom ukazovali ludia obcianske/pasy. Nikdy nevies

klementinka58
18. júl 2025

inak aj madari dost casto zvyknu kontrolovat aj slovinci....ono pri vstupe do niektorych krajim treba mat platny pas este 3 alebo 6 mes...inak ta do krajiny nepustia neviem ako to ma chorvatsko

renatka100
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nik nas nekontroloval na hraniciach, v celom chorvatsku sme nestretli jedineho policajta za celu dovolenku, asi tak isl by som ved pri prichode bude platny

autor
18. júl 2025
@tahomi

Mna minuly tyzden kontrolovali na slovensko - rakuskych hraniciach, auto za autom ukazovali ludia obcianske/pasy. Nikdy nevies

@tahomi to aj na.sr môžu kontrolovat

anonym_5479c3
18. júl 2025

Vždy je to risk. Moja skúsenosť je, že mi na hranici nikto neriešil, že sú deti bez dokladov. Závisí, na koho narazíš.

autor
18. júl 2025
@klementinka58

inak aj madari dost casto zvyknu kontrolovat aj slovinci....ono pri vstupe do niektorych krajim treba mat platny pas este 3 alebo 6 mes...inak ta do krajiny nepustia neviem ako to ma chorvatsko

@klementinka58 iba mimo.eu

autor
18. júl 2025
@renatka100

@anonym_autor nik nas nekontroloval na hraniciach, v celom chorvatsku sme nestretli jedineho policajta za celu dovolenku, asi tak isl by som ved pri prichode bude platny

@renatka100 ani pri vstupe do HR však?

Strana
z5