Potrebné a nepotrebné veci k moru
Ahojte, keďže sa tento rok chystáme 1x k moru spolu s nasou dcerkou (bude mat v tom case 20 mesiacov) rada by som vedela praktické skúsenosti, názory a nápady. Čo ste na dovolenke ocenili, co bolo uplne zbytočné, všetky postrehy aj pozitívne aj negatívne budú vítané. Ďakujem 🙂
Ahoj, tak urcite dobre poistenie 🙂 , potom zalezi, ci idete autom alebo lietadlom, my chodime s drobcom do Chorvatska autom a v podstate co nemame, bud nepotrebujeme alebo dokupime. Je dobre mat na plaz nejaky stan plazovy alebo slnecnik a dost zabavky do piesku alebo kamienkov, kyblik, lopatku a podobne - to sa da kupit na mieste. Pre maleho klobuciky alebo nieco na hlavu - lebo nas to vzdy namocil, tak kym vyschlo, tak sme dali ine. Nejaku malu lekarnicku, keby nieco. Zbytocne bolo vela oblecenia pre maleho, aj tak nosil plienku a tricko a do mesta sme tocili tiez len par veci.
@huxy ďakujem, a co sa tyka liekov - alebo takej poistnej lekárnicky? 🙂
@janaleskova nieco na teplotu, na usi, oci, naplaste, fenistil kvapky, nieco na spaleniny, na hnacku, na rehydrataciu, nieco do nosa.. to beriem ja vzdy.
@janaleskova no vidíš,na lieky som zabudla.niečo na horúčku /nurofen sirup/,gél na prípadné spálenie sa, niečo na nevonosť /kinderil/.a poistenie som nepísala.lebo tieto skúsenosti nemám s vlastným dieťaťom,ale s rodinou,ktorá mala deti,a ja som im veci balila.a oni mali stále poistenie.ale to určite treba.možno v unione-tam som bola poistená ja
@majloo ideme autom, presne aby sme boli mobilny a ak treba odskocili si, plažový stan chceme tiez kupit taky ten sekudovy rozkladaci, no postupne kupujem a ukladam co treba...
@jasminet toto si normalne zapisem a dam do kosicka "dovolenka" 🙂
Plienky, utierky, vodu, hracky do piesku, pripadne aj ochranne kremy a pod kupujeme na mieste...
Urcite brat so sebou LIEKY - smecta(hnacka), elektrolyt al. Kulisek (vracanie), nurofen sirup, panadol cipky, kvapky do ociek a usi (to nam vzdy pred dovcou predpise doki)...
@janaleskova ja este beriem odsavacku soplov + vysavac - to po prvej dovolenke s malou ked mala 1 rok. kedze mame zase male babo ktore nevie este smrkat
@janaleskova ten sekundovy je super, my nemame, ale tiez chceme, je na nervy rozkladat ten klasicky, potom nieco makke, nejaku dobru podlozku do stanu, nam tam v tieni maly aj spinkaval. Inak okrem lekarnicky veco popisanych vyssie nic extra podla mna netreba, lebo aj tak je plne auto (my este aj stravu berieme) a co sa da, kupujeme na mieste. A maly sa krasne prisposobil aktualnym podmienkam. 🙂 U nas bodovala lopta do vody a vselijake kybliky a misky a plastove lyzice na vodicku a kamienky. 🙂 Kocik urcite, vecer sme ho tam uspali a do polnoci sme sa flakali po meste, jaka parada 😉
my nosime rychlovarnu kanvicu vsade okrem toho co sa tu spominalo, lieky su samozrejmost, kopec uterakov, deky atd.. lebo to som nestacila prasit/susit/prat ked sme boli dlhsie... a ked cez den zaspala zakryvala som jej aj golfac s osuskou a spala pod tym - mala tmu a vydrzala na plazi pod stromom spat aj 2-3 hodiny na obed :P beriem par vyziv "keby daco" a nieco na chrumkanie pre malu, vodu na chvilu tiez "keby daco", malej oblubeneho plysaka.. vsetko dalsie kupujeme na mieste.. kozmetiku nesiem aj svoju na dovolenky len taku "zvyskovu" a mini-balenia a vzorky (aspon ich miniem), aby som setrila miesto v kufri 🙂)) ked idem domov, skoro vsetko ide do kosa, domov uz nic nenesiem...
A este vrece na spinave veci (ale to len pre moju pohodlnost) :P doma my to setri vela casu, nemusim nic triedit... vrece hodim ku pracke, a ostatne veci vylozim rovno na miesto 🙂)
maminy a ake mate skusenosti povedzme s ockovanim,ked idete s dietatom do exotickych krajin..je ockovanie nutne?alebo zalezi od krajiny?dakujeem
@janaleskova ja by som tiez chcela ten sekundovy rozkladaci, my zijeme pri mori tak by som ho vyuzila cele leto..mas niekde nejaky vyhliadnuty, resp. link?
http://www.sekundovestany.sk/www-sekundovestany...
akoze ceny .. :D
este tento vyzera celkom schopne cenovo
http://www.art-sport.sk/stany/stany-quechua/sek...
@lucinocka presne tieto sme pozerali...🙂 ale ešte stale cakam ze pred letom sa to rozbehne 🙂
@simca06022011 výborne to vrece na spinave veci...TOP 🙂, ja som taka ista kopec veci vyhadzujem a nenesiem naspat. Ideme do apartmanu kde je konvica aj mikrovlnka, dobre zariadenie, uz to mame odskusane 🙂
teraz maju stan aj v tchibe 🙂
všetko tu už spomenuli ale ešte dodávamlieky na poštipanie fenistil gel a fenistil kvapky. repelent. rýchlovarná konvica je super (hipky a podobe kupiš aj tam) deťom do auta nejaku zábavku knižočky cd-spievankovo, nejake hračky alebo niečo čim sa zabavia lebo celu cestu väčšinou neprespinkaju. hrube ponožky do auta aby nebolo v topánočkach a v noci môž byť chladno v aute. pršiplášť a gumáky dá sa snimi robiť zábava ak by vám pršalo. nezabudnuť plnu kreditku ostatne kupite. a zabudla som kvalitne slnečne okupliare pre drobcov 🙂 rýchlovarná kanvica je super to využiješ aj po ceste a napriklad je dobrá aj termoska s dudlom môže tak piť čajik ( okrem netečuceho pohárika) aj po ceste. určite poistenie ako tu baby pisali. niečo na spálenu pokožku ak by dačo. paralen čipky a teplomer. nezabudmi šnuru a količky jha som to využila aj v hotely na balkone a mlžeš aj natiahnuť o slnečnik napláži alebo lehátka a količkami pripneš čokolvek. samozrejme stači tých količkov 10 ks maximálne 🙂
http://www.cepreka.sk/Informacie/Co-Zabalit/ toto si vies stiahnut a vytlacit 🙂 ja som uz. akurat ze tentoraz ideme bez deti, tak je to jednoduchsie, len naozaj asi budem brat viac liekov ako oblecenia 😀 urcite na hnacku, na rehydrataciu, mini prva pomoc, maju na docsimon mini balenie rychlej prvej pomoci, ocnu mast, usne kvapky, ibalgin, kynedril, antihistaminika a hlavne opalovacie kremy a kremy po opalovani a vela vela panthenolu na spaleniny, na co som ja expert aj pri vysokom faktore. a zasadne beriem kozmetiku cestovne balenie. za tyzden sa to spotrebuje a nemusime tahat naspat 🙂 jaaaj a najnovsie si pre istotu beriem vaginalne capiky, asi kupim IALUNU alebo nieco podobne a canesten combi, keby som dostala kvasinky naaahodou.
@mawka super dakujem za clanky aj za tipy....
@elise dakujeeeeem krasne baby, tak uz len citat a chystat do kosicka " dovolenka " 🙂
To som si uz zalozila taky ulozny box, a priebezne tam hadzem veci co ma napadne....dnes som malej kupila siltovku s tou latkou na krk s uv faktorom, je to chicco tak hadam to bude ok, aj okuliariky ma, este jej chcem kupit aj to UV oblecko do vody, my s muzom to mame a je to super 🙂
@kikina84 podla mna zalezi od krajiny, ale urcite by som informovala u pediatra...istota je istota 🙂
@janaleskova take nejake oblecko som videla nedavno v tchibo shope, eshope
@janaleskova nikto nespomenul plazovu deku! su deky co su z jednej strany celtovina a z druhej smyklavy polyesterovy material, je to presivane a skladacie. Odolne voci vlhkosti a nic sa na ne neprilepi, ci uz ju polozis do travy alebo na piesok. Ziadne krkolomne prasenie. Zijem priamo na pobrezi oceanu a toto je moja najdolezitejsia vec.
O tom co je potrebne co nie by sa dalo diskutovat, nakolko co je pre jedneho potrebne je pre ineho zbytocnost a naopak a dieta je kazde ine a same az naostro "ukaze" co mu treba.
Kazdopadne jedno je iste, vacsina rodin trepe hlavne ak idu autom 1.krat na 1. dovolenku k moru 3/4 zbytocnosti 😀
co potom zbytocne zdrzuje ich prevlacat pri stahovani z auta na izbu, zabyvavanim sa ich rozmiestnovanim a hladanim systemu kde co je...a na konci dovolenky v obratenom garde. Cize za mna s rozvahou, hlavne veci bez ktorych si dieta ani doma nevie predstavit den, nieco k vode, bodka a uzivat si 😵
@briketa super dikes 🙂
@horana suhlasim 🙂 Nic netreba prehanat 😉
urcite opalovacie kremy na mieste CINU nech je ako chce,ta ista znacka u nas je akoby slabsia ako napr.v chorvatsku.nam sa osvecil z Dm v chorVatsku SUN DANCE V SPRAY.nezmyje sa a maju vysoke faktory

no klasicky oblečko pre malú,šatočky,sukničky,tielka /nie veľa,ale možno na každý deň iné,ak by zašpinila/.opaľovacie mlieka, slnečné okuliare, šiltovku, klobúčik, uteráky, plavky /nemusia byť/, šlapky, sandálky, kočík /ak ešte cez deň napr.spinká,tak aby mohla spinkať aj niekde vonku/, niečo na večer-svetrík, tenšie nohavice, tričko, ponožky, hygienické potreby, obľúbenú hračku. na kočík buď slnečník alebo plienku /aby nesvietilo/. plážovú tašku,do ktorej nabalíš nejaké drobnosti na jedenie, vodu, osušky, niečo na ležanie /ak nebudú lehátka/.