icon

Potrebné a nepotrebné veci k moru

janaleskova
17. apr 2013

Ahojte, keďže sa tento rok chystáme 1x k moru spolu s nasou dcerkou (bude mat v tom case 20 mesiacov) rada by som vedela praktické skúsenosti, názory a nápady. Čo ste na dovolenke ocenili, co bolo uplne zbytočné, všetky postrehy aj pozitívne aj negatívne budú vítané. Ďakujem 🙂

Strana
z2
huxy
17. apr 2013

no klasicky oblečko pre malú,šatočky,sukničky,tielka /nie veľa,ale možno na každý deň iné,ak by zašpinila/.opaľovacie mlieka, slnečné okuliare, šiltovku, klobúčik, uteráky, plavky /nemusia byť/, šlapky, sandálky, kočík /ak ešte cez deň napr.spinká,tak aby mohla spinkať aj niekde vonku/, niečo na večer-svetrík, tenšie nohavice, tričko, ponožky, hygienické potreby, obľúbenú hračku. na kočík buď slnečník alebo plienku /aby nesvietilo/. plážovú tašku,do ktorej nabalíš nejaké drobnosti na jedenie, vodu, osušky, niečo na ležanie /ak nebudú lehátka/.

majloo
17. apr 2013

Ahoj, tak urcite dobre poistenie 🙂 , potom zalezi, ci idete autom alebo lietadlom, my chodime s drobcom do Chorvatska autom a v podstate co nemame, bud nepotrebujeme alebo dokupime. Je dobre mat na plaz nejaky stan plazovy alebo slnecnik a dost zabavky do piesku alebo kamienkov, kyblik, lopatku a podobne - to sa da kupit na mieste. Pre maleho klobuciky alebo nieco na hlavu - lebo nas to vzdy namocil, tak kym vyschlo, tak sme dali ine. Nejaku malu lekarnicku, keby nieco. Zbytocne bolo vela oblecenia pre maleho, aj tak nosil plienku a tricko a do mesta sme tocili tiez len par veci.

janaleskova
autor
17. apr 2013

@huxy ďakujem, a co sa tyka liekov - alebo takej poistnej lekárnicky? 🙂

jasminet
17. apr 2013

@janaleskova nieco na teplotu, na usi, oci, naplaste, fenistil kvapky, nieco na spaleniny, na hnacku, na rehydrataciu, nieco do nosa.. to beriem ja vzdy.

huxy
17. apr 2013

@janaleskova no vidíš,na lieky som zabudla.niečo na horúčku /nurofen sirup/,gél na prípadné spálenie sa, niečo na nevonosť /kinderil/.a poistenie som nepísala.lebo tieto skúsenosti nemám s vlastným dieťaťom,ale s rodinou,ktorá mala deti,a ja som im veci balila.a oni mali stále poistenie.ale to určite treba.možno v unione-tam som bola poistená ja

janaleskova
autor
17. apr 2013

@majloo ideme autom, presne aby sme boli mobilny a ak treba odskocili si, plažový stan chceme tiez kupit taky ten sekudovy rozkladaci, no postupne kupujem a ukladam co treba...

janaleskova
autor
17. apr 2013

@jasminet toto si normalne zapisem a dam do kosicka "dovolenka" 🙂

sjuzi
17. apr 2013

Plienky, utierky, vodu, hracky do piesku, pripadne aj ochranne kremy a pod kupujeme na mieste...
Urcite brat so sebou LIEKY - smecta(hnacka), elektrolyt al. Kulisek (vracanie), nurofen sirup, panadol cipky, kvapky do ociek a usi (to nam vzdy pred dovcou predpise doki)...

jasminet
17. apr 2013

@janaleskova ja este beriem odsavacku soplov + vysavac - to po prvej dovolenke s malou ked mala 1 rok. kedze mame zase male babo ktore nevie este smrkat

majloo
17. apr 2013

@janaleskova ten sekundovy je super, my nemame, ale tiez chceme, je na nervy rozkladat ten klasicky, potom nieco makke, nejaku dobru podlozku do stanu, nam tam v tieni maly aj spinkaval. Inak okrem lekarnicky veco popisanych vyssie nic extra podla mna netreba, lebo aj tak je plne auto (my este aj stravu berieme) a co sa da, kupujeme na mieste. A maly sa krasne prisposobil aktualnym podmienkam. 🙂 U nas bodovala lopta do vody a vselijake kybliky a misky a plastove lyzice na vodicku a kamienky. 🙂 Kocik urcite, vecer sme ho tam uspali a do polnoci sme sa flakali po meste, jaka parada 😉

simca06022011
17. apr 2013

my nosime rychlovarnu kanvicu vsade okrem toho co sa tu spominalo, lieky su samozrejmost, kopec uterakov, deky atd.. lebo to som nestacila prasit/susit/prat ked sme boli dlhsie... a ked cez den zaspala zakryvala som jej aj golfac s osuskou a spala pod tym - mala tmu a vydrzala na plazi pod stromom spat aj 2-3 hodiny na obed :P beriem par vyziv "keby daco" a nieco na chrumkanie pre malu, vodu na chvilu tiez "keby daco", malej oblubeneho plysaka.. vsetko dalsie kupujeme na mieste.. kozmetiku nesiem aj svoju na dovolenky len taku "zvyskovu" a mini-balenia a vzorky (aspon ich miniem), aby som setrila miesto v kufri 🙂)) ked idem domov, skoro vsetko ide do kosa, domov uz nic nenesiem...
A este vrece na spinave veci (ale to len pre moju pohodlnost) :P doma my to setri vela casu, nemusim nic triedit... vrece hodim ku pracke, a ostatne veci vylozim rovno na miesto 🙂)

kikina84
17. apr 2013

maminy a ake mate skusenosti povedzme s ockovanim,ked idete s dietatom do exotickych krajin..je ockovanie nutne?alebo zalezi od krajiny?dakujeem

lucinocka
17. apr 2013

@janaleskova ja by som tiez chcela ten sekundovy rozkladaci, my zijeme pri mori tak by som ho vyuzila cele leto..mas niekde nejaky vyhliadnuty, resp. link?

lucinocka
17. apr 2013

este tento vyzera celkom schopne cenovo
http://www.art-sport.sk/stany/stany-quechua/sek...

janaleskova
autor
17. apr 2013

@lucinocka presne tieto sme pozerali...🙂 ale ešte stale cakam ze pred letom sa to rozbehne 🙂

janaleskova
autor
17. apr 2013

@simca06022011 výborne to vrece na spinave veci...TOP 🙂, ja som taka ista kopec veci vyhadzujem a nenesiem naspat. Ideme do apartmanu kde je konvica aj mikrovlnka, dobre zariadenie, uz to mame odskusane 🙂

simca06022011
17. apr 2013

teraz maju stan aj v tchibe 🙂

elise
17. apr 2013

všetko tu už spomenuli ale ešte dodávamlieky na poštipanie fenistil gel a fenistil kvapky. repelent. rýchlovarná konvica je super (hipky a podobe kupiš aj tam) deťom do auta nejaku zábavku knižočky cd-spievankovo, nejake hračky alebo niečo čim sa zabavia lebo celu cestu väčšinou neprespinkaju. hrube ponožky do auta aby nebolo v topánočkach a v noci môž byť chladno v aute. pršiplášť a gumáky dá sa snimi robiť zábava ak by vám pršalo. nezabudnuť plnu kreditku ostatne kupite. a zabudla som kvalitne slnečne okupliare pre drobcov 🙂 rýchlovarná kanvica je super to využiješ aj po ceste a napriklad je dobrá aj termoska s dudlom môže tak piť čajik ( okrem netečuceho pohárika) aj po ceste. určite poistenie ako tu baby pisali. niečo na spálenu pokožku ak by dačo. paralen čipky a teplomer. nezabudmi šnuru a količky jha som to využila aj v hotely na balkone a mlžeš aj natiahnuť o slnečnik napláži alebo lehátka a količkami pripneš čokolvek. samozrejme stači tých količkov 10 ks maximálne 🙂

mawka
17. apr 2013

http://www.cepreka.sk/Informacie/Co-Zabalit/ toto si vies stiahnut a vytlacit 🙂 ja som uz. akurat ze tentoraz ideme bez deti, tak je to jednoduchsie, len naozaj asi budem brat viac liekov ako oblecenia 😀 urcite na hnacku, na rehydrataciu, mini prva pomoc, maju na docsimon mini balenie rychlej prvej pomoci, ocnu mast, usne kvapky, ibalgin, kynedril, antihistaminika a hlavne opalovacie kremy a kremy po opalovani a vela vela panthenolu na spaleniny, na co som ja expert aj pri vysokom faktore. a zasadne beriem kozmetiku cestovne balenie. za tyzden sa to spotrebuje a nemusime tahat naspat 🙂 jaaaj a najnovsie si pre istotu beriem vaginalne capiky, asi kupim IALUNU alebo nieco podobne a canesten combi, keby som dostala kvasinky naaahodou.

janaleskova
autor
17. apr 2013

@mawka super dakujem za clanky aj za tipy....
@elise dakujeeeeem krasne baby, tak uz len citat a chystat do kosicka " dovolenka " 🙂
To som si uz zalozila taky ulozny box, a priebezne tam hadzem veci co ma napadne....dnes som malej kupila siltovku s tou latkou na krk s uv faktorom, je to chicco tak hadam to bude ok, aj okuliariky ma, este jej chcem kupit aj to UV oblecko do vody, my s muzom to mame a je to super 🙂

janaleskova
autor
17. apr 2013

@kikina84 podla mna zalezi od krajiny, ale urcite by som informovala u pediatra...istota je istota 🙂

mawka
17. apr 2013

@janaleskova take nejake oblecko som videla nedavno v tchibo shope, eshope

briketa
17. apr 2013

@janaleskova nikto nespomenul plazovu deku! su deky co su z jednej strany celtovina a z druhej smyklavy polyesterovy material, je to presivane a skladacie. Odolne voci vlhkosti a nic sa na ne neprilepi, ci uz ju polozis do travy alebo na piesok. Ziadne krkolomne prasenie. Zijem priamo na pobrezi oceanu a toto je moja najdolezitejsia vec.

horana
17. apr 2013

O tom co je potrebne co nie by sa dalo diskutovat, nakolko co je pre jedneho potrebne je pre ineho zbytocnost a naopak a dieta je kazde ine a same az naostro "ukaze" co mu treba.
Kazdopadne jedno je iste, vacsina rodin trepe hlavne ak idu autom 1.krat na 1. dovolenku k moru 3/4 zbytocnosti 😀
co potom zbytocne zdrzuje ich prevlacat pri stahovani z auta na izbu, zabyvavanim sa ich rozmiestnovanim a hladanim systemu kde co je...a na konci dovolenky v obratenom garde. Cize za mna s rozvahou, hlavne veci bez ktorych si dieta ani doma nevie predstavit den, nieco k vode, bodka a uzivat si 😵

janaleskova
autor
17. apr 2013

@briketa super dikes 🙂

janaleskova
autor
17. apr 2013

@horana suhlasim 🙂 Nic netreba prehanat 😉

trasko
17. apr 2013

urcite opalovacie kremy na mieste CINU nech je ako chce,ta ista znacka u nas je akoby slabsia ako napr.v chorvatsku.nam sa osvecil z Dm v chorVatsku SUN DANCE V SPRAY.nezmyje sa a maju vysoke faktory

Strana
z2