icon

Potrebujem na let Košice - Zurich občiansky preukaz?

20. máj 2025

Ahojte staci mi obciansky preukaz na let Košice - Zurich ? Dakujem

kikusenka1
20. máj 2025

Nie

rooskoliv
20. máj 2025

Áno, ak si občan SR a platnosť dokumentu je dlhšia ako 6 mesiacov

maranco
20. máj 2025

Slovenskí občania môžu s občianskym preukazom vydaným formou ID karty cestovať na územie členských štátov Európskej únie, ďalej na Island, do Lichtenštajnska, Nórska, Švajčiarska, Čiernej Hory, Bosny a Hercegoviny, Severného Macedónska, Srbska, Albánska, Gruzínska, Moldavska a Gibraltár.
Pri cestách na územie iných štátov sa vo všeobecnosti vyžaduje predloženie platného cestovného pasu.
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...

autor
20. máj 2025
@rooskoliv

Áno, ak si občan SR a platnosť dokumentu je dlhšia ako 6 mesiacov

@kikusenka1 preco nie ? 2x prisla odpoved ano aj s vysvetlenim.

@maranco
@rooskoliv dakujem vam

melanta
21. máj 2025
@kikusenka1

Nie

Autorka, prvá odpoveď od @kikusenka1 bola nie zrejme preto, že Švajčiarsko nie je v EU a do krajín mimo EÚ je potrebný cestovný pas. Dotyčná zrejme nevie, že Švajčiarsko patrí medzi krajiny, kde napriek nečlenstvu v EU je dohodnutý vstup občanov z EU iba s OP. Takže to "nie" môžeš ignorovať.

zic
21. máj 2025

Autorka, tie nespravne odpovede su tvoj trest za to, ze nejdes "ku zdroju" (v tomto pripade ministerstvo zahranicnych veci / google, ale na MK 🙂 🙂
Chapem, ze tu mame @maranco a dalsich, ale raz ochorie a ludia nebudu vediet, co s bankovym prevodom, co s odletom apod... 🙂 🙂

autor
21. máj 2025
@melanta

Autorka, prvá odpoveď od @kikusenka1 bola nie zrejme preto, že Švajčiarsko nie je v EU a do krajín mimo EÚ je potrebný cestovný pas. Dotyčná zrejme nevie, že Švajčiarsko patrí medzi krajiny, kde napriek nečlenstvu v EU je dohodnutý vstup občanov z EU iba s OP. Takže to "nie" môžeš ignorovať.

@melanta dik krasne

autor
21. máj 2025
@zic

Autorka, tie nespravne odpovede su tvoj trest za to, ze nejdes "ku zdroju" (v tomto pripade ministerstvo zahranicnych veci / google, ale na MK 🙂 🙂
Chapem, ze tu mame @maranco a dalsich, ale raz ochorie a ludia nebudu vediet, co s bankovym prevodom, co s odletom apod... 🙂 🙂

@zic 👌🏻 no som radsej za 2x meraj a raz strihaj

rooskoliv
21. máj 2025

@autor to je ale zly pristup.... vela ludi ti moze dat zlu informaciu. Takze spravny pristup je ako pise @zic ... Nehladaj viacej informacii, ale najdi si tu jedinu spravnu a tou je web ministerstva zahranicnych veci a ziadny iny

@autor realne, co by si robila, keby si mala viacej odpovedi nie???

maranco
21. máj 2025
@rooskoliv

@autor to je ale zly pristup.... vela ludi ti moze dat zlu informaciu. Takze spravny pristup je ako pise @zic ... Nehladaj viacej informacii, ale najdi si tu jedinu spravnu a tou je web ministerstva zahranicnych veci a ziadny iny

@autor realne, co by si robila, keby si mala viacej odpovedi nie???

@rooskoliv to je rovnaké ako keď sa tu niekto pýta či treba súhlas otca keď ide s dieťaťom na dovolenku do zahraničia a jedna napíše bola som tam a nikto nič nechcel nič netreba a druhá bola som tam a dieťa vypočúvali lebo nemala súhlas
každá krajina má iné pravidlá tak si treba pozrieť web MZV.sk

kikusenka1
22. máj 2025

@melanta dotyčná bola vo švajčiarsku veľakrát keďže jej tam bývajú príbuzní... to nie som myslela na to ze sa zakladá zbytočne téma pri ktorej stačí túto otázku zadať na Google a odpoveď ma behom sekundy...

autor
22. máj 2025
@kikusenka1

@melanta dotyčná bola vo švajčiarsku veľakrát keďže jej tam bývajú príbuzní... to nie som myslela na to ze sa zakladá zbytočne téma pri ktorej stačí túto otázku zadať na Google a odpoveď ma behom sekundy...

@kikusenka1 to co za hlupost ste napisali? Ak to ma byt obhajoba vasho omylu dost smutne

melanta
22. máj 2025
@kikusenka1

@kikusenka1 prepáč, toto je mega smiešne, lepšie by bolo už nepísať nič, ako napísať takúto ozaj hlúpu výhovorku

kikusenka1
22. máj 2025
@melanta

@kikusenka1 prepáč, toto je mega smiešne, lepšie by bolo už nepísať nič, ako napísať takúto ozaj hlúpu výhovorku

@melanta ja nemám potrebu sa obhajovať ani vyhovárať. Stačí zadať do Google a odpoveď je do sekundy... 🙄