icon

Potrebujem potvrdenie od lekára pri lete s kovmi v nohe?

lilli68
5. jún 2025

Mám operované koleno, vymena kĺbu, je potrebné pri cestovaní lietadlom nejaké potvrdenie od ortopéda, že je v nohe nejaký kovový materiál? Máte s tým niekto skúsenosť?

kikulienkadd
5. jún 2025

Ahoj,mala som dlahu so 6 šróbmi v kľúčnej kosti,precestovala som s tým veľa krajín a letísk, nikde som nepípala, nemala som doklad od lekára.

miskamisiq
5. jún 2025

@lilli68 Moja mama ma srouby v nohe a zisťovala som to minuly rok a potvrdnie nebolo potrebné. Na dovolenku si zobrala len svoju lekársku správu a do angličtiny sme jej preložili, že ma srouby v nohe ak by náhodou pipala, lebo po anglicky nevie, tak nech aspoň to ukáže 🙂 (chcela to tak aspoň pre svoj dobrý pocit). Nepipala ani raz.

minenkaa
5. jún 2025

Nič nepotrebuješ ,ak budes pipat skontrolujú ta a ideš ďalej

veselo_neveselo
5. jún 2025

Nic ti netreba, ak budes pipat tak ta skontroluju dodatocne. Ziadny problem nebude.

bielasovicka
5. jún 2025

Mne po tejto operácii dal v nemocnici lekár takú kartičku, co mam ukázať keby bolo treba.

marianarem
5. jún 2025

@lilli68 Aj moja mama dostala od lekara potvrdenie, ktore ma ukazovat.

ivka225
5. jún 2025

Uvažujte prosím logicky. Povedzme, že terorista chce preniesť do lietadla zbraň a schová si ju do vrecka. Pracovníkovi bezpečnostnej kontroly ukáže potvrdenie od lekára, že má kovový kĺb. Uspokojí sa pracovník bezpečnostnej kontroly s takýmto vysvetlením, alebo ho aj tak skontroluje, ako keby žiadne potvrdenie nemal? ... No a teraz už viete, či potrebujete nejaké potvrdenie.