Povinnosti pri vstupe do Grécka
Prosím žienky čo budem potrebovať na dovolenku do grecka čo sa týka covidu? Mám z toho stres že niečo zabudnem a nepustia ma. Čo všetko musím urobiť prosím? Som zaockovana. Ďakujem
boli sme zaciatkom leta: formulár pri vstupe, Green pass 2 týždne od druhého očkovania, prípadne pcr test. deti do 6 rokov nemusia. najlepšie skontrolovať podmienky vstupu na stránke garancia ministerstvo vnútra.
vypisany PLF formular, covid pass. nic viac. spat mindop a e-hranicu.
@zuzkabro deti do 12 rokov bez testu
Boli sme pred 2 týždňami. Ak ste plne zaočkovaná, tak vyplníte formulár pre Grécko PFL, nájdete na nete, ako už písali baby vyššie. Samozrejme okrem neho treba aj očkovací preukaz. My sme leteli z BA (tam sa to kontrolojue). Gréci pri vstupe riešia len ten formulár. Pri návrate späť na Slovensko treba vyplniť formulár na mindop.sk a ehranica.sk. Obmedzenia podobné ako u nás, v interiéroch sa nosia rúška. Aj keď možno niektoré ostrovy Grécka to majú inak, my sme boli na Kréte. Peknú dovolenku prajem!
Formular PLF (nizsie odkaz) si vypis uz dnes. Je to ako u nas eHranica. Vsetky papiere budu kontrolovat este na letisku a keby si ich nemala, tak ta ani nepustia do lietadla. My sme takto nechali 5 ludi v Prahe.
https://travel.gov.gr/#/user/login
V den odletu o polnoci ti pride na email QR kod. Dolezite je, aby si to riesila dopredu. Pretoze Grecko - ako jedine - chce aby si sa registrovala skor. Neuznavaju registraciu v den odletu - neposielaju ten blby kod obratom. Ale hromadne o polnoci presne v den odletu. A samozrejme covid potvrdenie - moznosti uz vies.
@kittykat22 takze ak odlet je v piatok tak musim sa registrovat vo stvrtok cez den?
@jankafark ano. Ale mozes sa zaregistrovat uz teraz. My sme sa registrovali 14 dni pred odletom. Tam je len urcene ze v den odletu to uz nejde. Ale mozes sa registrovat lubovolny pocet dni dopredu. Ked to vyplnis online, tak ti obratom pride do emailu potvrdenie, ze tvoja ziadost je podana. A o polnoci vo stvrtok (den pred odletom o 23.00) ti pride potvrdenie s QR kodom, ktore v piatok predlozis na letisku aj s letenkami pri check ine.
@kittykat22 vy ste uz boli na tej dovolenke?
@jankafark ano boli sme hned zaciatkom jula.

https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info...
Treba mať vypísaný ich formular na vstup