icon

Povinnosti pri vstupe do Grécka

14. aug 2021

Prosím žienky čo budem potrebovať na dovolenku do grecka čo sa týka covidu? Mám z toho stres že niečo zabudnem a nepustia ma. Čo všetko musím urobiť prosím? Som zaockovana. Ďakujem

janai1
14. aug 2021

https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info...

Treba mať vypísaný ich formular na vstup

zuzkabro
14. aug 2021

boli sme zaciatkom leta: formulár pri vstupe, Green pass 2 týždne od druhého očkovania, prípadne pcr test. deti do 6 rokov nemusia. najlepšie skontrolovať podmienky vstupu na stránke garancia ministerstvo vnútra.

matkahelka
14. aug 2021

vypisany PLF formular, covid pass. nic viac. spat mindop a e-hranicu.
@zuzkabro deti do 12 rokov bez testu

matus7030
14. aug 2021

Boli sme pred 2 týždňami. Ak ste plne zaočkovaná, tak vyplníte formulár pre Grécko PFL, nájdete na nete, ako už písali baby vyššie. Samozrejme okrem neho treba aj očkovací preukaz. My sme leteli z BA (tam sa to kontrolojue). Gréci pri vstupe riešia len ten formulár. Pri návrate späť na Slovensko treba vyplniť formulár na mindop.sk a ehranica.sk. Obmedzenia podobné ako u nás, v interiéroch sa nosia rúška. Aj keď možno niektoré ostrovy Grécka to majú inak, my sme boli na Kréte. Peknú dovolenku prajem!

jankafark
23. aug 2021

@matus7030 dobry den, moxem sa opytat ste ockovany? Kedze ja nie a potrebovala by som info od nexaockovanej osoby. Ak nechcete odpovedat nemusite

kittykat22
23. aug 2021

Formular PLF (nizsie odkaz) si vypis uz dnes. Je to ako u nas eHranica. Vsetky papiere budu kontrolovat este na letisku a keby si ich nemala, tak ta ani nepustia do lietadla. My sme takto nechali 5 ludi v Prahe.

https://travel.gov.gr/#/user/login

V den odletu o polnoci ti pride na email QR kod. Dolezite je, aby si to riesila dopredu. Pretoze Grecko - ako jedine - chce aby si sa registrovala skor. Neuznavaju registraciu v den odletu - neposielaju ten blby kod obratom. Ale hromadne o polnoci presne v den odletu. A samozrejme covid potvrdenie - moznosti uz vies.

janai1
23. aug 2021

@jankafark ja keď som bola v Grécku som nebola zaočkovaná... Stačil antigen si spraviť

jankafark
23. aug 2021

@kittykat22 takze ak odlet je v piatok tak musim sa registrovat vo stvrtok cez den?

jankafark
23. aug 2021

@janai1 a kedy ste sa vratila z dovolenky?

janai1
23. aug 2021

@jankafark 25.7.

kittykat22
23. aug 2021

@jankafark ano. Ale mozes sa zaregistrovat uz teraz. My sme sa registrovali 14 dni pred odletom. Tam je len urcene ze v den odletu to uz nejde. Ale mozes sa registrovat lubovolny pocet dni dopredu. Ked to vyplnis online, tak ti obratom pride do emailu potvrdenie, ze tvoja ziadost je podana. A o polnoci vo stvrtok (den pred odletom o 23.00) ti pride potvrdenie s QR kodom, ktore v piatok predlozis na letisku aj s letenkami pri check ine.

jankafark
23. aug 2021

@kittykat22 vy ste uz boli na tej dovolenke?

matus7030
23. aug 2021

@jankafark áno som zaočkovaná

kittykat22
23. aug 2021

@jankafark ano boli sme hned zaciatkom jula.