Prechod cez hranice

25. mar 2023

Cas populacie zazila kontroly na hraniciach a cast nie. Moze byt rozdiel vo vnimani. Moze starsia generacia na zaklade skusenosti prezivat väcsi stres pri kontrole na letisku?

tramtada31
25. mar 2023

Aj mne je to nepríjemne. Kontroly sme zažili, pasovali sme z rakuska elektroniku, bicykle (pre vlastnú potrebu), chodili na nákupy a skoro vzdy prekročili povolený limit, dostali aj pečiatky do pasu, takze aj ja mám nepríjemne pocity pri hraniciach, ale vtedy bola taká doba, že si na SK nič nezohnala a keď niečo aj Ano, bolo to drahe alebo nekvalitne. Starsia generacia mohla zazit ešte horsie veci, keď im colníci zhabali všetko, čo si nakúpili v ndr. Vtedy sa colníci neparali, vzbudzovali vacsi rešpekt ako dnes.

sissy27
25. mar 2023

Aj ked si nemyslim, ze som starsia generacia 😂 ale teda zazila som aj prechody hranic za sociku, aj sme kadeco pasovali ako tu bolo spomenute, aj mam jednu nie uplne prijemnu skusenost z tych cias. Ale ziadnu traumu z toho nemam, prave naopak, uzivam si to, ze mozem cestovat za uplne jednoduchych podmienok. A dokonca ani sprisnene a nie celkom logicke kontroly pocas covidu ma nijako nerozhodili, skor som to vnimala tak, ze ved bolo horsie a zvladli sme.

simsalabim
26. mar 2023

Tak ja mam coskoro 53 a teda nestresujem...ved tie kontroly boli vtedy a teraz je ina doba.

vroni
26. mar 2023

Ja si zakazdym na hraniciach uvedomim, ako nam je fajn, ze mozeme pobehovat hore dolu a hranice uz neznamenaju nic. Alebo skoro nic.