Prepitné v Egypte
Baby ahoj. Ktoré ste boli v nedávnej dobe v Egypte, nechávali ste zamestnancom eurá alebo doláre. Známa mi hovorila, že po novom chcú radšej eurá, lebo dolár klesol. No zasa je x odporúčaní, ze chcú radšej papierové než kováky
Ja si myslim, ze vpoho zoberu aj eurace (mince)... vzdy si to vedia zmenit spat na papierove (tusim na Cypre tak bolo, ze slusne dosli a ze ci im za 20 nedam papierove... mne dali drobaky... taky kolobeh penazi... bolo zase na tips 🙂 🙂
Ale vpodstate len chlapkovi co vezme kufre, upratovacom na izbe a to je tak vsetko...
kovove euromince im nechcu brat v banke, preto radsej dolare. My sme sa prave vratili a chlapikovi na recepcii sme menili mince za papierove, lebo nadseny, ze ma plny pohar minci, veru nebol.
zato v obchodoch v pohode beru aj eura - lebo potom aj vydavaju spät - s tym problem nemaju.
dávaš mince a potom si pridu rozmenit k tebe za papierové a znova más pre nich mince 🙂 no a eurá normálne, pripadne das rovno papierovu a cely tyzden behaju okolo teba
@anonym_autor davala som papierove dolare hned po prichode dostal pan xo mi doniesol batozinu. Upratovac boli sme 12 dni dostal kazdy druhy den dolar lebo nam dobre upratoval aj poriadne pozametal a pozmyval. Na konci este dostal cely 5ku a bon pari🙂
@anonym_autor vezmu aj eura no potom chodia a pytaju od ludi aby im zmenili za papierove..lebo z eurovych minci nemaju nic
@anonym_autor vzdy davam eura, 0,50€, 1€, podla sympatii a druhu sluzby. Oni si ich potom spatne zamienaju za papierove a maju take automaty v hoteloch, co im ich potom zamenia za egyptske libry.
Vždy dávam papierové 1 dolárovky, aj minulý mesiac, keď som bola. Nikto neodmietol, ani sa nesťažoval 🙂
@anonym_autor vzdy davam eura, 0,50€, 1€, podla sympatii a druhu sluzby. Oni si ich potom spatne zamienaju za papierove a maju take automaty v hoteloch, co im ich potom zamenia za egyptske libry.
@mane01 oni s tymi mincami potom otravuju ludi na lehatkach lebo chcu zmenit. Automat im vezme len cele papierove Je to dost otravne ked ku tebe pride niekto 5 krat a ma hrst 50 cenroviek na zmenenie. Uz keb baksis v eurach na konci dat 5ku radsej ako 50 centovky. Koli baksisu a vizam som si pred cestou zmenila na dolare a spravim tak aj nabuduce
Ja som bola davnejsie, mala som papierove 1 USD. V banke som to tak v tej dobe poziadala a dali mi. Moj ex mal bankovky 50 USD, co boli vlastne nepouzitelne na nic. Sprepitne som davala vtedy, ked som bola spokojna - 1 USD. Oni kovove mince nechcu a potom otravuju, ze im to treba rozmienat.
@anonym_autor my aj aj, ale pretoze som nevedela v BA v sobotu zamenit dostatok eur za jednodolarovky. Panovi, co upratoval som menila drobne(jemu som dala rovno dopredu 10€), a aj kde som kupovala halvy a susene ovocie, sympaticky predavac, zamenila som. Odporucanie: vezmite dolare aj na viza. Stoja 25 dolarov, alebo 28€! V cestovke nam to nepovedali, za styroch takto usetris aj 20€ 🙂.
@anonym_autor my aj aj, ale pretoze som nevedela v BA v sobotu zamenit dostatok eur za jednodolarovky. Panovi, co upratoval som menila drobne(jemu som dala rovno dopredu 10€), a aj kde som kupovala halvy a susene ovocie, sympaticky predavac, zamenila som. Odporucanie: vezmite dolare aj na viza. Stoja 25 dolarov, alebo 28€! V cestovke nam to nepovedali, za styroch takto usetris aj 20€ 🙂.
@olivierko229 ja som za viza za 3 osoby platila 66 € , ale nie v tych radoby cestovkach, ale v Bank, hned vlavo ako sa vojde do haly.
@olivierko229 ja som za viza za 3 osoby platila 66 € , ale nie v tych radoby cestovkach, ale v Bank, hned vlavo ako sa vojde do haly.
@gab no vidis, nas poslali ku stanku nasej cestovky...vy ste sli bez? Nabuduce uz pojdeme bez, prvykrat sme leteli, tak som radsej takto, ale uz sa nebojim 😀
@gab no vidis, nas poslali ku stanku nasej cestovky...vy ste sli bez? Nabuduce uz pojdeme bez, prvykrat sme leteli, tak som radsej takto, ale uz sa nebojim 😀
@olivierko229 my sme sli cez cestovkou, ale viza sme kupovali extra, bez nich. V Bank je pevna oficialna cena, ale tie ostatne stanky si navysia sumu. Vela ludi to nevie a nechaju sa zlakat tymi "delegatmi", lebo oni tam hned po kazdom kricia a lakaju, a potom chudaci kupia predrazene viza.
My sme si zakupili viza priamo k cene zajazdu v cestovke. Ideme do Eg. prvy krat tak ani neviem ci dostanem nejake potvrdenie z cestovky a tym sa preukazem ci ako. Poradite pls?
My sme si zakupili viza priamo k cene zajazdu v cestovke. Ideme do Eg. prvy krat tak ani neviem ci dostanem nejake potvrdenie z cestovky a tym sa preukazem ci ako. Poradite pls?
@eitsirch bude tam atat niejto z cestovky on ti to nalepi do pasu ale aj tak musis ist este potvrdit k colnikom to vizum za mna zbytocne. V stanku bank to trvalo 2 minuty a ti co mali zaplatene bola to vetsina stali v rade dlhsie ako ja
@eitsirch koľko ste zaplatili za víza?
My aktuálne v Egypte, víza v cestovke 32 priamo v Egypte 25€. Bakšiš normalka 1 az 2€ a sú v pohode, nikto nepovie ze nechce.
@eitsirch koľko ste zaplatili za víza?
@oliverceky V cestovke chceli 33€/osobu, na letisku som zaplatila 25 dolárov.
@mane01 oni s tymi mincami potom otravuju ludi na lehatkach lebo chcu zmenit. Automat im vezme len cele papierove Je to dost otravne ked ku tebe pride niekto 5 krat a ma hrst 50 cenroviek na zmenenie. Uz keb baksis v eurach na konci dat 5ku radsej ako 50 centovky. Koli baksisu a vizam som si pred cestou zmenila na dolare a spravim tak aj nabuduce
@slavomira236 to je pravda, ale zas to mne nevadi, raz alebo dva krat sa nas pytali, ci nemame zmenit na drobne za cely pobyt… zo zaciatku som si paradoxne ja potrebovala zmenit papierove na drobne, nech mam na baksis po ruke…
0,5€ 1€ 1 dolár bakšiš 🤣🤣🤣 však to je na smiech
Hanbila by som sa ako pes
@dianaaaaa a koľko by si dávala. My sme ešte neboli, tak neveim
@anonym_autor prepac, ze odpovedam, ked si sa pytala ineho na vysku babksisu, ale ..vyska zavisi od profesie...dali sme delegatovi 5e, ked sme sli na vylet, zdalo sa mi, ze to ani neriesil, mala suma pre nho asi. Dali sme soferovi transferu na tom vylete dolar, bol nadseny. Ked sme sa vracali z vyletu, hned nas privital, ostali sme potom sami v jeho autobusiku, mali sme najdalej hotel, zastavil nam uprostred trojrprudovky, lebo malemu trebalo pisat, dali sme mu druhy dolar, nechcel ho prijat, a kym nas vylozil pri hotely, zastavil pri obchodikoch a kupil nasim detom nanuky! Taky bol vdacny za tie dva dolare...a dali sme aj plavcikom na toboganoch, ze nas pustili aj mimo limit, a ti boli tiez mega vdacni. Pri vycape napojoch si ten dolar ani nevsimli...a za upratovanie zvyknu nechavat dolar na postely..ja som dala dopredu 10e, predtym 1e, co si nevsimol, tak som bezala za nim, potom tak nejak dostal este za "nasadenie" dalsie dva dolare ..tak bol nadseny, aj mimo hotela nas Mohamed zastavil a pokecal (ja by som ho nespoznala) a ked sa ma na zaciatku pytal ako sa volam, a ja som mu podala ruku, tak bol vyplieskany 😀...a mozno to neni profesiou, ale osobnostou ..ja som bola prekvapena, ze na vylete sme asi len my davali baksis, ostatni dajak nic..a pritom sa vseobecne vie, co tie pre nas smiesne peniaze znamenaju v Egypte...tak mi to prislo luto
@dianaaaaa tiez mi pride ta 0,50 smiesna to by som sa hanbila.
@dianaaaaa a koľko by si dávala. My sme ešte neboli, tak neveim
@anonym_autor zober jednodolarovky 5dolarovku..
@anonym_autor prepac, ze odpovedam, ked si sa pytala ineho na vysku babksisu, ale ..vyska zavisi od profesie...dali sme delegatovi 5e, ked sme sli na vylet, zdalo sa mi, ze to ani neriesil, mala suma pre nho asi. Dali sme soferovi transferu na tom vylete dolar, bol nadseny. Ked sme sa vracali z vyletu, hned nas privital, ostali sme potom sami v jeho autobusiku, mali sme najdalej hotel, zastavil nam uprostred trojrprudovky, lebo malemu trebalo pisat, dali sme mu druhy dolar, nechcel ho prijat, a kym nas vylozil pri hotely, zastavil pri obchodikoch a kupil nasim detom nanuky! Taky bol vdacny za tie dva dolare...a dali sme aj plavcikom na toboganoch, ze nas pustili aj mimo limit, a ti boli tiez mega vdacni. Pri vycape napojoch si ten dolar ani nevsimli...a za upratovanie zvyknu nechavat dolar na postely..ja som dala dopredu 10e, predtym 1e, co si nevsimol, tak som bezala za nim, potom tak nejak dostal este za "nasadenie" dalsie dva dolare ..tak bol nadseny, aj mimo hotela nas Mohamed zastavil a pokecal (ja by som ho nespoznala) a ked sa ma na zaciatku pytal ako sa volam, a ja som mu podala ruku, tak bol vyplieskany 😀...a mozno to neni profesiou, ale osobnostou ..ja som bola prekvapena, ze na vylete sme asi len my davali baksis, ostatni dajak nic..a pritom sa vseobecne vie, co tie pre nas smiesne peniaze znamenaju v Egypte...tak mi to prislo luto
@olivierko229 ja som upratovacovi davala vzdy do ruky lebo ked som nechala na posteli nevzal..ale upratoval poriadne zametal zmyval a vzdy vysmiaty. Ak mestihal prisiel nahodou neskor ospravedlnoval sa nam .Vedla v budove cesi mali tiez zlateho. Ale niektorych co som videla stale zachmureni boli. Ked pojdem nabuduce budem si zas pytat izbu v jeho casti
@olivierko229 my ideme na 2t, tak som to chcela nejak dopredu rozpocitat. Zasa 5€ mi príde dávať moc každý deň za upratovanie, a 1dolar mi príde malo, neviem. V Turecku keď sme boli dávnejšie sme dávali 2€ kazdemu, kto pre nás niečo spravil a bol milý
@olivierko229 my ideme na 2t, tak som to chcela nejak dopredu rozpocitat. Zasa 5€ mi príde dávať moc každý deň za upratovanie, a 1dolar mi príde malo, neviem. V Turecku keď sme boli dávnejšie sme dávali 2€ kazdemu, kto pre nás niečo spravil a bol milý
@anonym_autor ked budes davat upratovacovi 2 tyzdne kazdy den dolar je to ok..a na konci mu este mozes nechat pri odchode..

@anonym_autor vždy dávam eura, vždy mám dobre upratané. Nepohrdnu