Preplnená pláž na Makarskej
Akurát mi na FB vyskočilo video, aká je plnka na pláži na Makarskej. A to ešte ani prázdniny nezačali. To vážne tam niekoho baví chodiť, keď si ani len uterák nemá kam zložiť a ani ako prejsť k vode?

neviem, ale pred 2 týždňami všade hlásili ako nikto nechce ísť do chorvátska, aké sú prázdne apartmány a keď sme my hľadali, tak všetko obsadené :D
Vsak vidis ze hej, niekoho to tam bavi 💁🏻♀️
este ze tam nejdem
a nehovoriac o rizikach poziaru, v tomto horku, ma zahranicie naozaj nelaka.
😀 teraz tu bude do septembra kolovať fotka z pláže a možno niekto pridá aj video z prepchatych Tatier, aby sme sa tu mohli raz opäť čudovať, že cez vrchol turistickej sezóny je niekde veľa ľudí 😀😀
Mna naozaj nikdy neprestane fascinovat ta potreba hodnotit ineho vyber travenia volneho casu 😂
Ved teba to co trapi?
A nie do HR nechodime uz roky
každého osobná vec. Ja poznám ľudí, kt. to milujú a ešte hudbu na plné gule, tak, že hrozí akustický šok. My sme zas pre nich na "súkromnej pláži" kdesi v tichu trapoši 🙄
Presne takéto plne pláže sú mojou nočnou morou...v Chorvátsku som bola raz ešte ako slobodná baba s kamoškou a bolo super, no už ma to tam neláka....teraz si vyberám radšej hotely so súkromnými plážami, kde sú tiež ľudia, no nie hlava na hlave
ja to beriem z rezervou...chodime 12r do Chorvatska a v zivote som nevidela taku plnu plaz, takze...podla mna kacica...ked tam nejdes by som sa nejako tymto nerozcurovala
Su ludia, ktori toto vyhladavaju - moja svagrina napriklad. Tesi sa, ze to tam zije. Pre mna to smrt.
Nie je to nejaká AI fotka? Mne to príde nereálne. Ale tak možno som zhýčkaná karibskymi plážami…
Ved nechod a o ostatnych sa neboj.
A inak, over si foto
Ako keby niektory iny rok bolo na makarskej na plazi volne miesto : D Kazdu sezonu je to to iste ale zrazu sa budeme pohorsovat :D
Makarska je topka topiek... Sedis si v tieni ihlicnanov, nohy v mori a za chrbatom impozantny Svety Jure 1760m pokial dobre pamatam... Tolko k malebnym HR panoramatam😅oproti napr. Jesolu s kilometrami sirokanskych a dlhych plazi je Makara ochudobnena na moznosti kupania, do tych malych zatok sa nezmesti tolky narod, ako do nafukovacieho Jesola, ci obrych Rimini s kilometrami lehahok, z ktorych niektore neboli pouzite cele leto... 🌴🌴🌴
No.. videla som minulý rok Mallorcu.. Rím - fontánu di trevi, Barcelonu, malagu.. všade je milión turistov.. a že ľudia nemajú peniaze...tak moc by som sa netešila, človek už nemá veľmi kam ísť, keď chce byť bez ľudí..
No.. videla som minulý rok Mallorcu.. Rím - fontánu di trevi, Barcelonu, malagu.. všade je milión turistov.. a že ľudia nemajú peniaze...tak moc by som sa netešila, človek už nemá veľmi kam ísť, keď chce byť bez ľudí..
@rayla no ja som nam tento rok vybrala Robinsonatu v Chorvatsku...takze da sa ist aj takto 🙂
@rayla no ja som nam tento rok vybrala Robinsonatu v Chorvatsku...takze da sa ist aj takto 🙂
@stvura Dokedy? Je to len otázkou času..Ľudia všetko pekne a čisté objavia a zaplavia.. Som šťastná, že som pochodila napr. Francúzsko ešte bez tohto enormného návalu turistov, a to aj Paríž, aj Benátky, teraz, keď to vidím, je mi ľúto, že naše decká, keď budú chcieť niečo vidieť, bude to vždy masovka, nervy a davy..
@stvura Dokedy? Je to len otázkou času..Ľudia všetko pekne a čisté objavia a zaplavia.. Som šťastná, že som pochodila napr. Francúzsko ešte bez tohto enormného návalu turistov, a to aj Paríž, aj Benátky, teraz, keď to vidím, je mi ľúto, že naše decká, keď budú chcieť niečo vidieť, bude to vždy masovka, nervy a davy..
@sisaka taketo plaze boli v chorvatsku aj pred 20 rokmi🫣aj v taliansku, pokial ides na ten "vrchny okraj na mape" (=najblizsie more, najkratsia cesta pre nemcov, rakusanov a V4)
@rayla pocet turistov je otazka vhodneho casu. Nepojdem do benatok cez vikend, ale cez tyzden. Idealne doobedu a nie na vecer, ak to ma byt jednodnovy vylet. Idealne mimo hlavnych prazdnin a mimo "stahovania narodov" z nemecka, mimo odchod lodi do grecka. Ja plnky nemam rada a doteraz sme fakt nikde plnky nezazili, lebo sa im vyhybam a planujem cesty tak, ze je tam minimum turistov a teda si pamiatky vieme uzit (a nie stat v rade, aby sme sa co i len dnu dostali...)
@rayla nemaj obavy o fr., vyhlasia kalifat a bude po turistoch
@sisaka taketo plaze boli v chorvatsku aj pred 20 rokmi🫣aj v taliansku, pokial ides na ten "vrchny okraj na mape" (=najblizsie more, najkratsia cesta pre nemcov, rakusanov a V4)
@rayla pocet turistov je otazka vhodneho casu. Nepojdem do benatok cez vikend, ale cez tyzden. Idealne doobedu a nie na vecer, ak to ma byt jednodnovy vylet. Idealne mimo hlavnych prazdnin a mimo "stahovania narodov" z nemecka, mimo odchod lodi do grecka. Ja plnky nemam rada a doteraz sme fakt nikde plnky nezazili, lebo sa im vyhybam a planujem cesty tak, ze je tam minimum turistov a teda si pamiatky vieme uzit (a nie stat v rade, aby sme sa co i len dnu dostali...)
@vevesh Jar leto je hrozne furt..víkend, týždeň.. Minule sme boli len v "blbych" dierach v Terchovej a nemáš kde zaparkovať.. museli sme ísť o siedmej, nech máme aspoň trochu čas si tu prírodu vychutnať..
@vevesh Malý túži ísť do disneylandu.. no asi ho neuvidí.. pozerala som oba, to je fakt masaker..
@rayla nemaj obavy o fr., vyhlasia kalifat a bude po turistoch
@ahhola k tomuto som videla reportaz. Ide o francuzov, ktory podlahli vyzve na tik-toku🙄🙄🙄🙄niektori pichali len pripinacikmi na nastenku, niektori normalne injekcnymi ihlami😵u nas na skole riesia len vyzvu z tiktoku na vzajomne dusenie sa 😬😵💫😵💫
@vevesh Malý túži ísť do disneylandu.. no asi ho neuvidí.. pozerala som oba, to je fakt masaker..
@rayla disneyland musis ist mimo prazdnin (pozor na nemecke a francuzske- vtedy je plnka). Ja som pozerala online kamery, a zvacsa mimo prazdnin a mimo vikendu to je relativne v pohode - tiez nemozes cakat, ze disneyland bude prazdny, ale nestojis viac ako uzivas si....
@rayla disneyland musis ist mimo prazdnin (pozor na nemecke a francuzske- vtedy je plnka). Ja som pozerala online kamery, a zvacsa mimo prazdnin a mimo vikendu to je relativne v pohode - tiez nemozes cakat, ze disneyland bude prazdny, ale nestojis viac ako uzivas si....
@vevesh Hej no, pozerala som, a je to trochu lotéria.. snáď niečo vymyslíme.. ma tie davy neskutočne odrádzajú..
Každý rok to isté... Najprv ako je tam draho, potom ako je tam plno...akoby iné dovolenkové destinácie zívali prázdnotou

Chvalabohu mame volnost pohybu a slobodneho vyberu aj dovolenky... Nesudim niekoho vyber a ani ma to nerozculuje. Avsak, vzdy si preverim zdroj akehokolvek "videjka" pred tym ako ho budem hodnotit.