Príručná batožina u Ryanair
Ahojte poprosim nazor / skusenost, mam zakupenu letenku so zakladnou batozinou Smal Bag (40x25x20) mozem si k tomu zobrat aj malu kabelku na penazenku,doklady,servitky? Letim z Budapeste.

@zalka no skôr by presla asi nejaka ľadvina skoda - radsej nebudem riskovat , dakujem za nazor precitala som tu dost a niekto s tym nema problem a niekoho nechaju doplatit batozinu ako sa zamestnanci asi vyspia. 👍🫣😂
@matula19399 zamestnanci majú kontrolovať, či je dodržaná batožina, ktorú si si zaplatila. Takže nie, nie je to o tom, ako sa zamestnanec vyspí. Ak to niekto nekontroluje, tak iba preto, že si nerobí riadne svoju prácu.
@matula19399 v Budapešti som len pristávala, ale je to ozaj o zamestnancoch. Jeden prejde s batohom ako svet a iný s menšou batožinou - kufrom už nie.
@matula19399 však si to na tú chvíľu vopchaj do tej väčšej tašky/ruksaku a potom vytiahni 🤷♀️
@melanta dakujem, radsej nebudem riskovat - koment bol na zaklade viacerych precitanych prispevkov ze niekto presiel niekto nepresiel.
a pod mikinu ti to nevies dat? vyzera plocho ta tasticka
Batozinu ti kontroluju na gate pri nastupe do lietadla. To trva tak 10 minut. Predtym cel cas po letisku a aj potom akonahle uz budes v lietadle tvoja batozina uz nikoho nezaujima. Kludne si to zober takto a na tu chvilu si to proste napchaj do toho ruksaku.
@matula19399
vždy mám aj takúto kabelku
Mas zaplateny 1 ks batoziny, takze je to 1 a nie 2. Nechaj si miesto v ruksaku alebo taske, co si beries aj na tuto kabelku. Alebo pocitaj s tym, ze ak sa Ti nezmesti, daju Ti to na gate doplatit. A nezalezi od toho, ako sa kto vyspi. Maju svoje pravidla, ktore dodrziavaju. To iste sa tyka aj hmotnosti prirucnej batoziny, ak mas viac, doplacas, pokial kontroluju. A teraz kontroluju cim dalej tym viac.
To, ze ludia pisu, ze presli neznamena nic. Su toho plne diskusne fora, ako sa to vobec udajne nekontroluje, ludia maju aj 3 tasky, vankuse napchane veci a pod. a potom su ludia prekvapeni, ked sa to deje, ze je kontrola a prevazovanie batozin.
@matula19399 kabelku zroluj a daj do vrecka bundy, alebo si ju zaves pod oblečenie
Bezne nosim malu kabelku ,ale pocitam s tym, ze ju budem musit dat do ruksaku,ak to kontrola bude pozadovat. Takze si ju kludne zober,ale nechaj si miesto pre nu v ruksaku pre istotu
Prave pred mesiacom som bola na letisku v BA svedkom toho ako isiel asi syn a matkou a pani mala malinku kabelku a bol to problem. O to vacsi, ze ju nemali kam strcit, a vlastne nakoniec pretrcal ruksak toho chlapa z tej ich konstrukcie aj bez kabelky v nej. Chcel si ist kupit nieco do obchodu s tym, ze dostane tasku. Zamestnankyna ho upozornila, ze obsah tasky skontroluje a na palubu moze ist iba to, co bude na uctenke. No a o par minut vidim, ze pan ide do priority a pani do klasickej casti gate. Tak vieme ako to dopadlo 😉
@matula19399 neriskujte,radi rozdávajú pokuty. Ja som nakoniec dokúpila priority.

@matula19399 keď sa to zmesti do batoha tak áno. Ja nosievam menšiu kabelku na doklady a peniaze.