Problém s check in Ryanair

jolanko
26. okt 2024

Dobrý deň, chcem sa opýtať ohľadom check in cez ryanair. Priateľka robila check in cez aplikáciu ryanair, moju letenku od bavila v poriadku všetko, ale jej letenku nemôže od baviť nechce jej zobrať doklad totožnosti ani pas ani občiansky preukaz, (priateľka je ukrajinka ale myslím ze vtom problém nieje, keďže ma doklady platné a neletime niekde kde treba víza). Nechceme platiť za check in na letisku, viete mi niekto niečo poradiť prosím? Ďakujem

kacusik69
26. okt 2024

check-in ma hotovy, len musi ist na verifikaciu na letisku kde jej boarding pass vytlacia bezplatne

heidi4
26. okt 2024

@kacusik69 super! 🙂

kacusik69
26. okt 2024

@heidi4 letisko na Slovensku nie je povinne podavat informacie o letoch ktore sa netykaju letov z nasich letisk dokonca by ani nemali…

V tomto pripade ide o bezny visa check, kde check-in prebehol ale nevygenerovalo boarding pass - ten si treba vyzdvihnut na letisku… verifikacia by bola mozna online len v pripade, ze by mala viza (ktore inak nepotrebuje, ale teda v takom pripade by boarding pass vygenerovalo) … pas musi fyzicky skontrolovat check-in agent, nakolko Ukrajina nie je EU ani EEA krajina a obcania Ukrajiny maju urcite podmienky vstupu a tie musia byt preverene…

jolanko
autor
26. okt 2024

@kacusik69 super, super ďakujem dámy za informácie 👍

heidi4
26. okt 2024

@kacusik69 dakujem pekne, tak nejak som to pochopila z tych clankov, ale nebola som si na 100% ista, bala som sa, ze ich budu predsa len uctovat na letisku...
Ahaaa, OK, dobre vediet, tak lepsie priamo na Ryanair sa obratit, nie na SK letisko, ak odtial/tam nie je let. Budem vediet, dakujem. 🙂

kacusik69
26. okt 2024

@heidi4 ako, nevravim ze neporadia, ale nepreberaju ziadnu zodpovednost, takze by som sa vzdy obratila bud na letisko odletu, alebo priamo na spolocnost… sama ked radim najma vo veciach v ktorych nemam 100% istotu na to upozornim a odporucim kontaktovat vyssie spomenutych, ale porovnam ako to chodi napriklad u nas… malokedy sa procedury lisia, ale nie je to vylucene… a v pripade autora v Krakowe kolko-tolko porozumeju aj slovensky 🙂

Casto sa stava ze nam cestujuci pisu rozne dotazy a pritom neletia od nas… a aj sa stalo (cez covid) ze sa stazovali ze im bolo zle poradene a neodleteli, az sa zistilo ze neleteli vobec z BA…

heidi4
26. okt 2024

@kacusik69 ach, rozumiem, mas pravdu a ma to zmysel a logiku... Az takto do hlbky som sa nad tym nezamyslala

dariaaa
29. okt 2024

@jolanko nevesta je ukrajinka a ked cestuje z akejkolvek krajiny,musi si vyziadat checking priamo na letisku
.Ona to ma bez poplatku.Len chodte skor aby bol nato cas jej to urobit.Choďte priamo na ryanair na letisku a tam jej to urobia