Prvý let
Ahojte,v utorok budem prvýkrát cestovať lietadlom 😁lenže ja sa toho dosť bojím aj som sa vždy bal 😆mate prosím vás nejaké rady ako sa ukludnim pred letom?🙈ďakujem 😁
Coho konkretne sa bojis?
stiahni si nejake serialy na netflixe do telefonu vezmi sluchadla a pistaj si v lietadle
daj si nieco volbopredajne na ukludnenie napr persen
prvykrat to nieje prijemne .. ak mas turbulencie alebo tlak .. ja sa pamatam ako ma strasne boela hlava zuby usi .. revala som ako mala .. uz mam vzdy so sebou zuvacky ,cukriky alebo mi pomaha staihnut filmy dat sluchatka a celu cestu pozerat ..sluchtka pomahaju na tlak a film na ukludnenie .. mala sa hrava hry na telefone takze nam to ubehne ...
treba zistit najprv coho sa bojis. Je to nieco konkretne alebo len ten pocit neznameho, ze si to este nezazil ? Ako radia vyssie - treba si stiahnut filmy, nezabudnut sluchatka a pozerat. Pripadne zavriet oci a pocuvat podcast ak pocuvas bezne. Nezabudni si tvrde cukriky a daj si ich najma pri vzlete aby sa ti vyrovnal tlak. Mozno nepocitis absolutne nic nie niektorym to vadi a reaguju bolestou hlavy a usi. Predides tomu. Volne predajny liek na ukludnenie napr. persen alebo anxiolan su tiez dobra rada. Neviem aky dlhy let ta caka, tak skus si veci nacasovat tak aby ti bolo co najpohodlnejsie. Za pasovou kontrolou si kup vodu a nejaky croissant, mozno nejake kekse co by si mohol chrumat (inak asi aj v lietadle nieco dostanes) a chod na zachod aby si prvych 20 minut letu nemusel ist 🙂. Neboj sa zvladnes to.
nedávno mi vyskočilo jedno video. tam presne rozoberali štatistiky. ze šanca ze spadne lietadlo je 0,04%. šanca ze sa staneš milionárom je asi 1%. toho sa nikto z nás neobáva.
minulý rok spadlo 1 osobne lietadlo pri ktorom zomrelo všetkých 200 pasažierov. pri autonehodach zomrelo 3600 ľudí ale denne.
letecká doprava je najbezpečnejšia. omnoho bezpečnejšia ako cesta do práce. nestresuj a uži si let
daj si na letisku panaka 😁
Pozri si toto video (ak je problém v strachu): https://www.facebook.com/reel/1259808871599029
Ja som si kedysi myslela, že mňa do lietadla nikto nedostane, tak som sa bála.
No, a nedávno sme leteli, síce iba v rámci Európy, ale ti poviem, bola to paráda, už sa teším až poletím znova 😀

Pozri sa na stranku flightradar24.com a chvilku racionalne uvazuj ...