icon

Prvý let lietadlom s deťmi

26. okt 2025

Ahojte maminky, budeme letieť prvýkrát s 2 deťmi (3 a 1,5 r). Konkrétne Krakow - Rím. Neviete mi niektorá podariť, ako to funguje na týchto letiskám? Celkový prístup, ak cestuje rodina s malými deťmi, kočík, uprednostnenie ?
Ďakujem za postrehy ❤️

martinmmartin
26. okt 2025

@anonym_autor Aka spolocnost? Ryanair? Tam si musis uprednostnenie zaplatit

autor
26. okt 2025
@martinmmartin

@anonym_autor Aka spolocnost? Ryanair? Tam si musis uprednostnenie zaplatit

@martinmmartin áno áno Ryanair. Naozaj? Dobre vedieť, akože nepotrebujem to za každú cenu, len ma zaujíma, či niečo take riešia , alebo vubec

anonym_8fa1cd
26. okt 2025

Máš nárok si zobrať tekutiny zo sebou keď pôjdeš cez bezpečnostnú kontrolu.

muchotrafka298
26. okt 2025

Na stranke letiska si nastuduj vsetko ohladom kontroly, co mozes mat a co nemozes so sebou. Na niektorych letiskach maju pre rodiny s detmi zvlast bezpecnostnu kontrolu, to si tiez pozri na stranke konkretneho letiska.
Je uplne jedno, ze akou leteckou spolocnostou letis, nakolko oni nemaju nic s kontrolami bezpecnostnymi na letisku.
Pokial letite s Ryanairom, tak tam dostanes presne to, co si zaplatis. A nie, rodiny s detmi nie su nijakym sposobom uprednostnovane okrem myslim nastupu do lietadla. Nedostanes ziadne platene sluzby zadarmo.

anonym_d9bae7
26. okt 2025

Lietame s malym odmalicka, ma 2 roky. Na vacsine letisk sme uprednostneni - rozumej osobitna lajna na bezbecnostnu kontrolu, niekde aj na checkin.. konkretne krakow a rim, zial, neviem poradit.
pre deti do 2r si mozes vziat aj vodu, mlieko, vacsinou bez obmedzeni (inak mas max 1l tekutin balene po 100ml.) do 2r sme s malym bravali normalne 1,5l flasu vody a bez problemov.
Tiez mas gratis 2 detske veci do podpalubia - kociar, autosedacka alebo postielka.
Priority boarding mas tusim pri vsetkych spolocnostiach bezplatne - ano aj pri ryanair - nikdy sme za priority neplatili (leteli sme aj ryanair, wizzair, aj “klasicke” ako austrian, swiss,…). My to vsak vyuzivame len malokedy, lebo o to dlhsie musime sediet v lietadle 🙂)

autor
5. nov 2025

Ahojte, už to mame za sebou 😁 brali sme si kočík, ten sme mali zadarmo. Ani raz nás neuprednostnili, čo sa dalo čakať. Deti boli trošku podráždené , keď sme mali vystupovať. Nie som typ , čo sa tlačí alebo obhajuje dieťaťom, že plače - pusťte nás. Ale nikoho okolo to nenapadlo. Ja keby vidím rodinu s malými detičkami, určite by som ich pustila. Ale ako píšem zvládli sme aj napriek tomu s chvíľkovým vrčaním. Lepšie sa nám vybavovalo v Ríme ako v Krakove. Celkovo Ciampino hodnotím lepšie

prasiatko30
5. nov 2025
@anonym_autor

Ahojte, už to mame za sebou 😁 brali sme si kočík, ten sme mali zadarmo. Ani raz nás neuprednostnili, čo sa dalo čakať. Deti boli trošku podráždené , keď sme mali vystupovať. Nie som typ , čo sa tlačí alebo obhajuje dieťaťom, že plače - pusťte nás. Ale nikoho okolo to nenapadlo. Ja keby vidím rodinu s malými detičkami, určite by som ich pustila. Ale ako píšem zvládli sme aj napriek tomu s chvíľkovým vrčaním. Lepšie sa nám vybavovalo v Ríme ako v Krakove. Celkovo Ciampino hodnotím lepšie

@anonym_autor tak ja napriklad pri vystupovani som vzdy deti drzala na sedadle az kym nevystupilo cele loetadlo - az ked uz boli vsetci von som sa zdvihala a zacala vytahovat bagaz. Z jednoducheho dovodu - lebo vsetci dospelaci boli nervni a bezali k vychodu, my kedze sme lietali z bodu a do bodu b sme sa neponahlali a potom sme uplne kludne vysli a bolo.

autor
5. nov 2025
@prasiatko30

@anonym_autor tak ja napriklad pri vystupovani som vzdy deti drzala na sedadle az kym nevystupilo cele loetadlo - az ked uz boli vsetci von som sa zdvihala a zacala vytahovat bagaz. Z jednoducheho dovodu - lebo vsetci dospelaci boli nervni a bezali k vychodu, my kedze sme lietali z bodu a do bodu b sme sa neponahlali a potom sme uplne kludne vysli a bolo.

@prasiatko30 pravdaže je to lepšie v klude ako posledni, keď sú deti dobré. Ale moji sa pobudili, nakoľko sme mali nočné lety. Našťastie to nebolo nič strašné, ale trošku som dúfala , že by nás niekto pustiť mohol keďže bundičky sme nahodili rýchlo a batožinu sme mali v podpalubí