Prvý let lietadlom s deťmi
Ahojte maminky, budeme letieť prvýkrát s 2 deťmi (3 a 1,5 r). Konkrétne Krakow - Rím. Neviete mi niektorá podariť, ako to funguje na týchto letiskám? Celkový prístup, ak cestuje rodina s malými deťmi, kočík, uprednostnenie ?
Ďakujem za postrehy ❤️
@anonym_autor Aka spolocnost? Ryanair? Tam si musis uprednostnenie zaplatit
@martinmmartin áno áno Ryanair. Naozaj? Dobre vedieť, akože nepotrebujem to za každú cenu, len ma zaujíma, či niečo take riešia , alebo vubec
Máš nárok si zobrať tekutiny zo sebou keď pôjdeš cez bezpečnostnú kontrolu.
Na stranke letiska si nastuduj vsetko ohladom kontroly, co mozes mat a co nemozes so sebou. Na niektorych letiskach maju pre rodiny s detmi zvlast bezpecnostnu kontrolu, to si tiez pozri na stranke konkretneho letiska.
Je uplne jedno, ze akou leteckou spolocnostou letis, nakolko oni nemaju nic s kontrolami bezpecnostnymi na letisku.
Pokial letite s Ryanairom, tak tam dostanes presne to, co si zaplatis. A nie, rodiny s detmi nie su nijakym sposobom uprednostnovane okrem myslim nastupu do lietadla. Nedostanes ziadne platene sluzby zadarmo.
Lietame s malym odmalicka, ma 2 roky. Na vacsine letisk sme uprednostneni - rozumej osobitna lajna na bezbecnostnu kontrolu, niekde aj na checkin.. konkretne krakow a rim, zial, neviem poradit.
pre deti do 2r si mozes vziat aj vodu, mlieko, vacsinou bez obmedzeni (inak mas max 1l tekutin balene po 100ml.) do 2r sme s malym bravali normalne 1,5l flasu vody a bez problemov.
Tiez mas gratis 2 detske veci do podpalubia - kociar, autosedacka alebo postielka.
Priority boarding mas tusim pri vsetkych spolocnostiach bezplatne - ano aj pri ryanair - nikdy sme za priority neplatili (leteli sme aj ryanair, wizzair, aj “klasicke” ako austrian, swiss,…). My to vsak vyuzivame len malokedy, lebo o to dlhsie musime sediet v lietadle 🙂)
Ahojte, už to mame za sebou 😁 brali sme si kočík, ten sme mali zadarmo. Ani raz nás neuprednostnili, čo sa dalo čakať. Deti boli trošku podráždené , keď sme mali vystupovať. Nie som typ , čo sa tlačí alebo obhajuje dieťaťom, že plače - pusťte nás. Ale nikoho okolo to nenapadlo. Ja keby vidím rodinu s malými detičkami, určite by som ich pustila. Ale ako píšem zvládli sme aj napriek tomu s chvíľkovým vrčaním. Lepšie sa nám vybavovalo v Ríme ako v Krakove. Celkovo Ciampino hodnotím lepšie
Ahojte, už to mame za sebou 😁 brali sme si kočík, ten sme mali zadarmo. Ani raz nás neuprednostnili, čo sa dalo čakať. Deti boli trošku podráždené , keď sme mali vystupovať. Nie som typ , čo sa tlačí alebo obhajuje dieťaťom, že plače - pusťte nás. Ale nikoho okolo to nenapadlo. Ja keby vidím rodinu s malými detičkami, určite by som ich pustila. Ale ako píšem zvládli sme aj napriek tomu s chvíľkovým vrčaním. Lepšie sa nám vybavovalo v Ríme ako v Krakove. Celkovo Ciampino hodnotím lepšie
@anonym_autor tak ja napriklad pri vystupovani som vzdy deti drzala na sedadle az kym nevystupilo cele loetadlo - az ked uz boli vsetci von som sa zdvihala a zacala vytahovat bagaz. Z jednoducheho dovodu - lebo vsetci dospelaci boli nervni a bezali k vychodu, my kedze sme lietali z bodu a do bodu b sme sa neponahlali a potom sme uplne kludne vysli a bolo.
@anonym_autor tak ja napriklad pri vystupovani som vzdy deti drzala na sedadle az kym nevystupilo cele loetadlo - az ked uz boli vsetci von som sa zdvihala a zacala vytahovat bagaz. Z jednoducheho dovodu - lebo vsetci dospelaci boli nervni a bezali k vychodu, my kedze sme lietali z bodu a do bodu b sme sa neponahlali a potom sme uplne kludne vysli a bolo.
@prasiatko30 pravdaže je to lepšie v klude ako posledni, keď sú deti dobré. Ale moji sa pobudili, nakoľko sme mali nočné lety. Našťastie to nebolo nič strašné, ale trošku som dúfala , že by nás niekto pustiť mohol keďže bundičky sme nahodili rýchlo a batožinu sme mali v podpalubí

@anonym_autor Aka spolocnost? Ryanair? Tam si musis uprednostnenie zaplatit