icon

Rady pre vašu prvú cestu do Ázie

letter
25. aug 2024

Ahojte, už dlhšiu dobu ma veľmi láka Ázia - Thajsko, Japonsko, Bali, Indonézia….. nikdy predtým som nebola v tých krajinách.
Vedeli by ste mi poradiť, kde sa vybrať poprve? Ktorú lokalitu pozerať ako ázijský prvocestovatelia, kde sa nám bude aj najlepsie orientovať?

Ďakujem

jakoma
25. aug 2024

@letter my sme boli zatial len raz a to na Filipinach, lebo tam zil kamarat. Tie neodporucam na prvykrat, sami by sme sa tam nevedeli orientovat.

zuzanita1609
25. aug 2024

Za mňa,ja by som to Japonsko, snáď raz... 😏

pribinak
25. aug 2024

Thajsko….treba pozrieť aj trosku do vnútrozemia, nielen pláže a ostrovy

Odporúčam očkovanie, hygienické štandardy sú trochu inde ako v strednej Európe

dettilv
25. aug 2024

Ak si na instagrame pozri 2travellers. Skús im napísať. A dávali aj nejaké rady ohľadom pobytu

zuzanaete
25. aug 2024

Zaklad je vediet, ze vyrok "same same" rozhodne neznamena, ze sa jedna o to iste. Ale je to ich klasicka odpoved, ked sa pytas, ci je v niecom rozdiel. Sama som precestovala Thajsko, Laos, Vietnam a Kambodzu. Je to iny svet, urcite zaujimavy. Cestovala som este v casoch tlacitkovych mobilov. Takze zaklad bol lonely planet a isla som. Ak ides sama, tak sa lahko k niekomu pridas. Stalo sa mi, ze na par dni sme sa zladili rovnaka partia a chvilu cestovali spolu. Potom sa nam uz cesty rozisli a opat som niekoho nahodne stretla neskor. Stretnes kopec zaujimavych ludi s roznymi pribehmi. Vela stastia na cesty prajem.

egonsk
25. aug 2024

@letter ak mas alergie a problematicky zaludok, nezabudni si na to sebou vziat medikamenty... zasadne sa odporuca pit iba balenu vodu, aj vyplachovat si zuby po cisteni nou a radsej si odpustit lad v malinovkach 🙂 Potom je dobre mat so sebou aj kreditku, nielen debetku, lebo nase klasicke debetky tam neberu vsade. Naucit sa peniaze a doklady rozdistribuovat po viacero vackov ...
No a co sa tyka oblasti, vsetky maju svoje pekne miesta, zalezi co ta najviac zaujima. Ak chces nieco viac technicke a moderne, tak Japonsko, ak historicke, tak Thaisko, ak rozne ukazy a naturalny zivot tak Indonezia.

tecila
25. aug 2024

JV Ázia je vlastne pomerne jednoduchá na cestovanie hlavne v časoch smartfonov všetko je už online. Všade kúpiš lokálnu sim alebo super vec je esim ešte na letisku si vieš pekne zapnúť internet a neriešiť simky. Thajsko a Bali sú podľa mňa ideálne na začiatok sú to krajiny, ktoré sú už prispôsobené pre turistov hlavne v turistických oblastiach. Pred prvou cestou sme si dali očkovanie proti žltačku A,B a brušný týfus. Inak napríklad my sme si čistili normálne zuby ich vodou aj drinky pili s ľadom a jedli rôzne streetfood a nemali sme problémy. Jednoducho sa netreba báť a vyraziť dokonca aj moji rodičia sa nebáli a šli na vlastnú päsť Filipíny, Thajsko, Malajzia a to ani nie sú extra jazykovo zdatní.

veselo_neveselo
26. aug 2024

@letter Ja by som ako prve vybrala Thajsko alebo Bali. A spokojne ako obycajny "turista", a nie ako dobrodruh. (Teda s cestovkou, a do hotela)

A to preto aby si videla ten iny svet, otukala si kulturu, ale mala zazemie hotela/cestovky, keby ti davo nesadlo, alebo ked sa bojis ze nezvladnes riesenie situacii, pripadne ked nemas poriadnu anglictinu. Do oboch krajin cestuju aj zeny co su same, a su relativne bezpecne.

No a potom, ked si to takto osahas na prvykrat (a ziskas sebavedomie v cestovani), tak potom sa mozes vydat aj na vlastnu past (booknut si sama letenky, sama ubytko, presuny...).

birika
28. aug 2024

boli sme vo februari . KualaLumpur, ostrov Lankawi (Azia), potom Thajsko Koh Lipe - ostrov. Vsetko na vlastnu past, vyslo to 900 € na osobu so vsetkym na 14 dni. Ockovani sme neboli nijako specialne a druhy tyzden sme jedli street food a pili drinky s ladom...vsetko v pohode