Recenzie na Tripadvisore a iných portáloch - neverte všetkému, čo čítate
Mam restauraciu, nie na Slovensku. Vcera mi volala jedna zena, ci mam zaujem o falosne recenzie na roznych portaloch, ze berie 2,50 eur za recenziu, pise ich z falosnych profilov, v roznych jazykoch a akoze z roznych krajin, aby to nebolo "okate".
Nie som naivka, aby som nevedela, ze taketo nieco neexistuje, ale teda vcera som sa s tym stretla priamo a prislo mi z toho dost nevolno. Je to nefer voci podnikatelom, ktori si taketo praktiky odmietnu objednat a pracuju naozaj poctivo. A uz vobec nemam odvahu mysliet na to, ze to mozno funguje aj naopak a konkurencia si objedna a zaplati negativne recenzie na okolite podniky.
Doslova hnus
Nedávno som sa s tým stretla, žiaľ. Nešlo o reštauráciu, ale inú službu. Takže recenziam na Google sa rozhodne nedá veriť 🙄
@kaktusik007 jasne, len 90% obycajnych ludi nema sancu zistit, co je a co nie je pravda, staci, ze podnik vdaka negativnym recenziam klesne niekde na spod stranky. Proste clovek precita a ide dalej, a o podnik ani nezakopne, aby zistil, ze sa veci maju inak.
@tenerifka pýtala si sa jej pod akou firmou robí? Dalo by sa ju vypátrať? Mne sa tiež nepáči, že sa píšu recenzie na hotely a reštaurácie, koľkokrát nepravdivé....
@marcellka32 nemam to ako dokazat, urcite to nie je firma, ale tak kde je dopyt, tam je ponuka.To su asi tie prace na HO z internetu
Ak si takto nazenie len 50 fpodnikov a kazdy druhy deñ napise recenziu, tak na za mesiac takmer 2000 eur, cistych a nezdanenych
Ja som mala takuto skusenost s recenziami na doktorov (jeden zahranicny portal). Vsetci do jedneho mali pozitívne recenzie, a potom som zistila, ze si tie negativne hodnotenia mozu vymazat a pridat len pozitívne (alebo svoje vymyslene).
Fiha tak o tomto som ešte teda nepočula 🙈 to už aký odrb ? Dúfam že sa takeho niečoho nedočkáme keďže zatiaľ mame samé 5* ale všetko od hostí ktorých pozname
Tak Tripadvisor aj zverejnuje napr pri hoteloch cervenym ze podozrenie na falosne vylepsovanie recenzii. IP adresu vedia urcit. Videla som to na viacerych hoteloch.
@fion22 mozno ludia postupne prestanu brat tieto portaly s recenziami vazne, a bude to zaciatok ich konca. Kde su tie casy pred 15-timi rokmi, ked to bolo uplne o inom, ludia si cez Tripadvisor s dobrym umyslom a ochotou radili, recenzie boli ozajstne, nikoho neobtazovalo rozpisat sa, poradit.
Ach jaj.....
@tenerifka presne, už sme zase v dobe, keď slovné podanie a osobná skúsenosť sesternice z 3-ho kolena dá viac...akurát sme na dovolenke pri jednom jazere, kvôli konečne peknému počasiu predlžujeme dovolenku, tu kde sme, sú už vybookovaní, tak zajtra ideme neďaleko k inému jazeru do iného ubytovania...z recenzií sa nijako nedalo vymotať, hádam každá 3. recenzia písaná trollom... tak sme išli osobne pokukať, a tak vybrali😁
@kornelies booking? nebuď smiešna 🙈 mne nedovolili pridať recenziu kvôli tomu že som pobyt reklamovala (však bodaj by nie) a po skončení reklamácie (zamietnutá ako neopodstatnená) sa už recenzia pridať nedala... že smerodajný 😂
@zuzanka.zuzu tak ale na bookingu máš aspoň akú takú istotu, že tam nik nedáva vymyslené recenzie, keďže nie je možné pridať recenziu len tak, musíš to ubytko mať zaplatené a pobyt zrealizovaný. Tvoj prípad bol neštandardný. To isté Airbnb, tam ja oceňujem, že sa dá hodnotiť aj opačne. Nakoľko môžem potvrdiť, že ľudia, ktorí prídu cez Airbnb si nedovolia nechať chliev, na rozdiel od hostí z bookingu 🙄

@tenerifka ano. Tak to zial funguje. Ale na druhu stranu - nie vsetky recenzie su zaplatene. Takze treba mat zdravy rozum aj pri tom ;)