Režim ročného dieťaťa pri mori
Ahojte, zaujímalo by ma, aký ste mali režim, časový harmonogram pri mori s ročným dieťaťom.
Náš má ešte väčšinou 2 spánky, väčšinou sa budí okolo 7mej, no obávam sa, že kým sa naranajkujeme, v chystáme sa, uložíme sa pri mori, pomaly po hodine môžme ísť späť, jednak kvôli horúčave, jednak kvôli spánku. A potom keď aj o 5tej večer je ešte horúci, neviem, kedy s nim vyraziť opäť k moru.... Ako to skĺbiť potom s večerou v restike, aby sme poobede stihli byt pri mori, aj sa najesť, aj jeho uložiť o 8mej na spánok....
Možno riešim príliš, ale som typ, ktorý musí mať plán dopredu, aj keď možno nevyjde
Bude to naša prvá dovolenka ako rodina, tak budem rada za vaše skúsenosti a rady.
Ranajkovali ste doma, alebo zobrať raňajky na plaz kvôli časovej úspore? Ako ste ich zabavili ten čas vo vnútri každý deň? Večer ste chodili s nimi domov spať a od 8-9ste boli už len doma, alebo vám spali v kočíku kým ste brázdili mestom v noci?
My ideme do apartmánu, bez stravy, do talianska, tam je na obed siesta, takže ani restiky nie sú otvorené.
@bolarazjedna my sme boli s 9 m.Po raňajkách, ale boli sme v hoteli sme išli na pláž kúpala sa vo vedierku, mori
Spala doobeda na pláži pod slnečníkom, alebo v stane, alebo som sa s ňou prechádzala po promenade.Detto poobede my sme nechodili na izbu my s mužom sme niekedy spali s ňou ja som kojila plus ovocie som kúpila po ceste na pláž, jogurt...O 16-17 sme išli na hotel sprcha, večera a vonku bola v kočíku a aj tam zaspala.
V IT budeš mať otvorené bufety, reštaurácie na pláži v meste boli zatvorené.len rataj s tým, že reštaurácie sa otvárajú večer okolo 19-19:30 a stojíš v rade a čakáš aj hodinu na jedlo aspoň my sme sme mali takú skusenost...normálne sa ráno naranajkujte nič nenoste so sebou...lebo z toho čo píšeš budete celý deň na izbe...No a na izbe ju zabavis ako doma, ale my sme skor niekde posedávali pozerala na fontánu..záleží aké máš bábo či Ti zaspi v kočíku, na deke...aj bude unavená možno Ti bude ráno spat dlhšie ja som nebola prísna rezimova večer bola dlhšie hore ráno pospala.Ale poobedne časy spánku som dodržiavala.Ona večer v meste pozerala unavená nebola, tak som ju neukladala na silu
Bud spala cez obed v izbe alebo na plazi sme si platili take postele s matracmi a strechou a plachtami tak aj tam pospala bol tam tien a vanok. Vecer ked sme sli von tak nosic a kociar. Ked zaspala mimo rezim neriesila som. Treba s tym aj trochu ratat ze to nebude ako doma presne. Niekedy sme boli na plazi 2hodky do obeda niekedy aj cez den ale s tym ze sme boli v tom tieni. Potom poobede okolo 3-4 sme sli naspat ak sme boli na izbe cez obed.
@bolarazjedna 🙂 zobrať kočík, chladivú podložku do kočíka, tienidlo...a spať vonku.
My kym sme sa vychystali, tak mala zaspala v nosici cestou na plaz. Tam som ju dala do stanu. Potom vacsinou zaspala ked sme isli naspat. Ale mne je jedno kedy zaspi. Nosic mam vacsinou so sebou, cas neriesim. Ked je unavena, tak ju tam dam zaspi hocikde. V tomto je vyhoda nosica, lebo neviem si predstavit trepat kocik na plaz.
My sme boli s 10 mesacnymi dvojcatami v HR, rezim som tam nejako striktne neriesila. V tom case mali este 2 spanky. Rano, ked vstali, sme sa naranajkovali, nachystali, isli na plaz. Chvilu sme sa s nimi kupali v mori, dali im olovrant a spali v kociku v tieni na plazi. Poobede tak isto. Vecer, ked sme chceli ist do mesta, tak jednoducho spali v kociku, akurat som im dala tieniacu clonu, nech ich nerusi svetlo z ulice. Inak, toto bola asi najkludnejsia dovolenka s detmi, o rok sme boli tiez pri mori, uz bez kocika, to bola ina sranda😅😂
Ďakujem baby, mne to pomáha, keď môžem prečítať, ako to robia ostatní, potom nebudem taka stratená.... Áno rátam s tým, že nebude to taky režim ako doma, a tiež nechcem celý deň byt zavretá v izbe s nim, tak preto som chcela vedieť ako ste to vy riešili.
Môj malý našťastie v kočíku vie zaspať cez deň, večer som neskúšala, ale mam v plane ešte do dovolenky, nosič od narodenia neznáša, takže to nemáme.
@chcemradu aká je tá chladiaca podložka? Neprechladnu potom kríze, obličky, pľúca?
Telku, mobil určite mu púšťať nechcem ☺️
Áno, zbavím ho ako doma, no doma máme viac hraciek a všelijaké srandy v kuchynských skriniach, ktoré ho zabavia, plus aj ten priestor mame bezpečné vytvorený.
No sama som zvedavá, aké to bude, teším sa, aj keď nám obavy z neznámeho.
@bolarazjedna bola som s ročným, o 9 na pláž potom pospal v kočíku, ja som si dala kávu, kúpali napapali a potom zasa spánok v kočíku pod borovicami... Pokiaľ dieťa spi v kočíku a mate dostatok tieňa, myslím ze to bude ôk...
@bolarazjedna my sme s 10mesacnym. Apartman bez stravy ale na plazi, takze ziadne tasky a premiestnovanie. Syn spal tak ako doma. On ale zaspal v kociku ten som odstavila bokom a 3 hodiny spinkal....
Minulý rok mala dcérka pol roka a na dovolenke mala dva spánky po 2h a spala na plazi v kociku celý týždeň ...hneď spala ako som ju tam dala... unavená z tepla len v plienky a úplne spokojná ako pofukovalo
@bolarazjedna Mladsi mal 8 mesiacov minuly rokv Turecku. Maval aj 3 denne spanky, lebo to boli take 40 minutove. Mala som ho v jedalni vzdy v nosici, obcas rano pocas ranajok zdriemol, na plazi spinkal v kociku v tieni pod pristreskom, potom vecer po veceri sme sli vzdy priamo z jedalne na program, hlavne kvoli starsiemu, lebo bol detsky program a mladsi mi casto zaspal v nosici, na veceru bol cerstvo prebaleny, takze potom som ho uz len na izbe prelozila z nosica do postele, nezobudil sa.
My ked sme boli pri mori ked boli deti este mensie tak sme vzdy isli v rezime tak ako boli zvyknute. Cize ak spala doobeda a poobede tak proste som si ju uspala v kociku, na plazi dala pod strom aby na nu nepieklo a prespala sa. Mali sme taky kocik so sietkou kde jej aj prefukovalo. Poobede to iste. Ranajky a vecere boli v takom casovom rozmedzi, ze neexistovalo, ze by sme to nestihli 🤷🏼♀️

my sme boli s 8mes v HR, vtedy sme este tak blbo byvali, ze apartman bol v dedinke mimo, takze na plaz sa chodilo autom a nazad sa islo az okolo 16-17. mala spavala cez den v kociku a tym ze sme boli mimo tak vecer sme s kocikom nemuseli ale asi by spala tiez v kociku. v podstate obe su zvyknute od mala spat pri zapnutej telke, takze by s tym nemala problem.