icon

Riešenie potravinových alergií v Egypte počas dovolenky

15. máj 2025

Dievčatá ako riešite potravinové alergie a intolerancie pri all incl pobytoch v rezorte v Egypte? Ozaj nemám chuť kŕmiť dieťa celých 10 dní iba praženicu a hranolkami 🫣🫣

adaam
15. máj 2025

ja sa normálne opýtam kuchára, vždy boli ochotní odpovedať, resp. zistiť, čo som potrebovala. v niektorých hoteloch sú už pri jedlách označenia alergénov.

maca1984
15. máj 2025

Treba povedať managerovi hotela, alebo rovno kuchárovi. Vždy pripravili niečo ak nebolo v ponuke.

domiklik
15. máj 2025

Neviem o aké alergie sa jedna, ale napr bez lepku a mlieka sa v lepších hoteloch v pohode nájes.

muchotrafka298
15. máj 2025

Moja znama si roky rokuce na vsetky dovolenky nosi v kufri vlastne jedlo (podla kapacity, na prvych par dni ma vzdy, kym si okuka ponuku). Je bezlepkova a bezlaktozova. Alebo si zhana na mieste. Lebo sice oni naslubuju, ze ano bude, ale realita byva casto uplne odlisna. Aj v drahych rezortoch je ta ponuka obmedzena.

benit
15. máj 2025

Ja si nosim vsade zo sebou bezlepkovy chlieb a v egypte som si vzdy nasla jedlo. Mam aj laktozu a histamin. Uplne v pohode som to dala.

vitaminsee
16. máj 2025
@benit

Ja si nosim vsade zo sebou bezlepkovy chlieb a v egypte som si vzdy nasla jedlo. Mam aj laktozu a histamin. Uplne v pohode som to dala.

@benit no ja ako celiatik sa chystam 1x letecky k moru,
Manzel je vyplašenÿ viac ako ja,
Nemozem lepok ani mlieko ...
Neviem , ktoru destinaciu v rámci Europy si vybrat, okrem Grecka a Cyprusu, to nechceme kvoli vysokym teplotam ( vek 50+ )

benit
17. máj 2025
@vitaminsee

@benit no ja ako celiatik sa chystam 1x letecky k moru,
Manzel je vyplašenÿ viac ako ja,
Nemozem lepok ani mlieko ...
Neviem , ktoru destinaciu v rámci Europy si vybrat, okrem Grecka a Cyprusu, to nechceme kvoli vysokym teplotam ( vek 50+ )

@vitaminsee taliansko je uuzasne, tam maju kopec bezlepkovych veci. Malorka mala taky vyber pred 15.rokmi co u nas nie je ani teraz.

vitaminsee
17. máj 2025
@benit

@vitaminsee taliansko je uuzasne, tam maju kopec bezlepkovych veci. Malorka mala taky vyber pred 15.rokmi co u nas nie je ani teraz.

@benit vďAKA. Na Mallorce stačí polpenzia alebo treba all inc ? Ideme iba 2, bez detí ...