icon

Riešenie rozdielnych rozpočtov pri spoločnej dovolenke

18. nov 2025

Uz dlhsie sa zamyslam nad situaciou a ako ju vyriesit. Muzova sestra je rozvedena a ostala s dvomi detmi, nie su hladni, oblecenie im nechyba, aj na kruzky ma, v lete nejaky tabor … ona sa pocas roka nedostane (z casovych ani financnych dovodov) na ziadnu dovolenku, welness ani nic podobne. Jediny jej cas oddychu je letna dovolenka. Kedze byvame dost daleko od seba vidime sa naozaj len par krat do roka (my chodime za nou) cez prazdniny (jarne nam zial nevychadzaju rovnako) - velkonocne, letne, jesenne ak sa da a vianoce - samozrejme deti si berie aj jej ex takze ten cas je este aj o to obmedzenejsi. Este s manzalom zvykli chodit do chorvatska ale na dlhsie (minimalne 2 tyzdne) a tento standard sa snazi ponechat aj svojim detom. Posledne 4 roky sme isli spolu do chorvatska (vyhovovalo to aj nam z inych dovodov) ale uz minuly rok manzel namietal ze chce ist all inclusive a letecky. Tu je ale problem, ze svagrina na taku dovolneku proste nema. Cestovky vobec nerataju s dovolankami jednorodicov a jej jedno dieta rataju za plnu osobu. Pozerali sme aj first minute a o 1/4 drahsie ako ju stoji dovolenka na 14 dni v chorvastku co je pre nu naozaj vela (samozrejme cez cestovku sme pozerali cca 10 dni, na menej nechceme ist uz ani my, nie to este ona ked je to jej jediny oddych). Tak sme teda zase bookli chorvatsko. Vzdy berieme vacsi apartman nech sa pomestime vsetci a samozrejme cenovo sme nesli na polovicu. Pozerali sme zo zaujimavosti aj pocas sezony last minute a nic sme nenasli (to co by bolo ako tak v jej rozpocte tak zle recenzie). Teraz uz zacali ponuky na leto so zlavami, my by sme si aj nieco vybrali ale “problem” je zase svagrina …Ak pojdeme v lete na dovolneku bez nej, deti budu smutne ze sa neuvidia, dalsiu dovolenku pri mori s nou nebudeme moct absolvovat (cas + finacie). Manzelovi som aj navrhovala ze jej par 100€ prispejeme ale on nevidi dovod, ved nech ide tam kde na to ma, on sa nechce a nebude obmedozovat (zase dat chorvatsko koli nej) ked aj on si chce oddychnut a preco mame z naseho platit … naozaj neviem ako toto vyriesit, so svagrinou si rozumieme, aj manzel ju ma rad a nema problem s nou travit cas, deti sa na seba tesia a su radi ked su spolu, nam by tych par penazi na doplatok jej dovolenky nechybalo, aj ked principialne chapem aj manzela. Moje starsie dieta sa vyjadrilo ze radsej chorvastko autom s nimi ako all inclusive bez nich..

Strana
z7
anonym_efe10c
18. nov 2025

Skúste jej navrhnúť,aby vám to splácala...

anonym_7eaa3e
18. nov 2025

@anonym_autor a vramci "darceka" (vianoce +narodky + narodky deti) a doplatite jej rozdiel medzi HR a niecim poriadnym?

zmrzlinka2021
18. nov 2025

@anonym_autor čo je prioritou manžela? Spokojnosť deti alebo on sám?

sisa_s
18. nov 2025

Ja chapem aj manzela...zaraba cely rok na to, aby si mohol ist oddychnut, zazit all inclusive dovolenku, nech sa onho staraju, nic neriesit...namiesto toho sa musi prisposobovat sestre a citovym vydierackam nezarabajucich deti, lebo oni chcu ist autom do chorvatska (ani nesoferuju, ani nevaria, cize si iba uzivaju na rozdiel od rodicov)

lucka_ke
18. nov 2025

a keby ste jej zobrali deti na all inclusive a ona by si zatiaľ oddýchla sama doma?

belllinka
18. nov 2025
@lucka_ke

a keby ste jej zobrali deti na all inclusive a ona by si zatiaľ oddýchla sama doma?

@lucka_ke a oni si ako oddychnu, ked sa este budu musiet starat aj o jej deti?

lucka_ke
18. nov 2025
@belllinka

@lucka_ke a oni si ako oddychnu, ked sa este budu musiet starat aj o jej deti?

@belllinka na all inclusive je o deti postarané (majú animátorov) a ak sa jej deti tešia na tie druhé tak nevidím problém

autor
18. nov 2025
@lucka_ke

@lucka_ke nechapme ako to myslis, svagrina chce ist tiez na dovolenku a samozrejme ze s detmi, to nie je pre nu riesenie ze bude doma sama. Ona na chorvatsko ma, takze ak nebude nic ine ide urcite aspon tam. Keby sme my mali zobrat len jej deti tak nas to stoji ovela viac ako doplatok co by sme zaplatili ak by isla s nami + uz nebude cas na druhu dovolenku s nami lebo otec deti si ich berie na polovicu prazdnin a pocas jej casu cez prazdniny deti chcu aj tabory a ine aktivity tak nestihaju do toho este dve dovolenky (so svagrinou a aj s nami)

autor
18. nov 2025
@anonym_efe10c

Skúste jej navrhnúť,aby vám to splácala...

@anonym_efe10c tak ked cez rok nenasetri tolko ako nam to moze este splacat? To by na buduci rok mala este menej na dovolneku ako tento

muchotrafka298
18. nov 2025

A to musite ist silou mocou spolu? Ved vy chodte s rodinou na AI dovolenku do rezortu, aky chcete a ona nech ide na dovolenku sama s detmi. Na taku, ktoru dokaze zaplatit. Pises, ze k nej chodite viackrat na prazdniny pocas roka, tak fakt nevidim ziadnu nutnost, chodit s nou este aj na letnu dovolenku. Deti neviem preco by mali byt smutne, ze sa neudivia, kedze za nou chodite niekolkokrat rocne.
Suhlasim s manzelom, ze preco by ste jej mali tisice EUR doplacat na dovolenku. Nie je to nutnost, zivotne dolezita vec, nech sa kazda rodina zariadi podla seba.
U slovenskych CK je to bohuzial tak nastavene, ze ak chces detsku zlavu, musi byt izba obsadena dvomi dospelymi osobami, ak nie je, tak za dieta akehokolvek veku sa plati plna suma ako keby tam bol ubytovany dospely.

autor
18. nov 2025
@muchotrafka298

A to musite ist silou mocou spolu? Ved vy chodte s rodinou na AI dovolenku do rezortu, aky chcete a ona nech ide na dovolenku sama s detmi. Na taku, ktoru dokaze zaplatit. Pises, ze k nej chodite viackrat na prazdniny pocas roka, tak fakt nevidim ziadnu nutnost, chodit s nou este aj na letnu dovolenku. Deti neviem preco by mali byt smutne, ze sa neudivia, kedze za nou chodite niekolkokrat rocne.
Suhlasim s manzelom, ze preco by ste jej mali tisice EUR doplacat na dovolenku. Nie je to nutnost, zivotne dolezita vec, nech sa kazda rodina zariadi podla seba.
U slovenskych CK je to bohuzial tak nastavene, ze ak chces detsku zlavu, musi byt izba obsadena dvomi dospelymi osobami, ak nie je, tak za dieta akehokolvek veku sa plati plna suma ako keby tam bol ubytovany dospely.

@anonym_7eaa3e davanie darcekov sme zrusili uz davnejsie, aj koli tomu ze deti maju aj tak toho dost a teraz este jej deti maju uz aj tak 2x vianoce + babky. Ja im vzdy dam nejaku drobnost, aj svagrinej ale to beriem ako dobrovolnu aktivitu z mojej strany, nemozem jej povedat ze ved pod na dovoleku doplatime ale cez rok odomna uz nic necakaj, aj tak ta hodnota je nozsia ako co by sme doplacali

lucik194
18. nov 2025

no ako pises 4 roky ste sa prisposobovali, asi by som sa dohodla, ze proste kazdy druhy rok. nech sa to prestrieda. Aj tvoj muz ma pravo si proste oddychnut..... a aj vy.....
takze by som oznamila detom aj svagrinej, ze najblizsi rok idete ako rodina all inclusive a ten dalsi rok zase spolu.

januska12323
18. nov 2025

Jedno leto by som šla s ňou a druhé podľa seba. Vy nemôžete za jej situáciu ani nie ste sponzor jej rodiny.

autor
18. nov 2025
@muchotrafka298

@muchotrafka298 opravim ta - doplatok by nebol tisice ale iba stovky a niekolkokrat do roka je presne ze vianoce/silvester ale max tyzden lebo deti su aj u otca a potom ako jej vyjde velka noc alebo jesenne prazdniny + v lete ak sa podari este jeden tyzden u nich sme takze dokopy 2-3x do roka+ teda letna dovolenka Jarne mavame inak a pri skolopovinnych detich sa inak ako cez prazdniny neda, na vikend len tak je to naozaj daleko.

autor
18. nov 2025
@lucik194

no ako pises 4 roky ste sa prisposobovali, asi by som sa dohodla, ze proste kazdy druhy rok. nech sa to prestrieda. Aj tvoj muz ma pravo si proste oddychnut..... a aj vy.....
takze by som oznamila detom aj svagrinej, ze najblizsi rok idete ako rodina all inclusive a ten dalsi rok zase spolu.

@lucik194 tie 3 roky na tiez chorvatsko vyhovovalo koli inemu, takze aj tak by sme nikam inam nesli. Iba minuly rok by sme my uz aj mohli ist … napad dobry len deti (aj nase) s tym nie su uplne ok. Zase zaplatit drahu dovolenku aby bol len manzel spokojny lebo all inclusive a deti usomrane …

sissy27
18. nov 2025

@anonym_autor ty ani muž nenesiete zodpovednosť za jej situáciu. Ako ja by som sa s prepáčením mohla vysrať na chorvátsko autom / autobusom v apartmáne kde mám variť a upratovať, nedajboh aj prať, to som mohla doma ostať a ešte keby to malo byť kvôli tomu, nech je niekto iný spokojný. No tak švagriná proste jeden rok dovolenku vynechá, ušetrí a na ďalší sa môže pridať na all inclusive k vám. Alebo si proste zariadi dovolenku sama podľa svojich možností.
Okrem toho, nikdy si netúžila stráviť dovolenku len so svojim mužom a svojimi deťmi bez ďalšieho prívesku?
Fakt nechápem, prečo by ste sa vy mali každý rok a so všetkým prispôsobovať jej. A neboj sa, deti ušomrané nebudú, veď čo nepoznajú to im nechýba. Bohvie, či si v tom turecku alebo kde vôbec spomenú na bratranca / sesternicu.

lucik194
18. nov 2025

predpokladam, ze deti nevedia, co znamena all inclusive..... takze po 2-3 dnoch uz si rychlo zvyknu na dobré.....
na AI si rychlo najdu kamosov tiez, zrazu nebudu mat cas ani na Vas..... o deti by som sa nestrachovala..... moznoze len ty to "horsie" vidis...... deti ušomrane nebudu.

titla
18. nov 2025

Keby ide o moju sestru a silou mocou ja chcem ist na all inclusive, tak jej tych par stovak doplatim. Pises, ze Vas to nezrujnuje, podla tvojich odpovedi to svagrina od Vas nevyzaduje ani vas inak financne nezneuziva. Komu mam pomoct ak nie vlastnej sestre? Ale to som ja a moja mentalita.

muchotrafka298
18. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 opravim ta - doplatok by nebol tisice ale iba stovky a niekolkokrat do roka je presne ze vianoce/silvester ale max tyzden lebo deti su aj u otca a potom ako jej vyjde velka noc alebo jesenne prazdniny + v lete ak sa podari este jeden tyzden u nich sme takze dokopy 2-3x do roka+ teda letna dovolenka Jarne mavame inak a pri skolopovinnych detich sa inak ako cez prazdniny neda, na vikend len tak je to naozaj daleko.

@anonym_autor vy ste sa jej roky prisposobovali, je jedno z akych dovodov.Ak by nemala na jedlo, na satstvo pre deti, na najom, to by bolo uplne ine a prva by som Ti pisala, ze dajte jej. Ale tu sa jedna o dovolenku, nema na AI rezort, tak pojde po vlastnej osi. Vy ste rodina a mozete dovolenku travit presne tak, ako chcete. Nemusite sa prisposobovat ani svagrinej, ani jej detom. A co ze budu deti usomrane. Oni zarabaju peniaze? Ze sa ich treba pytat, ci mozete ist na dovolenku a s kym? A presne ako je pisane vyssie, vy nie ste zodpovedni za nikoho financnu situaciu.

lucka_ke
18. nov 2025

myslela som to tak, že ona zaplatí za svoje deti a pôjdu s vami na all inclusive a ona si doma oddýchne, ja by som to brala všetkými desiatimi keby mi niekto zobral dieťa v lete, nakoľko ja teplo veľmi nemusím

marsmykkok
18. nov 2025

Chodte sami, prečo by ste mali na dovolenku chodiť spolu? Ak už tak chodíte roky, deti sú už veľké. Ked boli malé, chápem že ste jej chceli pomôcť, s malými deťmi by ťažko to zvládla sama, respektíve ak nechce ísť sama dospelá nech zoberie napríklad svoju mamu-tvoju svokru...

muchotrafka298
18. nov 2025
@lucka_ke

myslela som to tak, že ona zaplatí za svoje deti a pôjdu s vami na all inclusive a ona si doma oddýchne, ja by som to brala všetkými desiatimi keby mi niekto zobral dieťa v lete, nakoľko ja teplo veľmi nemusím

@lucka_ke a to bude mat autorka aku dovolenku??????? Strazit a davat pozor na cudzie deti, aby sa nic nestalo. Tam sa moze cokolvek stat, staci sa otocit a nestastie je na svete za par sekund. Autorka si predpokladam chce oddychnut a nie byt 24/7 v strehu pri cudzich detoch.
Moj ex raz prisiel s napadom, ze aby sme zobrali na dovolenku jeho neter. Som to kategoricky zamietla, bola to skolkarka. Okrem toho na dovolenku setrim cely rok a nebudem tam robit babysitting, lebo cudzie male dieta nebolo este pri mori.

matkahelka
18. nov 2025

@anonym_autor ked chodievate do HR do apt, tak zjavne nepotrebujete slovenskych animatorov pre deti. teda nepotrebujete nutne ist na dovolenku cez slovenske cestovky. booknite si zvlast letenky, zvlast hotel s AI a pokial to nebude 5* hotel, pri troche stastia sa zmestite do rozpoctu toho HR. a bude aj vlk syty, aj baran cely.

slavomira236
18. nov 2025

@anonym_autor
@anonym_autor ak by som na to mala raz by som jej to doplatila jeden rok ak su ro len 100 ky eur. Alebo jeden rok vy all na dalsi spolu. Alebo nech jedem rok nejde a dalsi da all. Alebo vybrat lacnejsiu destinaciu a jun alebo september. Ano je to tak sama zena ma nevyhodu pri tych all chodim tak ..

lucka_ke
18. nov 2025
@muchotrafka298

@lucka_ke a to bude mat autorka aku dovolenku??????? Strazit a davat pozor na cudzie deti, aby sa nic nestalo. Tam sa moze cokolvek stat, staci sa otocit a nestastie je na svete za par sekund. Autorka si predpokladam chce oddychnut a nie byt 24/7 v strehu pri cudzich detoch.
Moj ex raz prisiel s napadom, ze aby sme zobrali na dovolenku jeho neter. Som to kategoricky zamietla, bola to skolkarka. Okrem toho na dovolenku setrim cely rok a nebudem tam robit babysitting, lebo cudzie male dieta nebolo este pri mori.

@muchotrafka298 v all inclusive majú deti animátorov skoro celý deň, čiže dohliadneš akurát v jedálni a inak si všetci oddýchnu, brali sme cudzie deti v pohode s nami nikdy nebol problém

lilke
18. nov 2025

Ja by som rodine, s ktorou sa naozaj dobre cítim, tých pár stovák doplatila, s tým, že doplatok dostanú deti ako darček k narodeninám. Najmä keď sa máte možnosť stretávať iba pár dní do roka... Ak by manžel naďalej trval na individuálnej dovolenke, brala by som v prvom rade ohľad na vek detí. Ak sú vaši už v puberte, akceptovala by som, že chcú mať spoločnosť rodiny. Pubertaci by mohli svojou znudenostou poriadne pokaziť dovolenku. Ak sú to menšie deti, do tých cca.12r., prispôsobili by sa.

muchotrafka298
18. nov 2025
@lucka_ke

@muchotrafka298 v all inclusive majú deti animátorov skoro celý deň, čiže dohliadneš akurát v jedálni a inak si všetci oddýchnu, brali sme cudzie deti v pohode s nami nikdy nebol problém

@lucka_ke kazdy to vidi inac, niekto je spokojny, berie polku rodiny obrazne povedane, nema problem zobrat cudzie deti. Ja by som nezobrala, z viacerych dovodov a hlavnym by bola zodpovednost.

lucka_ke
18. nov 2025

však áno, každému to vyhovuje inak, bol to len nápad

bomba36
18. nov 2025

Manžel zrejme už na dovolenke chce mať súkromie a byť len s vami. Ja ho chápem, že už nechce dokola to isté, u mňa by apartmán v Chorvátsku nebol ani na poslednom mieste pri výbere dovolenky. Ale zasa ja som celkovo aj proti spoločným dovolenkám
Inak ak by ste chceli, viete sa vidieť aj častejšie počas roka, môže prísť ona deťmi k vám napr. na víkend, nie stále len vy za ňou.

slavomira236
18. nov 2025
@lucka_ke

@lucka_ke to zas nemaju cely den animatorkv zvycajne tak 2 krat na den v klube su s detmi robia nejake aktivity. Urcite nejdu s nimi do mora. A hlavne koli moru sa chodi na dovolenku.

Strana
z7