icon

Riešenie rozdielnych rozpočtov pri spoločnej dovolenke

18. nov 2025

Uz dlhsie sa zamyslam nad situaciou a ako ju vyriesit. Muzova sestra je rozvedena a ostala s dvomi detmi, nie su hladni, oblecenie im nechyba, aj na kruzky ma, v lete nejaky tabor … ona sa pocas roka nedostane (z casovych ani financnych dovodov) na ziadnu dovolenku, welness ani nic podobne. Jediny jej cas oddychu je letna dovolenka. Kedze byvame dost daleko od seba vidime sa naozaj len par krat do roka (my chodime za nou) cez prazdniny (jarne nam zial nevychadzaju rovnako) - velkonocne, letne, jesenne ak sa da a vianoce - samozrejme deti si berie aj jej ex takze ten cas je este aj o to obmedzenejsi. Este s manzalom zvykli chodit do chorvatska ale na dlhsie (minimalne 2 tyzdne) a tento standard sa snazi ponechat aj svojim detom. Posledne 4 roky sme isli spolu do chorvatska (vyhovovalo to aj nam z inych dovodov) ale uz minuly rok manzel namietal ze chce ist all inclusive a letecky. Tu je ale problem, ze svagrina na taku dovolneku proste nema. Cestovky vobec nerataju s dovolankami jednorodicov a jej jedno dieta rataju za plnu osobu. Pozerali sme aj first minute a o 1/4 drahsie ako ju stoji dovolenka na 14 dni v chorvastku co je pre nu naozaj vela (samozrejme cez cestovku sme pozerali cca 10 dni, na menej nechceme ist uz ani my, nie to este ona ked je to jej jediny oddych). Tak sme teda zase bookli chorvatsko. Vzdy berieme vacsi apartman nech sa pomestime vsetci a samozrejme cenovo sme nesli na polovicu. Pozerali sme zo zaujimavosti aj pocas sezony last minute a nic sme nenasli (to co by bolo ako tak v jej rozpocte tak zle recenzie). Teraz uz zacali ponuky na leto so zlavami, my by sme si aj nieco vybrali ale “problem” je zase svagrina …Ak pojdeme v lete na dovolneku bez nej, deti budu smutne ze sa neuvidia, dalsiu dovolenku pri mori s nou nebudeme moct absolvovat (cas + finacie). Manzelovi som aj navrhovala ze jej par 100€ prispejeme ale on nevidi dovod, ved nech ide tam kde na to ma, on sa nechce a nebude obmedozovat (zase dat chorvatsko koli nej) ked aj on si chce oddychnut a preco mame z naseho platit … naozaj neviem ako toto vyriesit, so svagrinou si rozumieme, aj manzel ju ma rad a nema problem s nou travit cas, deti sa na seba tesia a su radi ked su spolu, nam by tych par penazi na doplatok jej dovolenky nechybalo, aj ked principialne chapem aj manzela. Moje starsie dieta sa vyjadrilo ze radsej chorvastko autom s nimi ako all inclusive bez nich..

martinka13
18. nov 2025

Manžela chápem. Nebudete sa predsa neustále obmedzovať kvôli jej financiám. Nech jej prispeje ex. Alebo druha možnosť vy týždeň na AI dovolenke a s ňou týždeň v Chorvátsku. Aj ked chápem, že je to komplikácia.

pragmaticka
18. nov 2025

To je o prioritách. Ja osobne by som žiadny AI nevymenila za dovolenku s rodinou ❤️ a celkovo AI vo veľkých hoteloch sme robili keď boli deti malé…teraz ani zadarmo 🤮🙈

sima2111
18. nov 2025

Aj my sme tak boli v lete na dovolenke so sestrou. Tiež je samoživitelka, chcela zobrať svoje dieťa prvýkrát lietadlom k moru.My mame syna o 3 mesiace mladšieho a oni dvaja sú nerozlučná dvojka. Takže sme sa bez problémov prispôsobili a vybrali lacnú dovolenku. My sme chceli hlavne stráviť čas spolu, krsniatlu dopriat more a zážitky. To je pre mňa osobne viac ako all inclusive v Turecku. Ale rozumiem, že ak to ma byt každý rok, tak to môže už po čase liezť trošku na nervy…

anonym_a13009
18. nov 2025

@anonym_autor veď choďte s ňou do Chorvátska a inokedy len sami na all inclusive. Ak máš na to doplatit jej, máš aj na samostatnú dovču.

matkahelka
18. nov 2025
@slavomira236

@lucka_ke to zas nemaju cely den animatorkv zvycajne tak 2 krat na den v klube su s detmi robia nejake aktivity. Urcite nejdu s nimi do mora. A hlavne koli moru sa chodi na dovolenku.

@slavomira236 ano, 2x denne, ale v sucte je to niekolko hodin denne, ved kluby su od 9 -10 do obeda a potom od 13-14 do 17. ak je tam dieta od zaciatku do konca, tak to je prakticky cely den.

autor
18. nov 2025
@anonym_a13009

@anonym_autor veď choďte s ňou do Chorvátska a inokedy len sami na all inclusive. Ak máš na to doplatit jej, máš aj na samostatnú dovču.

@anonym_a13009 to mas prosim ta aku matematiku? Svagrinej by sme doplacali niekolko 100€, to nie je hodnota dovolenky pre moju 4 clennu rodinu, tiez mam len na jednu dovolenku pre nas + ani casovo dve dovolenky ani nestihame ak jednu chceme poradne dlhu, minimlane tych 10 dni, chorvatsko sme davali na 14

anonym_caa192
18. nov 2025

Manzela chapem. Ja som bola stastna ako blcha, ked som zacala zarabat a mohla som si dovolit ine dovolenky, ako apartman v HR, kde bolo vsetko ako doma, len v inom prostredi...

slavomira236
18. nov 2025
@matkahelka

@slavomira236 ano, 2x denne, ale v sucte je to niekolko hodin denne, ved kluby su od 9 -10 do obeda a potom od 13-14 do 17. ak je tam dieta od zaciatku do konca, tak to je prakticky cely den.

@matkahelka moj syn do klubu napriklad nikdy nevosiel a dcerka ona pojde lebo chce a poviem ti pravdu vadi mi to. Vetsinou su aktivity dnu je tam klima. Tak ju pustim tak na hodinku nech je spokojná a volam ju prec nech uziva vodu. V egypte sme mali dobry klub detsky vecer od 21 tej do 23:30 tak tam mi nevadilo ze je. Kedze vecer a ja som si mohla posediet pri drinku pri programe..

autor
18. nov 2025
@sissy27

@anonym_autor ty ani muž nenesiete zodpovednosť za jej situáciu. Ako ja by som sa s prepáčením mohla vysrať na chorvátsko autom / autobusom v apartmáne kde mám variť a upratovať, nedajboh aj prať, to som mohla doma ostať a ešte keby to malo byť kvôli tomu, nech je niekto iný spokojný. No tak švagriná proste jeden rok dovolenku vynechá, ušetrí a na ďalší sa môže pridať na all inclusive k vám. Alebo si proste zariadi dovolenku sama podľa svojich možností.
Okrem toho, nikdy si netúžila stráviť dovolenku len so svojim mužom a svojimi deťmi bez ďalšieho prívesku?
Fakt nechápem, prečo by ste sa vy mali každý rok a so všetkým prispôsobovať jej. A neboj sa, deti ušomrané nebudú, veď čo nepoznajú to im nechýba. Bohvie, či si v tom turecku alebo kde vôbec spomenú na bratranca / sesternicu.

@sissy27 dovolnka v chorvatsku aj nam vyhovovala pre 3 razy koli inemu, manzel aj ja sme boli spokojny nerozumiem tvojmu vyhadreniu - A neboj sa, deti ušomrané nebudú, veď čo nepoznajú to im nechýba - ak myslis moje deti tak budu usomrane ze nie su so svagrininymi

anonym_90dd00
18. nov 2025
@matkahelka

@matkahelka to ste úžasný rodičia, decko drbnú na celý deň animátorom a vy sa idete ožrat z toho lacného pančovaneho alkoholu. Otras 🤮

matkahelka
18. nov 2025
@slavomira236

@matkahelka moj syn do klubu napriklad nikdy nevosiel a dcerka ona pojde lebo chce a poviem ti pravdu vadi mi to. Vetsinou su aktivity dnu je tam klima. Tak ju pustim tak na hodinku nech je spokojná a volam ju prec nech uziva vodu. V egypte sme mali dobry klub detsky vecer od 21 tej do 23:30 tak tam mi nevadilo ze je. Kedze vecer a ja som si mohla posediet pri drinku pri programe..

@slavomira236 toto nie je diskusia o tom, kto kluby ako vyuziva ci nevyuziva. reagujem na to, co si pisala, ze kluby su LEN 2x denne a nie cely den. oni prakticky su cely den len s kratkou obednou prestavkou.

autor
18. nov 2025
@lucik194

predpokladam, ze deti nevedia, co znamena all inclusive..... takze po 2-3 dnoch uz si rychlo zvyknu na dobré.....
na AI si rychlo najdu kamosov tiez, zrazu nebudu mat cas ani na Vas..... o deti by som sa nestrachovala..... moznoze len ty to "horsie" vidis...... deti ušomrane nebudu.

@lucik194 moje deti AI poznaju, starsie bolo s nami davnejsie na takych dobolenkach, s mladsim len na sr sme boli tak a svagrinine deti na take dovolenky chodia so svojim otcom (po rozvode)

konikkon
18. nov 2025

@anonym_autor ja by som v prvom rade počúvala, do chce môj muž a nie to, na čo švagriná má a nemá peniaze. On na to zarába a má určitú predstavu o dovolenke a 4 roky sa musí trepať do apartmánu do Chorvátska? To mi nepríde voči nemu fér. Vy ste rodina, choďte spolu a švagriná má svoju rodinu, tá nech ide tiež kam chce.

slavomira236
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_a13009 to mas prosim ta aku matematiku? Svagrinej by sme doplacali niekolko 100€, to nie je hodnota dovolenky pre moju 4 clennu rodinu, tiez mam len na jednu dovolenku pre nas + ani casovo dve dovolenky ani nestihame ak jednu chceme poradne dlhu, minimlane tych 10 dni, chorvatsko sme davali na 14

@anonym_autor tak raz jej to doplatte nech to zazije ked to nieje az tak vela. A o rok uz ak budete chciet sami chodte alebo znova dajte apartman niekde. Ake uz by som vymenila chorvatsko za nieco ine...mna to tiez niekedy rozculuje ze moje dieta zaplati za pobyt tolko co dospely ked ani nepije ani neje poriadne len blbosti cely tyzden hranolky nugetky...tak si davam aj zanho😆

autor
18. nov 2025
@titla

Keby ide o moju sestru a silou mocou ja chcem ist na all inclusive, tak jej tych par stovak doplatim. Pises, ze Vas to nezrujnuje, podla tvojich odpovedi to svagrina od Vas nevyzaduje ani vas inak financne nezneuziva. Komu mam pomoct ak nie vlastnej sestre? Ale to som ja a moja mentalita.

@titla presne takto zmyslam ja a to ide o manzelovu sestru, nie moju priamu rodinu a nemam s tym problem, prave manzel to riesi

matkahelka
18. nov 2025
@anonym_90dd00

@matkahelka to ste úžasný rodičia, decko drbnú na celý deň animátorom a vy sa idete ožrat z toho lacného pančovaneho alkoholu. Otras 🤮

@anonym_90dd00 odcituj ma, kde som napisala, ze mam dieta cely den v klube. otvaracie hodiny klubu dostanes s pokynmi od delegata. ale ze sa vobec unuvam to pisat

autor
18. nov 2025
@lucka_ke

myslela som to tak, že ona zaplatí za svoje deti a pôjdu s vami na all inclusive a ona si doma oddýchne, ja by som to brala všetkými desiatimi keby mi niekto zobral dieťa v lete, nakoľko ja teplo veľmi nemusím

@lucka_ke ona ale s detmi na dovolenku chce ist, ako som pisla je to jej jediny oddych pocas roka a dva tyzdne bez deti su pre nu za trest, nie odmenu

lucka_ke
18. nov 2025

však dobre, už ma prosím nespomínajte, človek aj oľutuje, že niekde niečo napíše

anonym_fafe78
18. nov 2025
@pragmaticka

To je o prioritách. Ja osobne by som žiadny AI nevymenila za dovolenku s rodinou ❤️ a celkovo AI vo veľkých hoteloch sme robili keď boli deti malé…teraz ani zadarmo 🤮🙈

@pragmaticka absolútny súhlas. Na AI som chodila keď boli deti malé. Dnes nechcem o AI ani počuť. Za mňa je spoločnosť ľudí , ktorých mám rada na dovolenke a celkovo pri trávení voľného času absolútna topka. Ak sa autorka vyjadrila že ich pár stoviek pre švagrinú nezruinuje, určite by som jej doplatila.

tululu
18. nov 2025

Ale samozrejme,ze by som sestre/svagrinej/kamoske doplatila par stoviek (ak by to nejak extra nezasiahlo nase financie). Tych par stotiek sa pocas roka rozflaka na take somariny, ze dovi dopo a ak rodinna dovolenka vyhovuje vsetkym a je pohodova, je to hodnotnejsie ako tie peniaze. Ved to je vzacnost v dnesnej dobe.

maciatkolulu
18. nov 2025
@anonym_autor

@lucik194 tie 3 roky na tiez chorvatsko vyhovovalo koli inemu, takze aj tak by sme nikam inam nesli. Iba minuly rok by sme my uz aj mohli ist … napad dobry len deti (aj nase) s tym nie su uplne ok. Zase zaplatit drahu dovolenku aby bol len manzel spokojny lebo all inclusive a deti usomrane …

@anonym_autor ja ti úplne Rozumiem....deti sa spolu zahrajú a je väčší kľud. Okrem iného sú rodina. Manžel si oddýchne viac,keď bude mať deti spokojne podľa mňa zaručene. Pokiaľ vám tie peniaze nechýbajú tak by som s radosťou doplatila rozdiel. Máte sa radi a viete pomôcť aj švagrinej a aj sebe. Dnes to nebýva zvykom ale myslím,že je to absolútne ok a normálne.

anonym_a13009
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Veď si choďte užiť dovolenku all inclusive len vaša rodina, sestra nech si porieši sama Chorvátsko alebo nech nejde nikam. My tiež nemáme na takú dovolenku ako chodia z rodiny iní a v živote by ma nenapadlo chcieť od nich nech sa nám prispôsobujú a keby mi aj ponúkli doplatenie tak odmietnem. Na čo nemám ani financie ani prostriedky, tam nejdem. My riešime s rodinou spoločný čas na pobyte na SK. A nikto sa do nikoho nestará na akej dovolenke bol či nebol.

autor
18. nov 2025
@marsmykkok

Chodte sami, prečo by ste mali na dovolenku chodiť spolu? Ak už tak chodíte roky, deti sú už veľké. Ked boli malé, chápem že ste jej chceli pomôcť, s malými deťmi by ťažko to zvládla sama, respektíve ak nechce ísť sama dospelá nech zoberie napríklad svoju mamu-tvoju svokru...

@marsmykkok deti su od 13-6 rokov takze az tak velke nie su a hlavne chcu spolu travit cas kotreho je pocas roka uz aj tak malo. Na dovolenku sme chodili do chorvatska lebo to vyhovovalo aj nam, nie koli tomu aby sme jej pomohli s detmi. Ma uz mamu (svokru) a ta nepojde, ineho surodenca nema (iba mojho manzela) takze nema ziadnu blizku osobu co by s nou isla

petulda333
18. nov 2025

A keby ste isli na all in v chorvatsku? Niekde do hotela blizko jej ubytovania? Nam sa tak nahodou podarilo s mojou veducou. My sme sli busom do bulharska,stravu sme nechceli,ona letecky a AI a hotel mala asi 5min od nasho

autor
18. nov 2025
@slavomira236

@anonym_autor
@anonym_autor ak by som na to mala raz by som jej to doplatila jeden rok ak su ro len 100 ky eur. Alebo jeden rok vy all na dalsi spolu. Alebo nech jedem rok nejde a dalsi da all. Alebo vybrat lacnejsiu destinaciu a jun alebo september. Ano je to tak sama zena ma nevyhodu pri tych all chodim tak ..

@slavomira236 jun september nemoze koli detom, skole, exovi …

autor
18. nov 2025
@konikkon

@anonym_autor ja by som v prvom rade počúvala, do chce môj muž a nie to, na čo švagriná má a nemá peniaze. On na to zarába a má určitú predstavu o dovolenke a 4 roky sa musí trepať do apartmánu do Chorvátska? To mi nepríde voči nemu fér. Vy ste rodina, choďte spolu a švagriná má svoju rodinu, tá nech ide tiež kam chce.

@konikkon prepac ale to pises akoby som ja nezarabala, tak ta opravim a zarabam viac alo manzel … a opakujem ze do chorvatska sme chodili lebo to vyhovovalo aj nam z inych dovodov, jedine minuly rok by sa nam uz mozno dalo ist inam

konikkon
18. nov 2025
@anonym_autor

@konikkon prepac ale to pises akoby som ja nezarabala, tak ta opravim a zarabam viac alo manzel … a opakujem ze do chorvatska sme chodili lebo to vyhovovalo aj nam z inych dovodov, jedine minuly rok by sa nam uz mozno dalo ist inam

@anonym_autor ale tvoj manžel nechce ísť do Chorvátska a nechce sestre doplácať dovolenku. To si napísala ty. Jeho názor pre teba nie je dôležitý?

titla
18. nov 2025

Tato situacia nema zazracne riesenie. Ked sa manzel uz sestre nechce prisposobit, ani jej doplatit, tak nechce a dovolenku budete musiet stravit bez seba. A Tebe neostava ine respektovat tento jeho nazor, aj ked s nim nesuhlasis.

anonym_5cf7f9
18. nov 2025
@muchotrafka298

@lucka_ke kazdy to vidi inac, niekto je spokojny, berie polku rodiny obrazne povedane, nema problem zobrat cudzie deti. Ja by som nezobrala, z viacerych dovodov a hlavnym by bola zodpovednost.

@muchotrafka298 zaujímavé, že voláš rodinu, neter... cudzími deťmi. Ak s nimi nechceš tráviť dovolenku to je ok, ale volať ich cudzie je trochu odveci. Keď budeš potrebovať pomoc od rodiny už cudzí nebudú však ?

anonym_9f61a1
18. nov 2025

@anonym_autor išla by som znovu do Chorvátska, manžel to hádam prežije, ide o deti a tie onedlho už nebudú chcieť chodiť na dovolenky s rodičmi