icon

Rozdielne pohľady na dovolenku

22. júl 2025

Ahojte ženy, manžel prišiel s nápadom, že by stačilo chodiť cez Airbnb. Na prvy pohľad to vyzeralo super, väčšie súkromie, domáca atmosféra ale potom mi to došlo čo by to znamenalo v praxi pre mňa. Varenie, behanie do obchodu, upratovanie apartmánu. Úprimne to nie je pre mňa top dovolenka. Pre mňa je to o tom, že presuniem starostlivosť o domácnosť z jedného miesta na druhý. Ako to vnímate vy? Je pre vás tento typ dovolenky oddychom? Doteraz sme vzdy chodili minimálne pol penzia, finančne sa nám nepohoršilo. Obidvaja zarabame dobre. Poprosím o slušnú diskusiu.

belllinka
22. júl 2025
@jana_eyre_2

My chodíme cez booking už riadne dlho.. nikdy ma nebavili hotelové rezorty.. proste to nie je premna a áno, vôbec mi nevadí variť a umyť 5tanierov., dokonca aj povysávam a operiem si..

pre mňa je dovolenka zmena prostredia, vymýšľanie programu, akčnost, zážitky.. nie to, že nemusím nič robiť.. tak to proste mám.. a dokonca nemusí byť dovolenka ani pri mori.. pred týždňom sme sa vrátili z hôr v Rakúsku kde sme boli dva týždne.. a bolo to skvelé, máme úžasné zážitky a máme úžasných známych kde sa môžeme ubytovať a nič nám tam nechýba.. radi sa tam vraciame kazdy rok a objavujeme celé okolie a nové veci..

@jana_eyre_2 pat tanierov? No neviem, my ked sme na chalupe a ideme si len tak nieco ugrilovat, tak nikdy to nie je iba 5 tanierov, ale je z toho celkom slusna kopa riadu. Asi niekde robime chybu 😀

jana_eyre_2
22. júl 2025
@belllinka

@jana_eyre_2 pat tanierov? No neviem, my ked sme na chalupe a ideme si len tak nieco ugrilovat, tak nikdy to nie je iba 5 tanierov, ale je z toho celkom slusna kopa riadu. Asi niekde robime chybu 😀

@belllinka negrilujeme.. 😉 zväčša chodíme do apartmánu kde je umývačka riadu, práčka.. pri troch deťoch celkom komfort..

zuzuliatko18
22. júl 2025

@anonym_autor ja som muzovi povedala, ze podmienka dovolenky je, ze v hoteli alebo ubytovani mame ranajky a jedno jedlo do dna bud tam, alebo niekde v restauracii, ze ja proste na dovolenku odmietam varit.
Iste, vynimka je nejaky Len predlzene vikend, pripadne chataz ak by sme velmi niekam tuzili ist pozriet, ale ta jedna dovolenka musi byt Bez starosti o stravu. A to my mame obmedzenie,.lebo ja ako celiaticka nemozem jest uplne hocikde.

oblecenie99
22. júl 2025

@anonym_autor Kedy ako... Ja mám radšej také apartmánové dovolenky, pre mňa je to voľnosť, že mám k dispozícii kuchynku, chladničku, môžme si dať kedykoľvek čo nás napadne, manžel skoro ráno zabezpečí čerstvé pečivo a dáme si raňajky na terase s pekným výhľadom, za mňa kľudne môže byť, nevadí mi aj niečo jednoduché ukichtit, kedy ako, ale reštaurácie to istia tiež 🙂 Najmä keď syn bol ešte maličký.. mne tak trochu vadí tá zatvorenost a mini priestor na hotelovej izbe. Na druhej strane, ani hotel nemusí byť zlý, práve naopak.. aj keď osobne švédske stoly neznášam, preferujem hotely, kde je normálne obsluha a nemusím stáť ako pri válove s davom, to mi dosť vadí a celkovo nemusím ani rezortné dovolenky.. vyber si dovolenku, na ktorú sa momentálne cítiš, zaslúžiš si oddych 😉

oblecenie99
22. júl 2025
@jana_eyre_2

My chodíme cez booking už riadne dlho.. nikdy ma nebavili hotelové rezorty.. proste to nie je premna a áno, vôbec mi nevadí variť a umyť 5tanierov., dokonca aj povysávam a operiem si..

pre mňa je dovolenka zmena prostredia, vymýšľanie programu, akčnost, zážitky.. nie to, že nemusím nič robiť.. tak to proste mám.. a dokonca nemusí byť dovolenka ani pri mori.. pred týždňom sme sa vrátili z hôr v Rakúsku kde sme boli dva týždne.. a bolo to skvelé, máme úžasné zážitky a máme úžasných známych kde sa môžeme ubytovať a nič nám tam nechýba.. radi sa tam vraciame kazdy rok a objavujeme celé okolie a nové veci..

@jana_eyre_2 Ty si to najlepšie vystihla, čo som chcela napísať, aj mne ide najmä o tú zmenu prostredia. Paradoxne, ja variť nenávidím, ale na dovolenke sem tam nejakú drobnosť nemám problém zbuchat 😅 ale manžel ako zisťujem za tie roky je skôr ten "wellnesovy stolček prestri sa" typ, ja preferujem apartmány či chaty a akčnejšie dovolenky, tak sa vždy snažíme o nejaký kompromis. Tento rok sa nám podaril najväčší, nikam nejdeme, len aj našich na záhrade pri bazéne 😅

7lenka11
22. júl 2025

Často využívame Airbnb, ale rozhodne tam slúžku nerobím. Raňajky si vždy zabezpečíme na 2-3 dni vopred, každý si vezme, na čo má chuť. Môj muž miluje bohaté raňajky, ja uprednostňujem striedmosť. Deti tiež nejako veľa nezjedia, ešte sú maličké. A cez deň sa stravujeme v reštauráciách, fast foodoch, street food atď. Prípadne občas berieme v supermarkete nejaké hotové šaláty. Na dovolenkách neperiem. Radšej naberiem o pár tričiek naviac akoby som mala riešiť ešte aj pranie.
V podstate tvojho muža aj chapem, lebo mať mini hotelovú izbu s obmedzenými možnosťami asi nie je pre každého. Predsa len apartmán je apartmán - veľa priestoru, kuchyňa, spotrebiče, možnosť urobiť si večer vlastné pohodlie. Pripadne balkón a terasa je veľké plus.

vevesh
22. júl 2025

Tak ono sa to da smanagovat tak alebo tak. Znama tiez, ze prenajmu dom, pojdu na privat a konecne si oddychne a v realite? Isli 2 rodiny s dokopy 10 detmi- vychystala ranajky, popratala, zacala varit obed, dokym popratali po 12 ludoch...zacala varit veceru a opat a o 11 padala unavou na hubu. Povedala, ze nikdy viac takato dovolenka😆🫣🫣🫣. Alebo sa da aj stravovat inac, ja nie som ochotna robit na dovolenke vyvarovnu- prichystat ranajky, okej. Ale tam aj koncim....🫣🫣🫣🫣Cize kludne sa da vystravivat mimo apartman. Co sa mne najviac paci na airbnb, je ten klud a sukromie, ktore v hoteli nemam...

bubuzu
23. júl 2025
@anonym_e873eb

Baby tie co chodite do apartmanov, to za ten tyzden/dva akoze neumyvate kupelnu, zachod, nezametate? Uterakov beriete napr.kolko? Lebo ja si neviem predstavit pouzivat jeden uterak viac ako 2 dni… cize predpokladam, ze treba prat… mna to fakt zaujima.. lebo aj pri jedeni “niecoho rychleho” treba pouzit taniere, hrnce/hrniec, noz, dosku… proste kuchynske nacinie… potom to treba umyt🤷‍♀️
Akoze rozumiem, ze mnohokrat rozpocet nepusti, alebo to niekomu vyhovuje a proste neznesie hoteli/rezorty… ale zas presviedcat, ze nic nerobime pocas pobytu v apartmane mi pride zvlastne…

@anonym_e873eb my keď takto chodíme, tak často je to preto aj, že na dovolenke nebývame na jednom mieste dlho, chceme spoznať krajinu viac. Čiže priletime, prenajmeme auto, vďaka čomu si vieme vybrať lacné ubytovanie, na krásnych menej dostupných miestach. A sme tam štyri dni napr. a ideme inam. Čiže, ani, ja tam vôbec neupratujem. Jednak tam trávime minimum času, veľakrát len raňajky, na obed si urobíme niečo rýchle so sebou tipu cestoviny s tuniakom a inak sme vonku. Ja rada chodím už aspoň na dva tri týždne, takže vždy jedno ubytovanie vyberiem s prackou a oblečenie operiem. Ale nebabrem sa s tým, dám do jednej práčky všetky veci a je to. Aj tak toho nemáme viac, keďže ideme väčšinou len s jednou batožinou a to je akurát tá jedna práčka,možno dve.

bubuzu
23. júl 2025

Inak mne prišiel super tip čo sa týka varenia, že keď sme išli na dlhšie autom, kúpila som Expres menu, takéto to jedlo zavarené v sáčku. Niektoré sú celkom chutné, potom som už len dorobila prílohu a z jedného sme sa na jedli kľudne traja. Rýchle, dobre, lacné a nemusí to byť v chladničke.

zafir01
23. júl 2025
@oblecenie99

@anonym_autor Kedy ako... Ja mám radšej také apartmánové dovolenky, pre mňa je to voľnosť, že mám k dispozícii kuchynku, chladničku, môžme si dať kedykoľvek čo nás napadne, manžel skoro ráno zabezpečí čerstvé pečivo a dáme si raňajky na terase s pekným výhľadom, za mňa kľudne môže byť, nevadí mi aj niečo jednoduché ukichtit, kedy ako, ale reštaurácie to istia tiež 🙂 Najmä keď syn bol ešte maličký.. mne tak trochu vadí tá zatvorenost a mini priestor na hotelovej izbe. Na druhej strane, ani hotel nemusí byť zlý, práve naopak.. aj keď osobne švédske stoly neznášam, preferujem hotely, kde je normálne obsluha a nemusím stáť ako pri válove s davom, to mi dosť vadí a celkovo nemusím ani rezortné dovolenky.. vyber si dovolenku, na ktorú sa momentálne cítiš, zaslúžiš si oddych 😉

@oblecenie99 toto je aj moja reč. Toto porovnávanie AI vs ubytovanie v súkromí je o preferenciách. My si často zajednavame domček ( sme 2+3 deti ) so záhradou, milujeme priestor , co v hoteloch pre 5 ludi nie vždy je možné. Boli sme na AI dovolenke dva krat a nemali sme z nej taky dobrý pocit. No nedovolím si hodnotiť, ze AI je nieco zle . Niekomu to vyhovuje . A casto to nie je o cene . Pretože casto ten prenájom celej nehnuteľnosti je drahší ako platiť hotel .
Ja to považujem za väčší luxus ,mat svoj priestor ,svoje súkromie, cez den sme zvyčajne niekde mimo ,a tak aj strava sa rieši v reštauráciách a ranajaky robíme s manželom spoločne alebo na striedačku. On uvari kávu, ja urobím lievance..on ide nakúpiť pečivo cerstve ,ja zas prestriem ,ci nachystám nejakú pomazánku a pod .nic zložité. Večer grilovacka na terase s výhľadom na pláž, je tiež iny zážitok ,ako státie v rade v hotelovej jedálni, a vyberanie si z množstva jedál a predieranie sa k svojmu stolu .
Nerozumiem tej dogme, ak niekto povie ,ze nechodí na AI dovolenky ,prečo si ostatní myslia ,ze musi zákonite chodiť do HR s igelitky rezov a na apartmáne varit vifonku a špagety s kečupom.
My ked uz niekde sme ,snažíme sa jesť lokálne, variť lokálne. Oddychujeme a zároveň chceme nasať co najviac tej atmosféry daného miesta ..ci uz je to varenie gulášu na chate na orave alebo varenie orecchiete s omáčkou v juznom IT , ci ako nedávno piknik v divokej rumunskej prírode, ktorý pozostával len z toho ,čo sme vedeli zohnať na malom súkromnom salaši.

ha_ha
23. júl 2025

To, že by ste mali takéto ubytovanie, vôbec neznamená, že by si musela variť. Tak isto, ako by si išla do hotelovej reštaurácie , ak by ste bývali v hoteli, môžeš ísť do reštaurácie, nech by ste bývali kdekoľvek. Dokonca je výhodou, že môžeš ísť zakaždým do inej.

anonym_e873eb
23. júl 2025
@bubuzu

@anonym_e873eb my keď takto chodíme, tak často je to preto aj, že na dovolenke nebývame na jednom mieste dlho, chceme spoznať krajinu viac. Čiže priletime, prenajmeme auto, vďaka čomu si vieme vybrať lacné ubytovanie, na krásnych menej dostupných miestach. A sme tam štyri dni napr. a ideme inam. Čiže, ani, ja tam vôbec neupratujem. Jednak tam trávime minimum času, veľakrát len raňajky, na obed si urobíme niečo rýchle so sebou tipu cestoviny s tuniakom a inak sme vonku. Ja rada chodím už aspoň na dva tri týždne, takže vždy jedno ubytovanie vyberiem s prackou a oblečenie operiem. Ale nebabrem sa s tým, dám do jednej práčky všetky veci a je to. Aj tak toho nemáme viac, keďže ideme väčšinou len s jednou batožinou a to je akurát tá jedna práčka,možno dve.

@bubuzu dakujem za vysvetlenie. Jasne, ked sa presuvate, tak je to ine… ja som to ani nemyslela rypavicne. Proste tak zo zvedavosti. Ze ako sa to riesi. Lebo ja som v apartmane bola asi naposledy ako 20 rocna a to vtedy som take veci ako uteraky, upratovanie nejak extra neriesila 😂

anonym_e873eb
23. júl 2025
@zafir01

@oblecenie99 toto je aj moja reč. Toto porovnávanie AI vs ubytovanie v súkromí je o preferenciách. My si často zajednavame domček ( sme 2+3 deti ) so záhradou, milujeme priestor , co v hoteloch pre 5 ludi nie vždy je možné. Boli sme na AI dovolenke dva krat a nemali sme z nej taky dobrý pocit. No nedovolím si hodnotiť, ze AI je nieco zle . Niekomu to vyhovuje . A casto to nie je o cene . Pretože casto ten prenájom celej nehnuteľnosti je drahší ako platiť hotel .
Ja to považujem za väčší luxus ,mat svoj priestor ,svoje súkromie, cez den sme zvyčajne niekde mimo ,a tak aj strava sa rieši v reštauráciách a ranajaky robíme s manželom spoločne alebo na striedačku. On uvari kávu, ja urobím lievance..on ide nakúpiť pečivo cerstve ,ja zas prestriem ,ci nachystám nejakú pomazánku a pod .nic zložité. Večer grilovacka na terase s výhľadom na pláž, je tiež iny zážitok ,ako státie v rade v hotelovej jedálni, a vyberanie si z množstva jedál a predieranie sa k svojmu stolu .
Nerozumiem tej dogme, ak niekto povie ,ze nechodí na AI dovolenky ,prečo si ostatní myslia ,ze musi zákonite chodiť do HR s igelitky rezov a na apartmáne varit vifonku a špagety s kečupom.
My ked uz niekde sme ,snažíme sa jesť lokálne, variť lokálne. Oddychujeme a zároveň chceme nasať co najviac tej atmosféry daného miesta ..ci uz je to varenie gulášu na chate na orave alebo varenie orecchiete s omáčkou v juznom IT , ci ako nedávno piknik v divokej rumunskej prírode, ktorý pozostával len z toho ,čo sme vedeli zohnať na malom súkromnom salaši.

@zafir01 inac toto porovnavanie ani ja nechapem. My sice chodime len AI, ale ved kazdy nech ide ako uzna za vhodne. A ked tu citam diskusie ako dokaze jedna aj druha strana pourazat. Tak normalne nechapacka 😂 ved je absolutne skvele, ze mame na vyber tolko moznosti, ze si kazdy moze vybrat a ulahodit svojim potrebam

oblecenie99
23. júl 2025
@anonym_e873eb

@zafir01 inac toto porovnavanie ani ja nechapem. My sice chodime len AI, ale ved kazdy nech ide ako uzna za vhodne. A ked tu citam diskusie ako dokaze jedna aj druha strana pourazat. Tak normalne nechapacka 😂 ved je absolutne skvele, ze mame na vyber tolko moznosti, ze si kazdy moze vybrat a ulahodit svojim potrebam

@anonym_e873eb viď diskusie "dom vs. Byt" "dedina vs. Mesto" 😅

anonym_e873eb
23. júl 2025
@oblecenie99

@anonym_e873eb viď diskusie "dom vs. Byt" "dedina vs. Mesto" 😅

@oblecenie99 tiez pravda 😁

autor
23. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor my chodime casto cez airbnb, resp ubytovanie v sukromi. Ale nevarim, neperiem - restauracii je vsade dost. Max tak nejake ovocie a snacky kupim. Tiez nie som ochotna na dovolenke starat sa o domacnost.

@sissy27 konečne mi funguje telefón a môžem odpisovať. Ale upratovať asi musíš, vsak? My chodíme minimálne na 10 - 12 dní, takže to ma tam neminie ani prezliekanie perin. Ako riešite raňajky, večere, pitný režim? Aspoň na dovolenke som nechcela behať do potravín po vodu, keďže budeme musiet piť balenu. Pri odovzdávaní apartmán musí byť upratany?

ha_ha
23. júl 2025
@anonym_autor

@sissy27 konečne mi funguje telefón a môžem odpisovať. Ale upratovať asi musíš, vsak? My chodíme minimálne na 10 - 12 dní, takže to ma tam neminie ani prezliekanie perin. Ako riešite raňajky, večere, pitný režim? Aspoň na dovolenke som nechcela behať do potravín po vodu, keďže budeme musiet piť balenu. Pri odovzdávaní apartmán musí byť upratany?

@anonym_autor Autorka, píšeš, že s týmto nápadom prišiel manžel. Tak prečo máš variť, upratovať, do obchodu behať, periny prezliekať... len ty? Doma tiež takto fungujete?

autor
23. júl 2025
@belllinka

Ano, suhlasim s tebou, s nakupmi a varenim to dovolenka nebude. A ak niekto vytiahne, ze netreba varit lebo v teple nikomu nechuti, tak je to blbost. Alebo ze umyt 4 taniere netrva dlho 🤦‍♀️ Urcite trvaj na dovolenke bez varenia.

@belllinka Asi tak, môj muž má 100kg, jemu chutí aj v teple a priznávam sa ze aj mne a deťom nestačí zjesť na obed melón.

autor
23. júl 2025
@basullinka

Nuž, ja by som manželovi vysvetlila, že pre mňa je dovolenka aj o tom, že si oddýchnem od upratovania a varenia, ktoré mám zväčša na starosti ja. Takže preto mi vyhovuje ísť do hotela. Ak chce ísť takto, nech sa páči, ale upratovanie, varenie a všetky tieto práce má na starosti on a ja ležím na pláži a neriešim....

@basullinka on niekedy uvari ale necha vybuch v kuchyni a j musím po ňom všetko upratovať

ha_ha
23. júl 2025
@anonym_autor

@basullinka on niekedy uvari ale necha vybuch v kuchyni a j musím po ňom všetko upratovať

@anonym_autor Nie, nemusíš.

autor
23. júl 2025
@mandzula

My chodime aj na "variace" dovolenky, ale vari muz, rad chodi po miestnych obchodoch a objavuje lokalne potraviny, koreniny. Mne je to teda fuk a tych par riadov bez problemov umyjem ja alebo umyvacka. Co sa upratovania tyka, ked zbalime svoje veci a povysavame, je upratane.

@mandzula Keď si niekde dva týždne, musíš viac ako raz povysavat. Ja doma každý den upratujem, každý týždeň periny prezleciem. Muž síce obcas uvarí ale po varení neuprace. Varenie je kapitola sama o sebe. Jednému nechuti to, druhému to. Nechcem ešte aj na dovolenke vymýšľať, čo uvariť

sense
23. júl 2025

Úprimne ísť po vodu je to najmenej...pri prechádzke na ceste späť každý odnesie jednu fľašu, alebo pri ceste k moru alebo od mora.talisto môžte mať apartmán a variť nemusíte, dokonca ani keď vám nestačí len melón na obed. Paradajky , mozzarella, nejaká bageta, alebo šunka s melonom,takisto na každom rohu fastfood , reštaurácie kde sa dá objednať niečo ľahké nie trojchodove jedlo.
Niektorý apartmán musí byť upratané , v inom stačí len vyniesť odpadky to všetko záleží od podmienok ktoré si dohodnes, keďže v konečnom dôsledku máš aj tak poplatok za upratovanie.
Môj partner prenajímal "Ferienwohnung". Komplet zariadenie k dispozícii, umyvacka, prádlo postelne, uteráky. A cena za prenájom podľa podľa počtu osôb noci plus ešte poplatok za konečne upratovanie

autor
23. júl 2025
@lena235

My sme boli teraz po 2 r na sukromi. Nevarili sme. Chodili sme po restikach. Mali sme viac miesta. Obrovsky apartman. Mala som k dispozicii pracku. 2x som ju aj pustila. V tom nevidim problem. Financne nas to vyslo porovnatelne s hotelom

@lena235 Takže finančne to vyjde skoro ako hotel? Mne muz tvrdí ako ušetríme na ubytovaní a môžeme kazdy den obedovať v reštaurácii Tak ale aspoň raňajky si musela robit, či nie?

autor
23. júl 2025
@caramellka

@anonym_autor Úplne Ti rozumiem. Ja chodím na dovolenky s dcérou (10 r.) a teda tiež si chcem počas dovolenky užiť kľud od varenia a domácnosti. Prednostne vždy hľadám hotel s polpenziou, no vždy na pár dní chodíme aj na také naše miesto, do apartmánu bez stravy, ale v blízkosti sa vždy dá prestravovať "vonku", od raňajok po večeru, obedy si dáme tam, kde sme aktuálne na výlete. Kupujem jedine vodu na izbu a nejaké ovocie a pod.

@caramellka Mne by stačila aj polpenzia a na obed do reštaurácie. Čiže aj na raňajky a večere chodíte sa niekam najesť?

autor
23. júl 2025
@anonym_41a9d6

@anonym_autor 18 rokov chodíme cez booking a ďalšie platformy a vždy som si oddychla, a nie v živote som na dovolenke neprala

@anonym_41a9d6 prať mi nevadí, skôr varenie, behanie po potravinách a upratovanie. Aj veľa ušetríte na ubytovaní?

autor
23. júl 2025
@tenerifka

Zalezi.....
Chodime aj cez Airbnb a aj do hotelov s AI, ale vzdy to je podmienene krajine a lokalite.
V ramci EU, kde mame moznost nakupit v supermarkete ci na trhu kvalitne potraviny a zbuchat v apartmane rañajky, tak je to super. Takisto je dolezita dostupnost restauracii na obedy a vecere, alebo to teda striedat- kupit nieco v obchode a rychlo pripravit na veceru, k tomu dobre vinko.... Je to aj pohodlne, nemusis sa obliekat a travit niekde za stolom 2 hodiny.
Ale je blbost ist niekde do Dominikanskej republiky do Airbnb, kde v lokalnej spinavej restike s plastovymi stolmi dostanes maximalne smazene banany s ryzou a kurcatom, a kde na porovnanie kvalitny 5* hotel s AI stoji 300 eur na dvoch na deñ, a mas cistotu... A da sa najst aj mensi hotel adults only, kde ta neotravuju cudzie deti a kde je relativne klud.

@tenerifka väčšinou chodíme v rámci EÚ

caramellka
23. júl 2025
@anonym_autor

@caramellka Mne by stačila aj polpenzia a na obed do reštaurácie. Čiže aj na raňajky a večere chodíte sa niekam najesť?

@anonym_autor Áno, od nášho ubytka je pár krokov taká overená "raňajkareň" s pestrou ponukou a na večeru už rôzne...

klementinka58
23. júl 2025

all inclusive najdes do 2500e v sezone pre rodinu 2+2 ak nie ste extra narocni a cca podobne vyjde apartman letecky, ak autom tak menej....my napr ideme buduci rok na Maltu len preto lebo hotel by vysiel velmi draho v tejto lokalite okolo 5000e a sami si to vieme urobit za 2000e cca a zas my nebazirujeme na jedle naozaj ani doma neriesim co jest vzdy je to spontanne....a nakupy urobi manzel raz za 3 dni a cerstve pecivo to cestou z mesta, plaze ..... nie sme typicka slovenska rodina, co riesi len co budeme jest, nechodime nabaleni na plaze s vodami a pod

autor
23. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Ďakujem za diagnostiku, psychicky problém zatiaľ nemám ale mám problém s tým, že aj na dovolenke budem robiť to čo doma len o 2000 km ďalej a neoddychnem si.

autor
23. júl 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor
A prečo by ste si mali tam variť?

@zmrzlinka2021 lebo moj muz má 100 kg a stále jw hladný aj synovia rastú a chcú sa poriadne najesť