Ryanair. Treba dodržať veľkosť príručnej batožiny?
Chcela som sa spýtať, aké máte skúsenosti s Ryanair a batožinami. Povolená veľkosť príručnej je 55*40*20. Cestovali ste niekedy s väčšou? A akú váhu ste si brali, aj keď viem že povolené je 10kg. Poletím z Bratislavy do Londýna (Stanstead). Nechce sa mi platiť 40 Eur za 15kg batožinu alebo 60Euro za 20kg. Myslím že to už preháňajú... Normálny ruksak prejde? No musím si to poriadne naplánovať, lebo poletím s 2r. dieťaťom, a môžeme mať teda dve príručné batožiny + kočík...
No plánujem ruksak a menší kufor, ale iných rozmerov. Prejde mi to?
@dadulienka28 pre dieta do 2 rokov mozes mat detsku prebalovaciu tasku do 5 kg, pre seba kufor 55x40x20 cm do 10 kg a kabelku do rozmerov 35x20x20 cm... tekutiny primerane dobe letu...
@kacusik69 Dakujem cize aj kabelku mozem mat? lebo ked som lietala sama, vsetko muselo byt v tom kufri ked som sla kontrolou cez ryanair tak pre istotu sa este raz pytam Dakujem moc.
@dadulienka28 uz vyse roka ak nie viac su povolene 2 ks prirucnej batoziny, teda klasicka a mala do tych rozmerov ako som pisala (kabelka, notebook atd.)
@tlucka tak prikazat vam to nikto nemoze, ale standardne treba byt na letisku dve hodiny pred odletom, pri flydubai a letoch do Antalye spolocnostou Corendon dokonca 3 hodiny... ak mate len prirucnu batozinu a online check-in (ten si treba urobit), teoreticky vam staci byt na letisku neskor, ale je to na vasom uvazeni... za seba by som bola na letisku radsej vcas ako neskoro, kedze aj prechod bezpecnostnou ci pasovou kontrolou nieco trva, tym skor ak je viacero liniek otvorenych...
@kacusik69 Ďakujem za odpoveď. Online chceck-in už máme urobený, batožinu máme iba príručnú. Môžem sa ťa ešte spýtať, ako je to s príplatkom za batožinu do podpalubia? Nechceli sme si platiť navyše batožinu, ale pár stránok dozadu som tuším čítala, že sa dá výhodnejšie dokúpiť pár hodín pred odletom. Ako to je presne prosím? Na spiatočnej ceste by bolo možno super, keby sme mali zaplatenú batožinu navyše 🙂
@tlucka na letisku je to vzdy drahsie... batozinu vyhodnejsie mozes dokupit online do 4 hodin pred odletom, potom uz len na letisku... cennik tu https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-...
Chcela by som sa spytat este letim s 2.5 rocnou dcerou. Ked jej okrem prirucnej vezmem skladaci kocik pre babiku a babiku radi sa to do tej batoziny co mozem mat este k dietatu? Nejak Eq... Ci ako.. Je to samozrejme ci sa to priplaca v ryanair? My kocik mat nebudeme lebo pri nej mi je zbytocny. Vdaka.
Aaach este ze som sa spytala. Vdaka.
@kacusik69 ani ako nahrada za normalny kocik? .... typicky Ryanair
@alexanotbad ani ako nahrada... nuz, treba to adresovat im 😉
@kacusik69 to je uplne jedno nieco im adresovat 😀 Uz som s nimi co to nalietala a viem ako funguju, len toto som nevedela, lebo sme chodili bud s vajickom alebo kocikom. Teraz uz ich "sluzby" nastastie vyuzivat nemusim 😉
@kacusik69 Ďakujem za odpoveď, takže batožinu navyše platiť nebudeme. Môžem sa spýtať ešte, ako striktne sa berú do úvahy rozmery príručnej batožiny? Mám tašku, ktorá je na dĺžku o pár cm väčšia ako povolený rozmer 55 cm, ale zase šírka a výška je pod stanovaným limitom. Taška ale nie je vôbec vystužená, takže si myslím, že keď nebude úplne naplnená, bez problémov by sa zmestila do odkladacích priestorov a hmotnostný limit určite neprekročím. Myslíš, že s tým mohol byť?
@tlucka ano moze to byt problem a specialne pri leteckych spolocnostiach typu ryan air. Oni ta zbuzeruju za vsetko, su za to plateni. Este aj za to, ze mas v ruke igelitku so svetrom, ktora sa ti v pohode zmesti do prirucnej batoziny, akurat ti prislo zbytocne to tam odkladat.
Nuz a baby, co sa rozculujete kvoli odrazadlam a podobnym blbostiam. Nehnevajte sa na mna, ale toto do lietadla naozaj NEPATRI. Len tak pohodene v priestore pre pasazierov to byt nesmie (bezpecnostne riziko), takze logicky sa to berie ako batozina. Bud si do boxu nad hlavou strcite odrazadlo alebo kufor, to uz je na vas. Alebo to nechate nalozit s "velkou" batozinou.
Kociky (pre nechodiace deti) maju v lietadle vyhradeny priestor - tiez nemozu byt len tak volne v priestore pre pasazierov.
Otazocka chcem vziat takyto dtn ma laminatove tyčky s tym ma pustia na palubu?
http://www.bergsport.sk/sk/elektronicky-obchod/...
@maslenka47 neviem o tom ze by sme za to boli plateni, kazdopadne dodrziavat podmienky leteckej spolocnosti musime ako vy, tak aj my... ak myslite to tou buzeraciou...
@ivi_kiwi obavam sa ze nie...
Tak ked nie su ostre nie su kovove a zmestia sa mi do 55x40x20 snad ich nevezmu 😏 risknem to. Kupovala som ho naschval nech krpec nedostane upal tak snad prejde
Ja sa tiez chcem spytat este na lkeky v prirucnej. Mam na mysli cipky proti teplote. A vonavku napr. 30ml?Vdaka.

@kacusik69 Prosim ta tie tekutiny pre dieta maju tiez obmedzenu velkost? ci mozem normalne do vecsej flase zobrat. Ja idem v auguste cez ryanair s 1 rocnym, nevies mi povedat ci obaja mozme mat prirucnu batozinu? neviem aj tak ako nas odnesiem, ech :( Dakujem dopredu za odpoved