S dvojročným dieťaťom prvýkrát k moru

jajkav2
12. feb 2017

Idem s dvojročným dieťaťom prvýkrát k moru a letecky. Ako zvládnuť let?? Dať mu nejaké upokojujúce lieky?? Ako ste cestovali vy?? Ja mám z toho trošku strach. A ešte jedna otázka, aké plavky zobrať? Ešte plienky na plávanie? Alebo neoprenove plavky alebo už klasické látkové?

pribinak
12. feb 2017

Zvládol to bez liekov, aj kopec inych deti. Treba zobrať nieco na hranie, knizky, tablet, ....
Trosku pitia a nieco dostane aj na palube

Ak bude odpluenkovany, tak normalne plavky

siska53
12. feb 2017

@jajkav2 prvykrat sme sice s obomi boli autom,ked mali rok a pol. Mala mala 2,5r.,let tam.i spat zvladl dobre,jedine cestou naspat im uz bolo dlho a mrvili sa dost,ale mali sme nejake hracky a knizky.
Plienky sme mali tie na plavanie pre nu,kedze sme boli vo faze neuspesneho odplienkovavania.

Priznam sa,nezamyslala som sa nad tym, ci to zvladnu,lebo:
Riesila som svoj vlastny strach z lietania
Kedze na dovolenky sme chodili aj tu na Slovensku a boli sme uz aj s nou 2x pri mori autom,tak mi ani nenapadlo mat obavy.

jajkav2
autor
12. feb 2017

@siska53 Malá bude mať 23 mesiacov keď pôjdeme na dovolenku a plienky ešte určite budeme používať, lebo tiež máme problem s nočníkom. Kolko plienok na plavanie ste bra1li?

siska53
12. feb 2017

@jajkav2 pre istotu 2-3 baliky,ale neminuli sme tolko. Lebo mala sa bala vln,takze viac bola na brehu. Boli sme tak pol na pol bazen a more..zvykali sme ju na vlny,takze preto..

hettinka
12. feb 2017

s dcérou sme boli, kde mala 2 roky a ona sa už pýtala, mali sme plienky len na kakanie a inak bola bez, len normálne plavky
syn mal 16 mes. prvýkrát pri mori a plienky do mora sme nepoužívali vôbec, len do bazéna. Koľko presne sme mali, si už nepamätám, ale ono sa to dá kúpiť aj tam, asi ti stačí 1 balík.
Plavky mal celotelové navon, aby sme nemuseli toľko natierať a pod to som mu plienku nedávala ... chcelo to len odsledovať kakanie. Ked sme vyšli z mora, vyzliekla som ho, dala normálnu plienku a take uterákové pončo som mala (super vec, osvedčila sa mi).
S lietadlom neporadím, my sme cestovali s malými deťmi vždy autom.

mipet
12. feb 2017

Prvýkrát sme boli ked mak krpec 1,5r bol to 4hodinovy let a druhýkrát sme boli ked mal tesne pred 2.narodeninami to bol 6h let. Zvládol to úplne perfektne ja som sa viac toho všetkého bála ale nebol dôvod. Urcite netreba žiadne lieky, pri vzlietavani a pristávaní sme mu dali piškotky aby nieco žul a nezalahlo mu v uskach. Tiež nieco na jedenie a pitie podla dĺžky letu. Vzdy som kúpila nejakú novú hračku ktorú dostal az v lietadle aby sa s ňou vydržal vyhrať, pomôžu aj rozprávky a pesničky (aspon u nas to funguje). Dokonca sa aj spolucestujúci zapojili a hrali sa s ním tak nam zbehol cas 🙂
Na plávanie sme mali balík kupacích plienok + látkové plavky, aby sa mu cely den nepatrila ritka. Ak si aj cvrkol tak pri deťoch to az taky problem nie je. Tiez sme mali to uterakove pončo je to super vec.

jajkav2
autor
12. feb 2017

To ma každý ubezpečuje, že to bude Ok. Len viete ako to je. My mamy sme také. Bojíme sa, strachujeme, aby bolo všetko v pohode.

tova
12. feb 2017

@jajkav2 Upokujujuce lieky si mozes dat na let ty nie dietatu. Plienku do vodu kupis latkovu, moze pouzivat do bazena alebo mora, presusis na slnku a moze pouzivat dalsi den znova, netreba baliky s plienkamy vlacit. Klbuk dietatu, trickove plavky a opalovaci krem.

miadi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz