icon

Safari v Keni

23. aug 2025

Boli ste niekto ? Zvazujeme s manzelom na dalsi rok . Syn bude mat takmer 4r ale pre istotu ho neberieme🙏🏻

martinmmartin
23. aug 2025

Jo, safari vela vela vseliake maju vsade jeden princip- sedis v mikrobuse , sofer ma vysielacku kde sa navzajom informuju ked niekto vidi zviera a ked pride signal tak sa 300 mikrobusov zrazu zhrkne okolo jedneho znudeneho leva.
Potom cas na baksis pre kazdeho co sa mihne okolo
A navsteva turistickeho obchodu rucnych vyrobkov

autor
23. aug 2025
@martinmmartin

Jo, safari vela vela vseliake maju vsade jeden princip- sedis v mikrobuse , sofer ma vysielacku kde sa navzajom informuju ked niekto vidi zviera a ked pride signal tak sa 300 mikrobusov zrazu zhrkne okolo jedneho znudeneho leva.
Potom cas na baksis pre kazdeho co sa mihne okolo
A navsteva turistickeho obchodu rucnych vyrobkov

@martinmmartin cize tvoj zazitok viac menej nic ocarujuce ? :/ neodporucas ? Uprimne vyjde nas to so vsetkym cca 7.000€ tak chcem vediet ci sa oplati nieco naozaj taketo zazit

martinmmartin
23. aug 2025
@anonym_autor

@martinmmartin cize tvoj zazitok viac menej nic ocarujuce ? :/ neodporucas ? Uprimne vyjde nas to so vsetkym cca 7.000€ tak chcem vediet ci sa oplati nieco naozaj taketo zazit

@anonym_autor vyde vas to viac ako 7k. 7K je iba "vstupenka" k dalsim poplatkom.
Absolvovali sme taky ten safari ohruh Masai mara, amboseli mombasa ...... zivot nam to nezmenilo ako hovorim mas mikrobus bud svoj alebo shrujes s cudzimi, v kazdom parku su ich stovky a navzajom sa informuju. Zvierata maju v pazi a vobec nereaguju na nich su uz uplne zvyknute ( co je asi dobre) . Vsade platis dodatkove vstupne ( dan, tip, enviro poplatok ..... atd) hlavne nech penaze tecu . Sem tam nazenu miestne decka zaspievat pesnicku na parkovisku s natiahnutymi rukami.
Zivot meniaca dovolenka to nebola a sme boli akuraqt tak radi ze sme sa dostali v zdravi domov ku koncu ( bezpecnost na cestach , malaria...)

autor
23. aug 2025
@martinmmartin

@anonym_autor vyde vas to viac ako 7k. 7K je iba "vstupenka" k dalsim poplatkom.
Absolvovali sme taky ten safari ohruh Masai mara, amboseli mombasa ...... zivot nam to nezmenilo ako hovorim mas mikrobus bud svoj alebo shrujes s cudzimi, v kazdom parku su ich stovky a navzajom sa informuju. Zvierata maju v pazi a vobec nereaguju na nich su uz uplne zvyknute ( co je asi dobre) . Vsade platis dodatkove vstupne ( dan, tip, enviro poplatok ..... atd) hlavne nech penaze tecu . Sem tam nazenu miestne decka zaspievat pesnicku na parkovisku s natiahnutymi rukami.
Zivot meniaca dovolenka to nebola a sme boli akuraqt tak radi ze sme sa dostali v zdravi domov ku koncu ( bezpecnost na cestach , malaria...)

@martinmmartin dakujem Ti naozaj za uprimne real info … nuž zvažime to :/ presne Masai Mara sme pozerali

tenerifka
23. aug 2025
@anonym_autor

@martinmmartin dakujem Ti naozaj za uprimne real info … nuž zvažime to :/ presne Masai Mara sme pozerali

@anonym_autor skus pozriet Namibiu, alebo Juznu Afriku. Ja som nebola, ale ludia co boli (vratane mojej rodiny), boli nadseni

autor
23. aug 2025
@tenerifka

@anonym_autor skus pozriet Namibiu, alebo Juznu Afriku. Ja som nebola, ale ludia co boli (vratane mojej rodiny), boli nadseni

@tenerifka 🤩👌🏻ĎAKUJEM POZRIEM!

tenerifka
23. aug 2025
@anonym_autor

@tenerifka 🤩👌🏻ĎAKUJEM POZRIEM!

@anonym_autor Keña je taka cigancina, aj Tanzania, ak sa nejedna o nejaky vyslovene top luxusny a drahy camp (co za 7000 urcite nie je).
Kruger v Juznej Afrike a Etosha v Namibii su iny level, v oboch krajinach mozes dokonca prenajat auto a ist sama

insider555
23. aug 2025
@tenerifka

@tenerifka Južnu Afriku sme boli, je to pecka. Priroda je tam užasna a tam nebol ziaden problem, ale v mestach je to o hubu. Nesmeli sme ani z hotela vecer vychadzat, nech nas tam neprepadnu, lebo ako hovoril sprievodca, tam sa hned vytahuju nože. Jedine že by ste boli velka skupina, kde by bolo niekolko vysokych silnych chlapov, tak vtedy si mozno netrufnu a mozete ist vecer do mesta. Cez den to bolo lepšie, to ta dalo prejst v pohode po meste, ale aj tak ste kukali ze kde kto stoji atd.

bluka2
23. aug 2025

7k? Coze? Ja som mala letenku mozno tak za 500€ a potom tam uz je vsetko lacne. Uber z letiska za par supov, rovno v Nairobi je safari + giraffe center, potom smerom k mombasa su tiez pekne miesta, pri voi napriklad sa da pozerat slonov ako pri vecer k vode, rovno z hoteloveho baru… das si 2 drinky za 10€ a super safari… potom diani beach.pozres cenu na booking, hotel s bazenom a ranajkami povedzme za 35€ tam je. Daju ti to za 25€… ja som tam bola tak 2 tyzdne aj s dietatom, v nairobi v executive residency, co bol 4* super hotel aj s kancelariou v izbe a dokopy max 2k to cele stalo

bluka2
23. aug 2025
@bluka2

7k? Coze? Ja som mala letenku mozno tak za 500€ a potom tam uz je vsetko lacne. Uber z letiska za par supov, rovno v Nairobi je safari + giraffe center, potom smerom k mombasa su tiez pekne miesta, pri voi napriklad sa da pozerat slonov ako pri vecer k vode, rovno z hoteloveho baru… das si 2 drinky za 10€ a super safari… potom diani beach.pozres cenu na booking, hotel s bazenom a ranajkami povedzme za 35€ tam je. Daju ti to za 25€… ja som tam bola tak 2 tyzdne aj s dietatom, v nairobi v executive residency, co bol 4* super hotel aj s kancelariou v izbe a dokopy max 2k to cele stalo

A to som mala so sebou este 100% casu babysitterku, ktora sa starala o dieta, aby som si aj ja oddychla, takze izba aj pre nu

bluka2
23. aug 2025

Safari zadarmo

tenerifka
23. aug 2025
@insider555

@tenerifka Južnu Afriku sme boli, je to pecka. Priroda je tam užasna a tam nebol ziaden problem, ale v mestach je to o hubu. Nesmeli sme ani z hotela vecer vychadzat, nech nas tam neprepadnu, lebo ako hovoril sprievodca, tam sa hned vytahuju nože. Jedine že by ste boli velka skupina, kde by bolo niekolko vysokych silnych chlapov, tak vtedy si mozno netrufnu a mozete ist vecer do mesta. Cez den to bolo lepšie, to ta dalo prejst v pohode po meste, ale aj tak ste kukali ze kde kto stoji atd.

@insider555 ale to mas aj v Malmö ci v Parizi…..

tenerifka
23. aug 2025
@bluka2

@bluka2 my v tom nie sme take zbehle ako ty🤣, a ani take dobrodruzne. My rozmaznane Europanky potrebujeme aj na safari voñave satenove obliecky, na veceru steak z antilopy na brusnicovej omacke a potom so sampañom v pohari z krystalu pozorovat hviezdy a pocuvat zvuky savany😁. Ja kebyze mam ist na safari, tak sa plesknem po vrecku, ale chcem cisto a hlavne bezpecie

tenerifka
23. aug 2025
@bluka2

A to som mala so sebou este 100% casu babysitterku, ktora sa starala o dieta, aby som si aj ja oddychla, takze izba aj pre nu

@bluka2 a teda ten krystalovy pohar byt nemusi, ale sampaño ano😁

insider555
23. aug 2025
@tenerifka

@insider555 ale to mas aj v Malmö ci v Parizi…..

@tenerifka V Parizi tazko, tam som bol (a nie raz). Zase netreba verit vsetkym konspiracnym mediam, co dnes tlachaju dve na tri.

bluka2
23. aug 2025
@tenerifka

@tenerifka tak ja som tam tiez nepila slivovicu z plastoveho poharu a pasteku k tomu 🤣

bluka2
23. aug 2025
@tenerifka

@tenerifka jedinu fotku z ubytka som nasla takuto, fotila som kvoli tej opici, ciste, teraska, nebol k tomu osobny maser, ale mne takyto standard uplne staci

tenerifka
23. aug 2025
@bluka2

@tenerifka jedinu fotku z ubytka som nasla takuto, fotila som kvoli tej opici, ciste, teraska, nebol k tomu osobny maser, ale mne takyto standard uplne staci

@bluka2 vyzera to naozaj pekne

tenerifka
23. aug 2025
@bluka2

@tenerifka tak ja som tam tiez nepila slivovicu z plastoveho poharu a pasteku k tomu 🤣

@bluka2 ja mam zafixovane, ze na safari sa byva v kempoch, od tych zakladnych az po tie luxusne. Vsetko blizko "miesta cinu".....

bluka2
23. aug 2025
@tenerifka

@bluka2 ja mam zafixovane, ze na safari sa byva v kempoch, od tych zakladnych az po tie luxusne. Vsetko blizko "miesta cinu".....

@tenerifka ja som to objavila nahodne. Som bola na nejakom urade (ano, spojene s pracou) a starosta hovori, ze nabuduce nas zoberie na safari. A ja, ze preco nie teraz? Ze ci teda mame cas? Ja, ze na safari vzdy, je to daleko? Nie, ze 4 km. Nasadli sme do auta a isli k tym slonom. Zrazu nas bolo asi 15 na tych drinkoch. Ucet sme si rozdelili s nim na polovicu… lokalne zdroje je keyword

bluka2
23. aug 2025

Vela tych hotelov proste vykope dieru, taku, kym tam je voda. A vecer k tej vode zacnu chodit zvierata

autor
24. aug 2025
@bluka2

Safari zadarmo

@bluka2 nadhera!!! Ďakujem veľmi pekne za tvoju aj všetky rady a skúsenosti veľmi si to fakt vážim od vás nakoľko chcela by som zažiť presne toto čo opisuješ ty takto si to presne predstavujem a Predbežná kalkulácia cez agentúru vyšla 7200 € áno z čoho som v šoku že ako senzáciu si zažila ty za oveľa menši peniaz

autor
24. aug 2025
@bluka2

@bluka2 vobec nepotrebujeme luxus toto co fotis ty vyzera uzasne !!!

gemerka17
24. aug 2025

Cez akú cestovku chcete ist autorka? Afrika je všeobecne velmi draha na to čo ponúka, holt zodrať turistu za každú cenu. My sme boli na safari v Botswane. Tam majú aj vodné safari aj safari na gipoch. Kedze Botswana je krajina slonov, tak tam bol slon na slonovi. Vodné safari úžasné, v Afrike je ich minimum.

bluka2
24. aug 2025
@gemerka17

Cez akú cestovku chcete ist autorka? Afrika je všeobecne velmi draha na to čo ponúka, holt zodrať turistu za každú cenu. My sme boli na safari v Botswane. Tam majú aj vodné safari aj safari na gipoch. Kedze Botswana je krajina slonov, tak tam bol slon na slonovi. Vodné safari úžasné, v Afrike je ich minimum.

@gemerka17 ahoj, co bolo na vodnom safari? Hrochy a vtaky? To znie zaujimavo

jockey
25. aug 2025

@anonym_autor Doporučujem južnú Afriku, teda nielen štát JAR, ale okolité Namíbia, Botswana, Zimbabwe či Zambia.
Národné parky si to oveľa voľnejšie, môžeš si jazdiť sama na požičanom aute a buď do západu slnka vyjsť von alebo si zaplatiť kemp vo vnútri. Oproti východnej Afrike neporovnateľne lacnejšie a autentickejšie.
Ak si to zorganizuješ sama, t.z. letenky + požičanie auta + ubytovania, tak sa dostaneš na polovicu sumy, ktorú tu uvádzaš.
A nezabudnite potom na steaky... Steak z antilopy je TOP