icon

Smartwings - ekonomy plus

janka2705
25. nov 2022

Dobry den. Priplatok za ekonomy plus v smartwing- oplatí sa? Mate niekto fotku tejto triedy? Ď.

gemerka17
25. nov 2022

@janka2705 myslím, že je to obyčajná trieda economy. https://www.smartwings.com/jake-jsou-cestovni-t... . Môžeš si max vybrať kde budeš sedieť.

petamich
26. nov 2022

ako uz pisali vyssie, nie je to business class 🙂 je to uplne obycajne sedadlo akurat si mozes vybrat, kde chces sediet a mas 1ks podpalubnej batoziny v cene letenky

janka2705
autor
26. nov 2022

@petamich ok diky takze je len rozdiel ze si vyberes sedadlo v beznej triede? Neni su nejako sirsie ulicky medzi sedadlami alebo tak? ved to je potom obyc a pytaju za to € vrd batozina je v cene, a vela razy si vyberas sedlo tak ci tak 🙈

petamich
26. nov 2022

@janka2705 no nevyberies 🙂 v low cost ti davaju sedadlo random, nemas batozinu ak si nepriplatis :D aj ryanair ma, ze priority boarding = plus v Smartwings

gemerka17
26. nov 2022

@janka2705 smarwings je nízkonákladovka a špecializuje sa na krátke lety. Tú chviľku vydržíš niekde sedieť. Rozdiel je len či si môžeš vziať batožinu alebo nie. (toť ten doplatok). Existuje v niektorých leteckých spoločnostiach trieda economy premium, tá je lepšia ako klasická economy. Má lepšie sedadlá, viac priestoru na nohy, wifi na palube zadarmo, priority vysačku na batožinu, vystupuješ prednými dverami a nastupuješ medzi prvými. Príplatok sa pohybuje v stovkách eur, letela som v nej z cancúnu do európy 9 hodín. Úprimne, let bol dlhý a že by to bolo extra lepšie povedať nemôžem. Hlavne, aby to bezpečne pristálo.

kacusik69
28. nov 2022

@janka2705 batozina v cene nie je vzdy ale teda v beznych economy tarifach je, nie je v economy lite… economy lite je len 8 kg prirucna, ostatne triedy v cene batozina/sedadlo/jedlo a pod. podla konkretnej triedy… v Smartwingse ma oproti ostatnym triedam malicku vyhodu len travel premium class, kde je to naoko business, t.j. 2 sedadla v jednej rade (v pripade Smartwingsu tri s prostrednym volnym/extra seat), iny typ cateringu, pripadne vstup do salonika (nie je automaticky a vzdy), su to sedadla po 4-5 radu, oddelene od zvysku kabiny len kvazi plachtou, a aj to len v pripade ze neni full

janka2705
autor
28. nov 2022

@kacusik69 na stranke píšu ze sa to vola business cize to vlastne tiez nie je business? 🙂 nemate fotku? Ď.

kacusik69
28. nov 2022

@janka2705 niektore lietadla su mozno nakonfigurovane aj s “original” business triedou, ale teda co byvaju od nas lety napr. do Omanu, alebo Senegalu, “business” (Travel Premium Class) spociva v tom ze v trojsedacke je stredove miesto extra seat/volne, a ako som pisala, oddelene len zavesom + je tam iny catering a k dispozicii automaticky deky… ale stale su to len “bezne” Boeingy 737-800 alebo Maxy, s kapacitou 189 cestujucich, s komfortom porovnatelnym s inymi nizkonakladovkami (sluzby ako napr. v Emirates isto cakat nemozete) - fotku nemam, ale ak ste niekedy Smartwingsom leteli, kabina vyzera uplne rovnako s tymi malymi detailami co som spomenula na zaciatku

kacusik69
28. nov 2022

ale teda aby som nezavadzala, na niektorych letoch mozu mat ako pisem konkretne aj J-class (business) konfiguraciu/kabinu… no v konkretnych pripadoch letov BA-DSS alebo BA-SLL to je ako pisem

kacusik69
28. nov 2022

a az teraz pozeram ze otazka bola prvotne konkretne na economy plus, tak to je uplne obycajna economy trieda s 23 kg batozinou v cene letenky