icon

Stojí návšteva Saliny Turda v Rumunsku za to?

6. feb 2024

Ahojte bol tu niekto s detmi? Ako sa vam pacilo? Stoni to za to? Vdaka

buducamama
6. feb 2024

Toto aj mna zaujima.

strongi
6. feb 2024

My sme boli minulého roku a nám sa páčilo, myslím, že to stojí za to. Síce neboli vtedy všetky atrakcie v prevádzke, myslím, ze ruské kolo nešlo, ale určite odporúčam, je tam naozaj krásne. Dá sa tam aj člnkovať a sú tam aj atrakcie pre deti, tie sme my ale nevyužili, lebo my už máme väčšie dieťa.

salomuska
6. feb 2024

boli sme, je to zaujimave, ale ine miesta v Rumunsku sa nam pacili urcite viac

autor
6. feb 2024

@salomuska mozem poprosit nejake info ohladne ciest kam v rumunsku? Planujeme taku poznavacku na vlastne triko s autom tak nejaky tip kam sa vybrat urcite potesi vdaka

sazumak
6. feb 2024

@salomuska Ja by som tiež poprosila info ohľadom nejakých tipov pre deti, prípadne nejaké výlety, okrem tých najviac spomínaných? A dá sa tam v pohode bezlepkovo, bezlaktózovo najesť? A sú tam aj nejaké pekné pláže? Chceme síce 80% zážitkovej dovolenky, ale kvôli 4 ročnej sa chceme aj ísť okúpať. Ďakujem 🙂

salomuska
6. feb 2024

V Rumunsku sme boli asi 6 dní vrámci roadtripu, pacil sa nam Matejov Korvinov hrad v Hunedoare, hrad Bran, cesta Transfagaras (v najvyssom bode turistika - nebola narocna, a s nadhernymi vyhladmi), mesta Brasov, Sibiu...da sa tam da vidiet este ovela viac. Do buducna by som napr. rada videla deltu Dunaja alebo Transalpinu. Co sa tyka mora, my sme si isli do Bulharska, sa mi zdalo, ze majú lepsiu ponuku.

sendy1977
6. feb 2024

@sazumak my sme boli na pláži mamaia. Je piesková 🙂

tetapetra
6. feb 2024

My sme tam neboli, pred dvoma rokmi sme netušili,že niečo také existuje. Mám to len z druhej ruky od známeho,že je to už len o biznise. Boli sme na Brane, kukli Fagaze a strávili týždeň pri mori. Zo službami ešte majú problém, ale šla by som tam znova

sendy1977
6. feb 2024

@tetapetra boli ste v lete 2023? Myslím pri mori. Práveže my sme boli spokojní, snažili sa. Tohto roku rozmýšľame cestou k moru nad návštevou Salina Turda a Hradu Poenari a naspať pozrieť Scărișoara Cave.

tetapetra
7. feb 2024

@sendy1977 v lete 2022. Mne vadilo, že ešte to gasto je slabé a o drinkoch ani nehovorím. Ale to som zažila aj v Chorvátsku. Keď som ľadovú kávu, dali mi studenú kávu 😄😄🤦🏻‍♀️a drink bol... no slabý odvar. Inak osobne Rumunsko je oveľa krajšie ako Chorvátsko, bože a tie cesty. My Slováci sa hráme, ako sme mega, no na ich cesty sa nechytame

sazumak
7. feb 2024

@salomuska
@sendy1977 Ďakujem za info 🙂

pinkgirl
7. feb 2024

Boli sme v soľnej bani v lete 2022. Bola to pre nás taká mini zachádzka - končili sme dovolenku v Maďarsku, tak som naplánovala ešte dve noci v meste Turda. Centrum mesta práve rekonštruovali. Jedli sme v teréne - reštaurácie boli fajn, hľadali sme podľa hodnotení na webe. Samotná Salina Turda je krásna. Značenie cesty do bane je OK, parkovanie sa platí pred opustením parkoviska v automate. Môžete si vybrať či idete do bane výťahom alebo peši - je to cca 12 poschodí dole. Šli sme výťahom lebo moj muž má problém s kolenom. Výťahy majú obmedzenú kapacitu a je len jeden do jednej sály a jeden do nižšej bane, takže sa dlhšie čaká. Nám to nevadilo. So synom sme sa na jazere člnkovali, páčilo sa nám tam.

sendy1977
8. feb 2024

@pinkgirl a za parkovné ste platili v lei alebo kartou ? Ďakujem

pinkgirl
8. feb 2024

@sendy1977 no neviem či si dobre pamätám asi v hotovosti v lei.

pinkgirl
8. feb 2024

Pre nás to bol pekný výlet. Odporúčam ísť hneď ráno, vtedy je menej ľudí.

autor
8. feb 2024

@pinkgirl mozem sa opytat funguje to stylom kupis si listok a pobudnes dnu ako dlho ch es alebo ides so sprievodcom a teda mas limitovany cas na prehliadku?? Dakujem

pinkgirl
8. feb 2024

Kúpiš si lístok a čas si organizuješ sama - koľko tam chceš stráviť, je to len na tebe.
Ešte doplňujúca informácia - dole v bani sa dalo platiť len v hotovosti.

autor
8. feb 2024

@pinkgirl super dakujem. Chystame sa s detmi cez jarne prazdniny tak sa tesime 😊

sendy1977
9. mar 2024

autorka, boli ste tam? Páčilo sa vám?

autor
10. mar 2024

@sendy1977 ahoj boli sme bcera a predvcerom bolo to celkom super, dnes mame na plane praid solnu banu vraj je ovela vacsia ako turda. Tak uvidime 👍

sendy1977
10. mar 2024

ďakujem. A rumunské lei ste vyberali z bankomatu alebo zohnali na Slovensku? Lebo u nás v meste ich nikto nemá. My sa chystáme v júly poznavačka po Rumunsku a potom 5 noci more. Cesto k moru mam naplánovanú teraz rozmýšľam nad cestou spať

autor
10. mar 2024

@sendy1977 ahoj tak pre porovnanie turda je krasna su tam lodky da sa tam clnkovat, ihrisko pte mensie deti, stolny tenis, biliard krasna jaskyna na pohlad vsetko je tam na dost malom priestore cela je taka kompaktna. Praid je mnohonasobne vacsia ak mas vacsie deti tak je tam mega ihrisko zip lina, pre mensie deti skakaci hrad, trampolina, klasika smyklavky pieskovisko (namiesto piesku tam je sol). Su tam pimpongove stoly ale ping pong si musis priniest svoj, su tam restauracie a kaviarne, obchodiky proste take male podzemne mesto.
Peniate som na sk vobec neriesila vybrala som si z baankomatu, inak sa da skoro vsade platit kartou, akurat v turde su v jaskyni atrakcie za hotovost, v praide sa da platit kartou.

sendy1977
11. mar 2024

ďakujem za rozsiahli opis. My sme v lete 2023 vyberali v Rumunsku na Mamai peniaze lebo sme potrebovali na lehatka cez Euronet bankomat a to sme neskutočne preplatili. okolo 40 eur najviac . Syna máme už dospelého, už nebýva s nami (býva v zahraničí) ale pôjde s nami. Jeho sme do Rumunska nalákali na Transfăgărășan a hrad Poenari. Ja som veľmi zvedavá na Turde, keďže všade píšu, že je krajšia ako soľná bana Wieliczka v Poľsku a ta sa nám veľmi páčila. Aj ta Praid vyzerá zaujímavo, uvidíme čo všetko stihneme navštívime.

autor
11. mar 2024

@sendy1977 ja mam ucet v mbank prave pre tieto ucely ak vyberas naraz viac ako 70eur malo by to byt bez polatku tak som zvedava robila som to 1x teraz. Uzivajte dovolenku, my sa tam mizno v lete tiez vyberieme. Chcela by som dat taku poriadnu tour de romania tak na 3/4tyz tak uvidime ako nam to vyjde. Mozem sa opytat ubytko ako riesite?? Pri mori ako? Pacilo sa vam? Vdaka

sendy1977
12. mar 2024

my sme boli na Mamaia. Cela plaz funguje na princípe súkromných pláži. Verejných je tam iba toľko koľko musia mať podľa nejakého ich zákona. Ale ako dajú sa nájsť. Verejná pláž to je medzera medzi súkromnými. Je tam piesok nič viac. More sa nám páčilo nie je to Jadran ale bolo čisté. Boli sme v ubytovaní v Bavaro Apartments to riešila kmotra cez nejakého kamaráta dostal kontakt na majiteľa. Apartmán bol veľký, pekne zariadení a čistí až na kúpeľňu. Ta bola uprataná tak na 90 percent, akože žiadna pleseň, Teraz ideme v lete sami (ja, manžel a syn). 2 týždne som hľadala ubytovanie cez booking, googlila, čítala recenzie. Naša predstava je blízko mora, vyhlaď na more, parkovanie v cene a možnosť storna. Nakoniec som vybrala apartmán v prvej línii. Tato sezóna leto 2024 je ich prvá, takže žiadne recenzie.

miriamka24
7. júl 2024

Ahojte, prave rozmyslame nad vyletom do Salina Turda - kde by ste nam odporučali ubytovanie? Oplati sa ist na 3 dni? Co sa da este v okoli popozerat?

pinkgirl
7. júl 2024

@miriamka24 ahoj, v Turde asi len tá baňa. My sme vtedy uvažovali aj o prehliadke mesta Kluž - tam je toho viac na pozretie. Narodil sa tam napríklad Matej Krovín. To by som odporúčala.

sendy1977
7. júl 2024

@miriamka24 my ideme teraz 16.7 do Salina Turda naša predstava je prisť na otvaracku čo je o 9 h, byť tam cca 3 hodiny Potom presun na ubytovanie pri hrade Bran . Mozno pozriet okolia ak bude čas. Ráno 17.7 tiež na otvaracku pozrieť hrad Bran a dalej naša cešsta povedie k moru na plaz Mamaia