Stratená kartička poistenca a dovolenka lietadlom
Ahojte, prosim viete mi niekto povedat ci bude problem, ked nemam karticku poistenca, ked sa chystame vycestovat letecky na dovolenku? Stratila som preukaz, ale mam v aplikacii digitalny preukaz. Chceme ist cez cestovku a novy preukaz mi nestihne prist
@anonym_autor máš hádam aj komerčné poistenie...?
A načo Ti je kartička poistenca na dovolenke? … hádam si si uzatvorila cestovne poistenie .. tuto si zatiaľ objednaj nech ju máš kým sa vrátiš.
Na pobocke ti vedia vystavit narokovy formular ktory nahradza preukaz poistenca. Ale taktiez odporucam aj cestovne poistenie nakolko preukaz EU plati iba v statnych zariadeniach a sluzi k neodkladnej zdravotnej starostlivost.
@hellionka lebo ju neošetria bez medzinárodného preukazu poistenca. Cestovné je pre vás aby vám preplatili úkony
@misana84 ale co by ju nevysetrili, na karticku poistenca jej poskytnu neodkladnu pomoc a to vacsinou vo verejnych/statnych zariadeniach. Ked mas komercne zdravotne poistenie tak nasu karticku nepotrebujes, v poistovni hlasis referencne cislo a cez tvoju poistku sa vsetko hradi.
@anonym_autor karticku poistenca na dovolenku nenosim
Na dovolenke v cudzine ti slovenské ZP veľmi nepomôže, zaplať si komerčné cestovnevpoistenie
@anonym_autor karticku poistenca na dovolenku nenosim
@slavomira236 Minuly rok sme riesili osetrenie v IT v statnej nemocnici a karticka padla velmi vhod, lebo si len opisali udaje a nic ine sme nemuseli riesit. Syna osetrili bez problemov. Samozrejme mame aj komercne poistenie, ale to je pre pripad, ze bude potrebne riesit nieco mimo statnych zariadeni.
v ramci eu karta poistenca funguje normalne, komercne poistenie je uplne ina vec. Postaci ti aj verzia v mobile, je tam aj EU preukaz. Myslim, ze ked sa stane uraz alebo treba surne nieco riesit, malokto beha po meste a hlada sukromne ambulancie a nemocnice funguju takto.. s dcerou som skoncila na urgente, inu vec ako EU preukaz ani nepotrebovala, dostala vsetky vysetrenia zadara, dokonca komercnu poistovnu som vobec riesit nemusela... na nic specialne ale tu "karticku" slovensku nepotrebujes
inak union preukaz mi prisiel v júli do tyzdna...
v ramci eu karta poistenca funguje normalne, komercne poistenie je uplne ina vec. Postaci ti aj verzia v mobile, je tam aj EU preukaz. Myslim, ze ked sa stane uraz alebo treba surne nieco riesit, malokto beha po meste a hlada sukromne ambulancie a nemocnice funguju takto.. s dcerou som skoncila na urgente, inu vec ako EU preukaz ani nepotrebovala, dostala vsetky vysetrenia zadara, dokonca komercnu poistovnu som vobec riesit nemusela... na nic specialne ale tu "karticku" slovensku nepotrebujes
inak union preukaz mi prisiel v júli do tyzdna...
@simca06022011 ano, je pravda, ze ked sa ti stane uraz, alebo potrebujes rychlo nemocnicu, ides do najblizsej. Ak je verejna, staci “nasa karticka” a nic nemusis platit a potom si to nechat preplacat. Ak je ta nemocnica privatna, karticka ti nestaci, treba komercne poistenie, alebo to zacvakat z vlastneho. V niektorych lyziarskych strediskach v Alpach napr. su male privatne kliniky. Samozrejme, nemusis tam ist a mozes ist do mesta do statnej. Zazili sme obidve situacie, takze viem o com hovorim. A to sa bavime o EU krajinach, mimo tejto zony treba mat iba komercne poistenie.
@simca06022011 ano, je pravda, ze ked sa ti stane uraz, alebo potrebujes rychlo nemocnicu, ides do najblizsej. Ak je verejna, staci “nasa karticka” a nic nemusis platit a potom si to nechat preplacat. Ak je ta nemocnica privatna, karticka ti nestaci, treba komercne poistenie, alebo to zacvakat z vlastneho. V niektorych lyziarskych strediskach v Alpach napr. su male privatne kliniky. Samozrejme, nemusis tam ist a mozes ist do mesta do statnej. Zazili sme obidve situacie, takze viem o com hovorim. A to sa bavime o EU krajinach, mimo tejto zony treba mat iba komercne poistenie.
@namornicka pisem o EU... dost jasne myslim, nevieme kam ide a nepise nic ani o tom, ze by nemala poistenie.. to tu len z diskusie nejak "vyslo". A aj v sukromnych by jej karticka stacila (alebo by ju teda ani ako preukaz nepotrebovala), len by si pekne liecbu hradila.. a to je ina vec uz, ci si to clovek poisti alebo nepoisti a bude znasat naklady.

Digitalny je postacujuci