icon

Stravovanie v Chorvátsku

pena33
22. jún 2018
saja1
Autor odpoveď zmazal
hettinka
23. jún 2018

@syja ale aj u nás sú restiky drahé, ak nechces vyprážaný syr slebo kurací steak, pripadne menicko za 4€. V Tatrach stali obyčajne halušky skoro 8€ a hamburger 6€.
Treba porovnávať ceny v strediskách a normálne jedlo s normálnym jedlom, fastfood s fastfoodom.

hettinka
23. jún 2018

@pininka a nie je ti ľúto za tými mnamkami v restikach. Ja by som zavárané mäso do úst nesala ani omylom. To už radšej kúpiť tam čerstvé a hodiť na gril, keď sa inak nedá.
Pre vyberavé deti je najlepši hotel a švédske stoly, naša staršia do 12 rokov nejedla skoro nič, na dovolenke to istili polievky a cestoviny, keď už nič iné. Ale nehnevalo ma to, keďže v hoteli deti neplatili nič, alebo len detskú cenu, takže ak tam aj bohviečo nezjedla, nevadilo - dorazila sa potom ešte ovocím, koláčmi, alebo palacinkami (ak robili). Teraz už sa aj decká najedia veľa, v reštike by to vyšlo isto drahšie, ako PP v hoteli.
Teraz už mame deti veľké, platíme za 3 dosp + dieťa, no chceme veľkú rodinnú izbu, alebo berieme 2 izby, takze neviem, či to vôbec písať, ale letná dovolenka nás pod 2000€ nevyjde.
Tento rok máme 88m2 apartmán s 2 spálňami, kuchyňou, 2 kúpelne + polpenzia v susednom hoteli (je to jeden rezort), 4 hviezdičky to má, plážový servis, proste pohodlíčko.
Kerd nebolo penazí, tiež sme šli do lacných hotelov, alebo aj apartmán, no varila som len raz, aj to bolo len 4 dni a stačilo, je to zaťažujúce, jedli sme polotovary a rýchlovky, ak som nad hrncom nechcela stráviť pol dňa. A to mám manžela, ktorý pomáhal - raňajky chodil nakupovať, všetko mi pripravil, umyl potom riad ... a

pininka
23. jún 2018

@hettinka ja ani neratam zeby na dovolenke som sa najedla za 3 eura. My s muzom stale hovorime ze dovolenka je od slova dovolit si. Ak na to nemam,netrepem sa k moru. Preto aj chodime k moru kazdy druhy rok.

syja
23. jún 2018

@hettinka to ano. Len keby aj ta kvalita jedla zodpovedala vzdy tej cene. My tiez chodime do hr do hotela s polpenziou na tyzden a na cca 5 dni do apartmanu. Ale ked sme v apartmane tak vacsinou varim, vzdy z miestnych sutovin. rano zbehnem na rybi trh a za to co by som dala v restauracii za ryby zedneho kupim krasne cerstve rybky pre troch a mam istotu ze su fajn cerstve, v restauraciach s vynimkou tych lepsich a drahsich aj tak maju zvacsa mrazene. Hlavne ze si kazdy uzije dovcu podla svojich moznosti a predstav. My ideme tento rok na 15 dni do bulharska takze ziadne varenie, maximalne najrajam parsdajky na ranajky ☺ ake tam su tie ceny v restauraciach oproti chorvatsku tretinove ak nie este nizsie.

pininka
23. jún 2018

@hettinka ved pisem ze sa chodime aj najest,ale aj varim. My zjeme vsetko ani deti nyvymyslaju, takze co sa tyka jedla nemame problem. Ja som chcela aspon polpenziu, lenze pri vsetkych poziadavkach ostatnych mi vychadzala suma 3000 eur a viac a to za chorvatsko nedam.

hettinka
23. jún 2018

@pininka to som aj ja povedala, že 2000 je strop. Za 3000 by sa dalo už aj Grécko letecky napríklad.

pininka
23. jún 2018

@hettinka presne, keby moj muz nebol taky poserko tak urcite ideme inam, hoci ja som este v chorvatsku nebola,dost ma to laka,lebo ako decko sme chodili do talianska a potom do afriky. Lenze on nechce pocut o leteni ked mala ma iba rok.

eeffka
23. jún 2018

Chorvatsko je posledne roky predrazene pokial beriete akukolvek stravu v zariadeni. Chodievame tam 10rokov a prve roky to naozaj bola lacna dovolenka. Teraz je skor autom rychlodostupna.
Restiky su pre mna max na 6dni. Ryby morske zivocichy hranoljy pizza burger spagety... ende vsade to iste. Chodievali sme allinn pri 2detoch na nezaplatenie. Boli sme aj na private. Tam sme si kupili co sme chceli obed na plazi a vecera vela a rychlo. Boli sme 2rodiny s podobnymi stravovacimi chutami takze sme varili spolu. Grilovane kura rizoto spagety prirodne maso... co je raz dva. Deti na ranajky gulicky s mliekom 😂 takze bezstarosti.
Ale ceny za tie roky isli riadne hore a to beriem do uvahy aj to ze je to turisticka oblast.
Sestra je teraz v Dubrovniku. Viem ze tam je extremne draho ale ako zasa si myslim ze odtial potial. Pripajam aktualny cennik nie z "hlavnej ulice"

hettinka
23. jún 2018

@eeffka Dubrovník a Hvar sú najdrahšie lokality v HR.

eeffka
23. jún 2018

@hettinka ano mne je to jasne ale niektore kocky ziju v tom ze HR=dovolenka za 250e

kratulka
23. jún 2018

Ja dam este jeden prispevok..my sme 5 členná rodina a cena celkovo vyjde hlavne v zaviskosti kolko ubytovanie...o strave som pisala prispevok vyššie ako co sa balime atd...ale vysla nam uz cela dovca aj a benzinom poistením atd aj za 500 eur..ale to sme vymakli a teraz pozor !!!! Makarasku na tyzden za 100 eur ubytko (vtedy sme boli este len 4)...
Teraz nas kolo 1000 len ubytko 490..ta...

gebeente77
23. jún 2018

Ideme treti raz na Vir, mame 3 dietky, stravovanie do restik obcas, ale priamo pred apartmanom mame pekarnicku, 70% stravy chalani odtial riesili, lebo im strasne chutilo 🙂 Varili sme hlavne cestoviny, robili sme salaty, kupili ryby a upiekli samy, takze u nas stravocanie ako doma, popravde v tom teple nejake tazke jedla ani nikimu z nas nechutia ☹

bosorkabb
23. jún 2018

Hej Chorvátsko veľmi drazelo. My ideme tento rok do Bulharska, budeme 4 máme rodinnu izbu, aj keď skôr je to apartmán. Stravu all inclusive a z poistením nás stala dovolenka 1100 euro na 10 dní. Keby sme chceli dá sa aj lacnejšie, lenže ja som chcela veľkú izbu, plus bazén a iné. No a odmietla som na dovolenke variť, ja chcem kľud, more a pokoj. Je tam lacno (už sme boli) a každý deň je čo robiť.
Ale chápem aj tých ktorý majú iné predstavy o dovolenke, veď každý podla seba.

jasminkaj
23. jún 2018

@hettinka Presne mi píšeš z duše.. Ja nepochopím dovolenku typu "stojím v apartmáme pri hrncoch" 🙏🙏🙏 Z domu neberieme nič, len na cestu nejakú vodu do auta a od babky koláč, ktorý sa zje ešte asi pred Viedňou 😀 Dovolenkujeme tak, že papáme každý deň inde a spoznávame, nič neplánujeme dopredu.. a o tom je to podľa mňa 🌞🍉🍕😍

zaba21
23. jún 2018

@jasminkaj Pre nieektorých je dovolenka v hoteli so stravovaním, prípadne so stravovaním v reštauráciách finančne náročná, napriek tomu chcú rodine dopriať cestovanie. Neviem čo je na Tom nepochopiteľné. A niekto jednoducho nemá rád príliš organizovanú dovolenku v hoteli.

pininka
23. jún 2018

@jasminkaj ak sa naucis varit rychlo a efektivne tak nemusis stat hodiny pri ziadnych hrncoch. A kym mam male deti, radsej si uvarim to co poznam, ak nechat ich jest nieco co netusim ako sa pripravovalo a skoncim ako moja kamoska celych desat dni s rotavirusom z miestnej stravy. Okrem izby a zachoda nevideli nic.

jasminkaj
23. jún 2018

@zaba21 Trefne to napísala @pininka vyššie, že dovolenka je od slova dovoliť si... Ale jasné, každý má iné nároky a možnosti (píšem za seba, že to nechápem a ani nepochopím) 😉 Tiež nemáme peňazí na rozhadzovanie.. to nebolo cieľom môjho príspevku 😎

A inak cestovať sa dá aj s malým rozpočtom a na také miesta, že by ste sa divili.. Krásne sa dá dovolenkovať v Čiernej Hore za málo peňazí, Bosna je tiež úžasná alebo opačným smerom Litva, Lotyšsko.. Len to Chorvátsko je fakt rok od roka drahšie, že už si ho zachvíľu veľa slovače nebude môcť dovoliť 🙄

pininka
23. jún 2018

@jasminkaj my tam ideme prvykrat, predtym sme radsej leteli dalej, resp klasika taliansko ktore ma nikdy nesklamalo. Ale pocitam s tym,ze bude draho, aj ked povedzme si,co je draho. Su ludia ktori aj tu preferuju iste druhy potravin ktore su dost drahe. A zeby som si na dofci nedala ani vino, tak to zasa nie. Mne varenie vyslovene nevadi a kvoli malej nechcem miestne speciality typu morske plody a hamburgery si mozu dat aj doma. Nejako to sklbime,hlavne uvidim co bude na mieste za ponuku.

hettinka
23. jún 2018

Chorvátsko je napriek cenám každý rok natrieskané, My sme tam 2 roky v lete neboli, len mimo sezóny sme šli. A to nie kvôli cenám, ale kvôli plným plážam. Nemajú motiváciu znižovať ceny, turisti chodíš aj tak. Ja však vidím aj zvyšovanie kvality, stavaju viachviezdičkove hotely, rekonštruujú. Do takého hotela, kam sme chodili pred 10-15 rokmi by som dnes už nesla.
Ceny dvihli aj pre vstup do EU, museli zaviesť registračné pokladnice, obmedzili predaj “z dvora”, všetko musia nahlasovať a zdaňovať, takze z vlastného to nedajú, zaplatia to turisti. Tak ako aj na Slovensku...

mirage
23. jún 2018

@hettinka Ahoj.. pre vyberave deti je all inclusive uplne nevhodne 🙂 Zaplatili sme za to nekrestanske peniaze a 12 dni jedli hranolky a melony. "Mnamky " v Chorvatsku su dokola to iste. 4 jedla na vyber, a ryby v beznych restikach teda cerstve nie su, aspon som si nevsimla ze by v miestnych pristavoch hufne vykladali z lodi scampi ci krevety. To su mrazene polotovary, za dobru rybu v dobrej restike sme si doplatili.
A odporucenie aby sme sli mimo sezonu a na menej? To myslis vazne? Ja si uzijem aj all inclusive, a deti "preziju", aj polpenziu v Chorvatsku, ked obed riesime v bufetoch ci restikach, aj apartman kde si vezmem svoje jedlo - sem tam varim, sem tam ideme von.

Mne len vadi to generalizovanie. Kazdej z nas vyhovuje nieco ine. Kto chce nech si zbali pasteky, kto chce nech si d do batoziny kilo bryndze a kto chce nech ide do Lemongarden.

hettinka
23. jún 2018

@mirage my chodíme do takej "konoby", kde tie ryby priamo pred tebou čistia a grilujú, úplne čerstvé. Žiadne mrazené odpady. Ten pán si ich chodí loviť sám, ale v mestečkách sú rybacie trhy vcelku bežné ...
Na hlavnej promenáde sú ceny často aj 2x vyššie ako v bočnej uličke, v HR si dávam len "bielu rybu" - teda pražmu. Makrely veľmi nemusím, ani plody mora, krevety a takéto veci, v tomto som trošku konzervatívna. manžel si dáva aj také veci. Aj ak sú tie jedlá len 4 druhy (no neviem, majú tam všeličo, ale teda OK, dajme tomu, že sú 4), tak za týždeň na dovolenke sa toho nestihnem prejesť v rámci obedov. Raňajky a večere máme spravidla v hoteli.
AI v hoteli nemáme, berieme vždy polpenziu, AI ma obmedzuje. Ale za deti sme neplatili, kým boli menšie, žakže či zjedli, alebo nie, neoplácali sme zbytočne. Teraz síce platíme, ale oni aj zjedia viac ako ja s mužom, takže neprerobíme 😃

Reagovala som na to, že ludia tam vozia potraviny od nás, tak len taká dobrá rada, je to zbytočné, ceny sú v marketoch približne rovnaké, výber tiež, zelenina a ovocie na tržnici kvalitatívne lepšie by som povedala. Takže ak niekto doma beží nakúpiť v snahe ušetriť, je to ako voziť drevo do hory. Možno zobrať na prvý deň veci, aby hned nemuseli letieť do obchodu.

siska53
23. jún 2018

@pena33 my sme sa vzdy v hoteloch polpezia a obed podla nalady,bud nejaka restika tam alebo sme kupili si len nejake pecivo a tak...al bo len ovocie, ci aj ich '?"strudeli, tak nejak to tam vykrikovali.🙂

mirage
23. jún 2018

@hettinka Nuz, unika ti fakt, ze su ludia rozni - aj konzervativni - ti ti ryby od rybara jest nebudu - a inak vo vela restikach je sea bram z chovu. A su ludia chudobni, ktori donesu 20 kartonov mlieka z domu, lebo bolo v akcii za 50centov a v Chorvatsku stoji euro. a su stastni ze su pri mori v sezone 10 dni. Takze ich nechaj a uzi si svoju dovolenku, aj oni si ju uziju.
Pre mna Chorvatsko nie - nadherna krajina s arogantnymi domacimi a preplnenymi plazami.

hettinka
23. jún 2018

@mirage 20 kartónov mlieka na dovolenku? Kto by to vypil? 😃
My do HR chodíme z presvedčenia, nie ušetriť. Máme to tam radi, ale low-cost to teda nie je, vlastne nikdy nebolo. Low-cost bolo Albánsko, tam na peniaze človek fakt pozerať nemusí, lacno, v pohode, pekne, príjemní ľudia, ale na HR sa kvalitou nechytá.

Uži si dovku. Hlavne podľa svojich predstáv.

mirage
23. jún 2018

@hettinka to bol obrazny priklad s tym mliekom. nepisem o sebe, ale poznam takych ludi, a chcela som sa ich zastat. Chcu more v sezone a chcu minut malo penazi, a netreba sa im vysmievat.

hettinka
23. jún 2018

@mirage kto sa vysmieva? Skoda ak zo berieš takto, naozaj som to zle nemyslela.

Inak, ideme teraz začiatkom júla, tak potom hodím aktuálne ceny z okolia Zadaru, ak sa niekomu hodí. Komu sa nehodí, nemusí citat.

kratulka
23. jún 2018

Zaklad si je uzit dovolenku..ci uz varite prihrievate alebo mate stravu.v cene...
Kolegyna 2x do roka drahe dovolenky a nikdy nie dobre a my skromne a uzivame a spokojni sme
Takze hlavne si uzite a oddychnite...

pininka
23. jún 2018

@hettinka budem rada ak das info, my ideme az v druhej polovici augusta do rogoznice.

alami
24. jún 2018

@livia341 pre nás je restikach draha. Ideme na jednu večeru. Cca 50eur. A to si teda vyberáme po skromnosti. Myslím tým všetko spolu, ale ceny idú po troche hore, odkedy si to rátam. Aj ubytko, aj na mieste ceny. Záleží koľko platíte za app. A kam až idete-benzin, mýto. Ale mne to tak roky vychádza. No nech do 1200 ale to je max. Stravu teda varím, nejaké potraviny z domu, niečo dokúpiť tam. V Tom je aj všetko čo minieme tam, lebo buď si zarátané nákup ako mi stiahne z karty,balení viem, koľko eur som menila na kuny. Teda je to aj s tým čo tam piminane na zmrzky a somarinky deťom. Kam presne idete?