icon

Stravovanie v Chorvátsku

pena33
22. jún 2018
Strana
z3
alami
24. jún 2018

@jasminkaj zabúdas na rôzne finančné možnosti ľudí. Tiež by som si určite rada dopriala dovolenku bez hrncov. Ale na to jednoducho nemám, resp. mala by som, ale je pre nás dôležité investovať peniaze inde ako do stravy na dovolenke. Takže si vyberám z možností varím, alebo ani nejdem. A myslím, že nás je tu takých viac. Je asi jasné, že všetci tu nezarabame rovnako a ťažko sa porovnávať niekto s platom 500 v čistom s niekým kto má 1000. A vieme, že tie rozdiely môžeme mať ešte vacsie. Teda skúsme sa rozprávať bez zosmiešňovania. Prip. v téme čo navariť by nemuseli písať tie čo neveria, si myslím. Tie môžu túto tému jednoducho preskočiť a hľadať nejakú sebe vhodnú.

bosorkabb
24. jún 2018

Teraz postreh od mojej sestry, je práve v Chorvátsku. Ona si všetko jedlo dopredu navarila a zamrazila, len vyťahuje z mrazaku a prílohu urobí. Ale veľa šalátu robí. Kúpy tam na trhu.
Má so sebou : plnenu papriku, stroganov, guláš, rizoto, vývar. Možno niekomu pomôže. Lebo aj to je možnosť, proste si zamrazit. Cestu to v pohode prežilo v zamrznutom stave. Na apartmáne má tiež mrazničku. A zvyšok vecí nakúpila tam.

kratulka
24. jún 2018

@bosorkabb aj ja tak...ale skor do flias a sterilizujem 😂 a tam uz len prevarim..popripade sampinony dodam..ryzu uvarim kym sa vsetci posprchuju zo slanej vody a odperu sa plavky vsetko je na stole...
Tento rok ok..ale o rok dva nas bude o jedneho viac a tam nastava problem skor s miestom v aute...hehe

bosorkabb
24. jún 2018

@kratulka aj uvarená ryža sa dá zamrazit a už len zohrejes. Tak zase sestra ma ročne dvojičky, takže ten čas je pre ňu dôležitý.

kratulka
24. jún 2018

@bosorkabb parada ..ja mam 3 stvrte na ceste... a tuez snazim sa minimum za sporakom stat... ale kazdy drn 50 eur nechat na stravu sa mi nechce

bosorkabb
24. jún 2018

@kratulka chápem. Ja som zase za polpenziu alebo all inclusive. Môj syn je hladný stále.
Čiže každý podla seba sa riadi.

kratulka
24. jún 2018

@bosorkabb mozno o rok dame aj my polpenziu...tiez mam chlapa co furt hladny...uvidíme...ďaleko este... a tento rok sme to neskoro zacali riesit...boli ine starosti...
Uz by som chcela mst mozno aj jedno miesto kam aa vraciame

kratulka
24. jún 2018

@bosorkabb ako pises..každý vie co a ako a v tom teple mam pocit ze len hlop je nenazrany 🤣

bosorkabb
24. jún 2018

@kratulka hej, hej oni sú hladný furt. Niekedy sa divím koľko toho pojedia.

majloo
24. jún 2018

@livia341 nas vyjde cca 10-11 noci od 1100 do 1200 eur cca. Je nas dvaja dospeli a male dieta uz 7 rocne, mame uz malu bambulku, ale este sme 4 neboli pri mori. Doteraz kazdy rok tak. V tom je cesta, benzin, myto, poistenie, apartman bez stravy, strava, restiky, somarinky, suveniry, zmrzka, magnetky atd... Vzdy sme ako sa nam narodil.syn chodili na Rab, potom na Opatijsku rivieru do Lovranu. Ceny vsade porovnatelne. Da sa ist kupit potraviny do maleho predrazeneho obchodiku blizsie k.moru alebo velkeho supermarketu, Lidla, Billy atd o cosi dalej. Rovnako aj restiky, dalej od mora, zasitejsie, mozno su lacnejsie atd.. My sme si aj varili, aj chodili po restikach. Pre nas je zazitok aj ked chodime na trh, kupime masko, ryby, zeleninu, mangold, nieco ugrilujeme, rano cerstvy chlieb, paski syr, prsut, zlty melon, hrozno. Nestojim pri sporaku, ale.take rychlovecky, spagety, parmezan, kuriatko upiect, lievance, par veci z domu zoberiem, ostatne kupim. Beriem vzdy nasu kavu, cukor a sol odsypane, koreniny. Parmezan, vlastnu zmes na lievance, med, dzem pripadne. Podla toho, kam.ideme. Na Rabe bol trh, masiar, rybarnica, DMko..ziadny stres. No a ochutnavame aj miestnu gastronomiu. Nie ze by to bolo terno, ale ma to svoj smak a my to s muzom milujeme. Akurat deti si mozu dat.tak.pizzu, hranolky, no nic moc alebo palacinky. Nas bol sice stastny, ale vyzivovo nic moc🙂, skusali sme aj tie chladene cevapy s ajvarom mnamka. Ako doprajeme si, co chceme. S muzom sme boli.aj s AI na Peljesaci, aj v Zivogosce v Nimfe hoteli...tu dva krat a na chorvatske pomery dobre jedlo, vela ryb.

livia341
24. jún 2018

@alami mali by sme ist do pagu,aj mi nasla kamoska ubytko,ale mi este neposlala link tak som zvedavá co je zac apartman.spominala 60€za noc aj som si myslela ze restika je draha,tak to radsej varit ale zase to je nie dovolenka,ale co uz narobis keď bohuzial su ceny vysoke tak sa musine prispisobit a my sme este neboli ako rodinka cela v chorvátsku,mam.2 synov 6rocneho a 18mesacneho,manzela tak sa obavam.s varenim ci nie su drahe potraviny aj by som suroviny z domu zobrala len by sme am kupovali pecivo,ovocie,zekeninu a maso lebo pri chlapov musim.len varit a varit lebo chcu len.jest a furt su hladný to vidim doma ale asi preto,ze vidia kuchyňu a ked budete viac von tak aj zabudnu na jedlo.a mäso kupovane v obchode je cenovo rovnake ako tu?

alami
24. jún 2018

@livia341 My sme boli vlani v Zadare, Pag máš trochu vyššie. Naše ubytko bolo za 85eur na noc, mýto nás stálo 70 eur, my chodíme cez Maďarsko - ich dialničná mesačná (nech je tam aj späť) 11eur, nafta 185eur (máme veľkú dodávku, vaša spotreba bude isto menšia), poistka 4 ľudia 62 eur + cca 300eur tam na stravu, jednu večeru a všetko možné, čo sme si kde kúpili či zaplatili. Spolu cca 1250, toť celá dovolenka. Časť potravín z domu, vrátane mäsa. Nesiem zamrazené, vydrží, vôbec sa nerozmrazí. V tých obchodoch na pláži moc nie je mäso, ráno dáka kuracina na malých táckach, aj to pár tácok pre celý obchod. Bravčové mäso tak v hypermarkete, ale ten sme nemali vždy blízko. teda ja si radšej mäso nesiem. Toto bolo vlani, dovtedy sme mávali lacnejší apartmána zmestili sme sa do tej 1000ky. Jasné, že vy si inak doprajete, alebo nedoprajete či už výlety, alebo zmrzky, pizzerky,kolotoče... atď. teda nedá sa povedať, ako vás to výjde, ale môžeš si sama zrátať. Mne prídu ceny potravín od našich len trochu drahšie. Na pláži je predražené ovocie a zelenina, to kupuj určite v kamennom obchode.

zuzana247
24. jún 2018

@livia341 ja len,ze ked pojdete na Pag,tak nemusite az zachadzat k Posedarje,ale v Prizna je kompa ktora vas prevezie,mate to o 70km menej 🙂
A my sme sa vzdy snazili do 5:00 prejst Zahreb,potom uz boli zapchy tam na mytach.

zuzana247
24. jún 2018
blondy15
25. jún 2018

@henikav prosím vás kam chodievate? Chceme ísť 1x do chorvátska autom s manželom mame 21 mes.dcerku .Neviete niečo poradiť ? Vdaka

jersey87
25. jún 2018

@blondy15 my ideme tiez prvykrat a vybrali sme Nin. Ze vraj pre deti ok. Uvidime, ako sa nam bude pacit.

alami
25. jún 2018

@jersey87 v Nine je staaaale voda po pás. Dieťa sa ti tam vyhra, ale nezaplavas si. Je tam veľa takých kútikov,kde ti dieťa môže sedieť vo vode a clapkat sa. Všade taký bahnity piesok.

jersey87
25. jún 2018

@alami prave preto sme vybrali nin. Mala este nemala dva roky a ja plavat nemusim. A ked budeme chciet, vieme sa odviezt inam.

alami
25. jún 2018

@jersey87 áno, to vám bude fajn.

alami
11. aug 2018

@jasminkaj no príjem asi nemáme všetci rovnaký, nik nepíše - ja som právnička ani ja som upratovačka,ani- mňa založili rodičia riadnym dedičstvom a ani- ja mám samu dlžobu. Teda hovoriť o stati pri hrncoch je z tohto pohľadu čudné. Ja napríklad by som sa tiež rada nechala obskakovať aj nejakým sluhom na dovolenke a chodila z reštiky do reštiky. Nie som ani upratovačka a ani nemám dlhy, ale jednoducho na viac ako stat pri hrncoch v HR nemám. Ale až tak mi to neprekáža. Človek vie navariť aj rýchlo a chutne pre celú rodinu. ☺️

Strana
z3