Stredomorie - cesta výletnou loďou
Bola tu niektorá cestovateľka na takejto dovolenke?
@dadka294 chcem vedieť konkrétnu skúsenosť s kúpou takejto dovolenky. Či sa dá tuná na Slovensku zabezpečiť aj s delegátom.
Odporúčam rivieratour.cz, síce sú z Čiech, ale mali sme odchod z BA, aj s delegátom. Ak máte otázky, kľudne napíšte. Boli sme v apríli 2019, Stredozemne more a bolo to parádne 🙂
@oblecenie99 akú ste mali trasu? A kajutu ste mali tú vnútornú či sa oplatí priplatiť a mať s oknom. Bojím sa že sa u mňa prejaví klaustrofobia
Pripnem sa tu. Tiez zvazujeme
Mali sme trasu Civitavecchia (prístav neďaleko Ríma), Sicília (Palermo), Valetta (Malta), potom jeden celý deň plavba na mori, Barcelona (Španielsko), Marseille (Francúzsko), Genova (Taliansko) a opäť Civitavecchia - jeden deň v Ríme a späť domov. 10 dní, tuším sme mali odchod z prístavu buď 31. marca, alebo 1. apríla. Počasie akurát ideálne na takýto typ dovolenky, ale užili sme si aj kúpanie a leňošenie na vonkajšej palube lode v plavkách. Boli sme loďou MSC Meraviglia, je z tých väčších, ale úplne v pohode. Kajutu sme mali napokon vnútornú, zvíťazila cena 🙈 plus som sa viac bála toho, že budem vidieť vlny z okna, resp. pri tých kajutách s plánmi treba.pocitay s tým, že (údajne) môže byť výhľad zacláňaný záchrannými členmi (vraj že sa aj toto môže stať, neviem). Ale boli sme tam málo času, ináč v pohode stačila pre nás dvoch (ak mi napíšeš do súkromnej pošty, môžem ti poslať aj fotky kajuty). More bolo vtedy pokojne, nič sme necítili... Na stene je telka a môžeš cez ňu prepnúť na kamery, presne vidíš, kde ste práve, pomohlo nám to ráno, lebo samozrejme sa zobudíš trošku dezorientovane 😅 ale nám to nevadilo, ja spím aj doma v úplnej tme. Taká kajuta s balkónom je už určite iný level, možno niekedy nabudúce, vtedy sme za to ľutovali peniaze navyše. Ak ťa bavia lode a nebojis sa (naozaj ledva cítiš, že si na lodi), tak ja odporúčam takúto dovolenku všetkými desiatimi. Plánujeme opäť, len už asi s malým, len zatiaľ je príliš malý, tak aby mal aj nejaké spomienky... Možno budúci rok.
@oblecenie99 dakujem za prispevok. Pozeram plavby z Benatok na tyzden. Chceme ist 2 dosp + 2 deti (8 a 13) . Chcela by som kajutu s balkonom. Prosim ta ako je to s tymi napojovymi balickami? Oplati sa to? Chceme ist o rok koniec aprila smer Grecko
@uglybetty1234 Neviem, ktorá spoločnosť, my sme boli s MSC a viem, že za tie 4 roky už zmenili tie balíky... My sme si vtedy platili tú najvyššiu čiastku, lebo sme si povedali, že nebudeme špekulovať... Oni sú nastavené tak, aby sa to oplatilo im, lebo ty toľko neexistuje, že prepijes, ma druhej strane nemusíš riešiť potom, a počítať v hlave.. je to drahé jak ďas, ale ja by som si priplatila aj teraz, lebo keď si kupuješ osobitne, na to ide služna prirážka ako servisný poplatok za každý drink či hoci jaký džús, kávu, caj.. ale je pravda, že my sme boli dvaja na svadobnej ceste, tak sme si to chceli aj parádne užiť, možno, že keby sme už boli s deťmi, tak by sme na to až tak netlačili... Vybrala by som si nejaký lacnejší balík, lebo ten najdrahší je možno aj zbytočný v takom prípade.
@oblecenie99 a keď ste boli v tom apríli nebola zima? My by sme chceli využiť aj bazény. Hlavne tie.
nam sa tato predstava tiez zacina viac a viac pacit a normalne premyslame, ze tohtorocnu dovolenku by sme stravili takto na lodi. ak by som sa mohla opytat, kolko ste tak platili... z bratislavy ste sli normalne lietadlom? mali ste letenku uz zapocitanu v cene?
Pre @autorka: zima vtedy akurát nebola (aj keď napr. tento rok je taký blbý, že zima je všeobecne všade v Európe), tak nám vtedy hovorili, že treba počítať s približne takými teplotami, aké sú u nás, ale vtedy v západnom stredomorí bolo určite teplejšie, lebo my sme sa normálne opaľovali na palube lode a aj sa kúpali aj vo vonkajších bazénoch a vírivkách, dokonca sme boli aj v tom vonkajšom akvaparku na najvyššej palube na tobogany - ono si treba uvedomiť, že to nebolo to isté, ako pri 30 stupňoch, ale my sme mali šťastie, bolo teplo, voda v bazénoch je teplá, dalo sa. Resp. si vyberte loď, ktorá má aj vnútorné kúpalisko - naša (MSC Meraviglia) mala - https://www.rivieratour.cz/cs/lode-msc/7-msc-me...
Ešte k tomu taká poznámka: upozorňovali nás na to, že na palube často fúka - logicky, ste na mori a tá loď je v pohybe, ale to sme nejak nepociťovali... je pravda, že naša konkrétna loď bola stavaná špeciálne na severské plavby, čiže tá paluba bola stavaná tak, aby bola viac krytá aj pred vetrom, neviem, ako sú na tom ostatné lode, najmú tie menšie príp. staršie.
@valandra26 Vychádzalo to na osobu s českým delegátom - mohli sme s ním chodiť po tých miestach, ale dalo sa samozrejme aj na vlastnú päsť, plná penzia s cestou do prístavu a späť plus vrátane prístavných poplatkov v prepočte 900 € na osobu (rok 2019). Samozrejme sme míňali, aj na lodi niečo, aj sme doplácali za najvyšší nápojový balík, čiže celá dovolenka určite stála 2 500 € až 3 000 € - ale to už naozaj veľmi veľmi zaokrúhľujem a v tom sú už aj také špeci veci navyše (masáže a spol.). Doprava: no, my sme si vybrali lacnejšiu hardcore verziu :D a išli sme autobusom z BA do prístavu - vydržať sa DALO, ale s deťmi no neviem... bus bol pohodlný, ale tak je to autobus.. táto doprava už bola v cene. Cestovka vybavuje aj letecky ak má niekto záujem, resp. idú aj len letecky, keď to je napr. plavba v Amerike, či sever Európy, ale my sme sa neodvážili ísť úplne sami na vlastnú päsť, lebo predsa len je to trochu iná dovolenka, netrúfli sme si sami lietadlo a potom naháňačku do prístavu, že keby sa niečo pokazilo, zmeškalo, nelietalo - tak loď proste nepočká... tak sme išli delegátom, ale v niektorých mestách sme chodili bez neho. Posielam link na slušnú českú rodinnú cestovku, my sme boli maximálne spokojní:
https://www.rivieratour.cz/cs/akcni-nabidka
Vedia Vám naplánovať aj individuálnu plavbu, vrátane ubytka, zabezpečenia parkovania auta v prístave a pod.
Napr. tu máte vlmi podobný itinerár, aký sme mali my: https://www.rivieratour.cz/cs/plavby/358-janov-...
A cena sa v podstate skoro nič nezmenila za tie roky. Na dve osoby, ak si ju chcete užiť, treba počítať s tou sumou 2500 €. Neviem, či to je veľa (naši známi idú na Krétu so 4 ročným a jeden a pol ročným za 4 000 €), ale pre nás to bol naozaj veľký zážitok.
Taká upútavka 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=o_OJUrF9MD8@oblecenie99 ďakujem za info. Veľmi pomohlo. Som očarená a určite teraz nad tým uvažujem ako nad reálnou možnosťou dovolenky. Ešte sa chcem opýtať, čo sa týka vylodovania. V cene nie je zahrnuté vylodovanie. Čo tým myslíš???
@oblecenie99 inak sranda je že cestovka ktorá je v Lidecku je doslova na skok od nás🤣tak môžme aj osobne. Doslova cez hranice .
No my sme ešte cestovali z Košíc do Bratislavy, tak sa nám tá cesta dosť predĺžila. Vylodenie je práveže v cene, ako pozerám tú konkrétnu ponuku - to sú služby, ktoré účtujú prístavy - majú rôzne poplatky. Čo sme platili navyše, tak to bol transfér z prístavu - nie vždy je potrebný, napr. sme ho nemali ani na Malte, Siciílii čo v Janove, naopak v Marseille bol nevyhnutný - loď kotvila ďalej od centra mesta, tak tam sme išli autobusom - zabezpečuje ho plavebná spoločnosť, čaká Vás pri lodi a takisto aj v Barcelone. Vážne neviem, koľko to bolo, nechcem klamať, ale tak cca 12, 15 € na osobu žeby...? Časovo to bolo do 15 minút jazdy.
@oblecenie99 ja som to pochopila že loď zakotvila na mori a člnom ľudí vozili na breh🤣. No rodina aby mala ešte ďalších 1000€ na ďalšiu utratu čo sa týka takýchto poplatkov.
Sú aj takéto možnosti, napr. niekde na severe, neviem, ktorý prístav.. ale tuším v Nórsku si musia presadnúť do člnov - ale to nie sú také, aké si videla v Titanicu :D Tieto poplatky sú už určite v cene tohto zájazdu.
Nejake aktuálne skusennosti?