icon

Taliansko dovolenka - utečenci

bublinka127
21. jún 2015

Ahojte

chystame sa na dovolenku do Lido di Jesolo zhruba v polovicu jula. Chcela som sa opytat, ci tam uz niekto bol v tomto obdobi, ako to tam vyzera s utecencami. Je dovod na obavu? V TV to vyzera dost hrozivo....Poprípade keď nie Taliansko, Grecko takisto vyradujem..kam teda ist?

Strana
z3
moni244
21. jún 2015

@charlie1980 zvery? Tak toto su uz prisilne slova

lubina
21. jún 2015

@bublinka127 aj my ideme do TAlianska, ku jazeru Di Garda. Je to na severe tak sa nejako neobavam...inak ved aj Lido di Jesolo je skoro na severe, tak preco mas take obavy?? Ak by si chcela ist este viac na sever tak skus Le Caorle, tam sme boli pred par rokmi a bolo tam nadherne, hned by som isla znova... 😉

charlie1980
21. jún 2015

@moni244 Ano, zvery. Zila som v cudzine od 2006, nikto mi to nevyhovori.

alaguema
21. jún 2015

@malabiba obávam sa, že v mainstreamových médiach sa dozvieme práve len časť pravdy a opatrnosť je na mieste.
Cestovanie je super, ja som posledná, ktorá by bezdôvodne od neho odrádzala, pocestovala som dosť, ale bola iná doba. Minulý rok sme boli v Španielsku, tohto roku radšej doma a na budúci sa uvidí, ale s deťmi som oveľa opatrnejšia...aj čo sa lietania týka, aj čo sa týka vzdialenejších destinácií. Situácia nie je úplne bezpečná ani v zóne EU.

savory
21. jún 2015

myslíte, že na severe Talianska ešte nie sú ?
http://www.topky.sk/cl/11/1478801/Utecenci-uz-o...

bublinka127
autor
21. jún 2015

@daneso dakujem...

bublinka127
autor
21. jún 2015

@pribinak no ja nie som z tych, ktori chodia kazdy rok k moru, idem skoro po 4 rokoch, inak travim leto na Slovensku...minuly rok som ho takisto zrusila kvôli pokazenému autu a tak som si povedala, ze tento rok pojdem a vidis, je tu zase iny problem...

bublinka127
autor
21. jún 2015

dakujem za vsetky nazory, necakala som ze sa to tu takto rozviri...
kazdy ma pravo na svoj nazor...beriem to....

pribinak
21. jún 2015

@bublinka127 prepac, pisala som to skor vseobecne, nesmerovala som to priamo tebe ako internu postu. Popytaj sa priamo v cestovke, aka je situacia v letovisku, ale osobne si nemyslim, ze by dovolenkarom utecenci robili nejake problemi
Uzi si leto

bublinka127
autor
21. jún 2015

@pribinak no my nejdeme cez cestovku, hotel mam cez booking.com

pribinak
21. jún 2015

@bublinka127 ale mozes skocit do nejakej cestovky co ponuka tvoje letovisko a spytat sa ako sa veci maju ;)

sisi_p
21. jún 2015

Ahoj. My ideme tiez do Talianska, do Bibione. Tiez mam ako take obavy.. Verim ze to tam bude ok..

bublinka127
autor
21. jún 2015

@sisi_p a kedy cestujete? my az 12.7.

vroni
21. jún 2015

My ideme v piatok, ziadne obavy nemam. Tmavi muzi ma nijako nezaujimaju, keby sa tam nasackovali nejaki blondavi, tak sa mi mozno aj kolena rozklepu, ale takto - no way. Zatial som sa nedocitala, ze by utecenci boli agresivni (aj ked su otravni), keby som mala pri kazdej sprave z topiek omdlievat hrozou, tak sa z bezvedomia ani nepreberam. Keby tam mala byt nejaka hroza - sme tam autom a za par hodin sme doma.

maca_p
21. jún 2015

@vroni len aby ti nejake auto zostalo 😀

tova
22. jún 2015

@maca_p Lampendusa??? ved je to horsie ako ciganska osada, obyvatelia tam ich maju plne zuby boja sa ich, posledne miesto na dovolenku

https://www.youtube.com/watch?v=NgpldGzumnk

Toto je najhorsie co moze Europa spravit ich vo vacsiom pocte prijat, ved o par rokov budu mat vacsie prava tak,ako maju cernosi v usa. Otacat ich a hnad naspet do Afriky, nech sa staraju o seba alebo prestanu mnozit.

vroni
22. jún 2015

@maca_p, 😀 😀 😀 urcite, ideme dvoma

maca_p
22. jún 2015

@vroni bacha, aby ste sa nevracali domov vsetci v jednom 😀 😀 😀

vroni
22. jún 2015

@maca_p, nevadi, aspon usetrime na poistnom 😀 😀 😀

sisaka
22. jún 2015

my sme cestovanie do Europy tento rok zavrhli (mali sme v plane zobrat deti do Talianska 😒 ), ostavame na Americkom kontinente a uvidime, ako sa situacia vyvinie ....

nevelyn
22. jún 2015

MK mozno nie je vhodny zdroj na informacii ohladom lokacie migrantov, i ked na par bezpecnostnych expertiek tu urcite narazis🙂. Asi by som skusila google a trochu anglictiny. Slovenske media a obzvlast bulvar s radostou situaciu vykreslia ako horor, pretoze to zvysuje sledovanost/citanost. A za tri tyzdne sa situacia v Taliansku zmenit, ci uz k horsiemu alebo lepsiemu. Zatial sa logicky zhromazduju hlavne na hranicnych miestach, z ktorych sa tazko dostava dalej (cize miesto pristatia ako napriklad Kos, taliansko rakuska hranica, Calais- britsko francuzska hranica)

Myslim, ze migrantom by mali co najskor oznamit, ze maju realnu sancu skoncit na Slovensku alebo v podobne lakavej krajine. To by si to rozmysleli🙂

maca_p
22. jún 2015

@vroni podla toho, aku mate spoluzodpovednost 🙂
ale inac zelam peknu dovolenku, taka by mala byt kazda dovolenka, nech je uz kdekolvek 😉

ajinta
21. júl 2015

@sisi_p kedy idete? my ideme prvy krat, 2.-9.8. .

vroni
22. júl 2015

my uz sme aj spat (aj s oboma autami 😀), po utecencoch ani stopy, ani v meste ani na plazi, vsade hic a pokoj (ak neratam uvrieskanych Cechov), aj plazovi predavaci fungovali ako vzdy, ziadni utecenci (predavaju najlepsie uteraky, ake som kedy mala, aj tie spred troch rokov vyzeraju ako nove, stale su super makke a saju vodu ako spongie)

bublinka127
autor
22. júl 2015

@vroni my tiez vsetko v pohode...ziadni utecenci...len ti tmavi predajcovia na plazi...uz mi liezli aj na nervy...cesta v pohode, pocasie vyslo uplne, more osviezujuce...hotel sama spokojnost

uz_nechcem
28. jún 2016

Ahojte. Viete mi povedať ako to s utečencami v Taliansku vyzerá tento rok? Mám pocit, že média to len zbytočne všetko nafukujú, a preto by som mala rada poznatky od ľudí, ktorí už Taliansko tento rok navštívili alebo tam žijú. Zaujíma ma hlavne severné pobrežie ako sú Benátky, Caorle a pod. Ďakujem.

Strana
z3