icon

Taliansko Lago di Garda - skúsenosti, tipy

11. jún 2025

Ako sa Vám páčilo?
Čo sa Vám na tej dovolenke páčilo?
Boli ste aj v mestečku Sirmione? Aký ste mali plán tejto dovolenky?
Už sme v Taliansku dosť toho videli a pochodili, aie aj veľmi veľa nie.
Plánujeme pozrieť sever Talianska aj Gardske jazero,Veronu,Miláno, Sirmione a ďalej uvidím.
Uz si začíname robiť dovolenkový plán tak hľadám,googlim.
Kde by bolo najlepšie hľadať ubytko.
Už veľmi dlho sme ho mali v pláne navštíviť.
Aká koľvek rada bude nad zlato.
Chystáme sa samozrejme autom.

nikoletta1712
11. jún 2025

Ja som pracovala v Limone sul Garda…Je to prekrásne, neskutočné, excelentné, famózne…Dokonalé…Určite navštív aj Rivu…

autor
11. jún 2025
@nikoletta1712

Ja som pracovala v Limone sul Garda…Je to prekrásne, neskutočné, excelentné, famózne…Dokonalé…Určite navštív aj Rivu…

@nikoletta1712 Áno aj to máme v pláne. Ďakujem to som chcela počuť. Budem ľutovať však nie?

krasneleto
12. jún 2025

ja som pred 30 rokmi bola v Gardalande :D a pre mna dodnes zazitok, pacilo sa mi tam viac ako v Disneylande

sarandon
12. jún 2025

Moja obľúbená dovolenka...len tam teda nechoď v auguste. Nrvynechajte Cascata del Varone, Simione, Limone, Peschiera, plavbu parnikom. Ale bývali sme mimo Lago.
A boli sme aj Lago d'Iseo, obisli sme cele.
Verona tiez fajn. Da sa prejst peso,parkovali sme v pohode v centre.

evapistovic
12. jún 2025

Bola som aj v Miláne, vo Verone, v Padove, Aj na Lago di Garda a Lago di Como. Plavili sme sa aj do Sermione. Všetko krásne miesta, určite budeš spokojná. Ak chceš, pošlem ti fotky. Boli sme v júni, čiže nebolo ešte tak horúco.

autor
12. jún 2025
@evapistovic

Bola som aj v Miláne, vo Verone, v Padove, Aj na Lago di Garda a Lago di Como. Plavili sme sa aj do Sermione. Všetko krásne miesta, určite budeš spokojná. Ak chceš, pošlem ti fotky. Boli sme v júni, čiže nebolo ešte tak horúco.

@evapistovic Waaw foto poteší. Verím, že je to dobrá voľba. Plánovala som to dlhšie a keďže Taliansko je celé nádherné takvsa veľmi teším. Vlani sme boli v Toskánsku .Navštívili 16 miest vrátane Lugúriu.Jedine Veronu nie.A to bola naša najkrajšia dovolenka. Veď toto ma vždy mrzí, že nemôžeme na poznávačky chodiť mimo sezóny. Sme viazaný na celozávodnú dovolenku v lete. Takže ideme v júli.Dakujem za tipy.

autor
12. jún 2025
@sarandon

Moja obľúbená dovolenka...len tam teda nechoď v auguste. Nrvynechajte Cascata del Varone, Simione, Limone, Peschiera, plavbu parnikom. Ale bývali sme mimo Lago.
A boli sme aj Lago d'Iseo, obisli sme cele.
Verona tiez fajn. Da sa prejst peso,parkovali sme v pohode v centre.

@sarandon Žiaľ sme viazaný letnou celozávodnou dovolenkou.Cize júl. Áno tiež máme v pláne aj Miláno.Vlani sme boli Toskánsko/Ligúriu a stihli sme pozrieť 16 miest.Tak sa veľmi teším. Ďakujem.

autor
12. jún 2025
@krasneleto

ja som pred 30 rokmi bola v Gardalande :D a pre mna dodnes zazitok, pacilo sa mi tam viac ako v Disneylande

@krasneleto Waaw to to verím. Musel to byť v tých časom obrovský zážitok.

sarandon
12. jún 2025

Júl bude dobrý. August- to je celonárodná talianska dovolenka. Pamätám sa ako sme v Sirmione krúžili hodinu kým sme našli miesto na parkovanie.

evapistovic
12. jún 2025
sarandon
12. jún 2025

Cascata del Varone

nikoletta1712
12. jún 2025

Autorka, určite nebudeš ľutovať, je to naozaj famózne, nepreháňam…🙂

autor
12. jún 2025
@nikoletta1712

Autorka, určite nebudeš ľutovať, je to naozaj famózne, nepreháňam…🙂

@nikoletta1712 Ja viem...ľutovať nebudem toho sa nebojím. Diho ske čakali na tieto letné poznavacky.Je to nádherné. Len zase problémy všade s tým parkovaním..Krása.

autor
12. jún 2025
@sarandon

Júl bude dobrý. August- to je celonárodná talianska dovolenka. Pamätám sa ako sme v Sirmione krúžili hodinu kým sme našli miesto na parkovanie.

@sarandon Ďakujem fotecky sú nádherné hneď by som šla aj teraz 😀My sme už Taliansko dosť pochodili,ale ešte aj veľa nevideli a až keď deti odrástli môžme poznávačky.Len to parkovanie to je večný problém všade To muž vždy má také nervy Aj si vždy doma študuje kde parkovať v mestách, ale aj tak nájsť miesto je veľký problém Tiež zvykneme krúžiť hľadať dlho. Veď na Slovensku dakedy je problém. A to sme mali celkom šťastie vo Florencii aj Siene..sice ďalej, ale hlavne, že našli hneď. NIekedy veru aj hodinu krúžime 🙄

autor
12. jún 2025
@sarandon

@sarandon A nIekdy sú problém aj parkovací automat nájsť. Jaaj chudák muž on už to tak nemá rád.

zuz0110
12. jún 2025

My chodime kazdy rok s detmi v ramci takeho maleho roadtripu k Lago di Garda. Mame to tam radsej ako more. Pred tym sme tu oblast pochodili s muzom, tak teraz chodime len na oddychovky s detmi. Mame oblubeny hotel v Malcesine. Priamo na plazi, na streche bazen, excelentna kuchyna. Mestecko je mini, ale krasne. Z plaze vidime na jeho hrad. V mestecku detske ihrisko, obchodiky, zmrzka. Tento rok ideme na 5 dni tam, potom pokracujeme do Toskanska a po ceste naspat sa stavime na par noci v Bibione, nech. mame kratsiu cestu.

autor
12. jún 2025
@zuz0110

My chodime kazdy rok s detmi v ramci takeho maleho roadtripu k Lago di Garda. Mame to tam radsej ako more. Pred tym sme tu oblast pochodili s muzom, tak teraz chodime len na oddychovky s detmi. Mame oblubeny hotel v Malcesine. Priamo na plazi, na streche bazen, excelentna kuchyna. Mestecko je mini, ale krasne. Z plaze vidime na jeho hrad. V mestecku detske ihrisko, obchodiky, zmrzka. Tento rok ideme na 5 dni tam, potom pokracujeme do Toskanska a po ceste naspat sa stavime na par noci v Bibione, nech. mame kratsiu cestu.

@zuz0110 Tak super naplánované. Užite si dovolenku. My sme boli Toskánsko a brali sme to rad radom .Stihli sje aj Ligúriu. Navštívili sme 16 mestečiek. Keď boli deti malé tak len k moru a odtiaľ výlety.Väčšinou sme Grécko.Ale boli sme aj Rimini, Bibione ,Benátky a všetky tie blízke prímorské strediská.Ale Gardske jazero ešte nie aj Veronu sje vynechali..

tinkainka
13. jún 2025

Ahoj, na Lago di Garda sme strávili Veľkú noc, a naše odporúčanie je ( a platí to pre celé Taliansko), choď ráno na turistické vychytávky. Benátky sme takto presli v kľude (cestou na Gardu), Sirmione, lanovku... poobede sme chodili na akože túry, z každého mestečka sa dá niekam vyjsť. a večera, pohár vínka...

maniremi4
13. jún 2025

My sme sa v pondelok vrátili z Talianska-pochodili sme Lago di Garda,Lago di Como a aj Maggiore....za nás super dovolenka,ak ťa čosi zaujíma,tak napíš ...

katkaseiner
13. jún 2025

My sme boli v Sirmione, na kupanie tam kludne zabudni, tam sa kúpu kačky 😊. Urcite nevynechaj Gardaland, tam fakt ist na otvorenie a odchadzat ked zatvara. Mali sme vstup aj do Lego vodneho parku, to bolo malinke ale super.Chvilu sme sa namočili a potom zas išli na kolotoče. A takto dokola. Tiez sme boli v Milane, Verone, Pise, boli sme aj okolo jazera Garda, uolne na severe jazera sme sa kupali, tam to bolo super. Zapadna strana jazera he samy tunel, dokonca semafor v tuneli...My sme boli vlastne na 2 tyzdne a teda tyzden v Sirmione a tyzden v Toskansku, kusok od mesta Luca. Taliansko je super a za mna lacnejsie a viac vidíš ako v Chorvátsku - my sme ale samozrejme nesli kvoli moru tentoraz

autor
13. jún 2025
@tinkainka

Ahoj, na Lago di Garda sme strávili Veľkú noc, a naše odporúčanie je ( a platí to pre celé Taliansko), choď ráno na turistické vychytávky. Benátky sme takto presli v kľude (cestou na Gardu), Sirmione, lanovku... poobede sme chodili na akože túry, z každého mestečka sa dá niekam vyjsť. a večera, pohár vínka...

@tinkainka Ďakujem za tip, áno my si vždy väčšinou privstaneme aj kvôli zápcham,parkovaniu...Ale zvykli sme aj dve mestečká za deň. Na túru nechodíme, jedine túry po mestečkách, dedinkách 😃 Benátky sme boli. Neplánujeme už. V pláne máme Veronu a Gardske jazero tie mestečká čo najviac vidieť.

azha04
13. jún 2025

Boli sme tam vlani v septembri, brali sme aj bicykle. Tri noci Sirmione, tri Riva. Vybrali sme ubytovanie s vlastným parkovaním a už len s bicyklom na okolí. Je tam veľmi pekne, len všade veľa ľudí. Nevynechajte plavbu na jazere.

autor
13. jún 2025
@katkaseiner

My sme boli v Sirmione, na kupanie tam kludne zabudni, tam sa kúpu kačky 😊. Urcite nevynechaj Gardaland, tam fakt ist na otvorenie a odchadzat ked zatvara. Mali sme vstup aj do Lego vodneho parku, to bolo malinke ale super.Chvilu sme sa namočili a potom zas išli na kolotoče. A takto dokola. Tiez sme boli v Milane, Verone, Pise, boli sme aj okolo jazera Garda, uolne na severe jazera sme sa kupali, tam to bolo super. Zapadna strana jazera he samy tunel, dokonca semafor v tuneli...My sme boli vlastne na 2 tyzdne a teda tyzden v Sirmione a tyzden v Toskansku, kusok od mesta Luca. Taliansko je super a za mna lacnejsie a viac vidíš ako v Chorvátsku - my sme ale samozrejme nesli kvoli moru tentoraz

@katkaseiner Áno súhlas. My ideme iba na týždeň, ale vlani sme stihli navštíviť 16 miest za týždeň a bolo úžasne. Tiež sme boli v Toskánsku, a Ligúria a aj kúpať sme sa dva krát stihli ísť k moru.Aj na Cinque Terre sme sa kúpali v mori. Mali sne všetko dopredu naplánované čo chceme vidieť, stihnúť s vlastne farebné domčeky bolo nas plán. Nevedeli sme parkovanie najsr3a nakoniec sme sa rozhodli večer kúpili lístky a boli loďou.

autor
13. jún 2025
@katkaseiner

@katkaseiner Ďakujem za rady aj tipy.Uvidíme čo ešte s toho byde a či to vyjde. Ešte ubytko nemáme.

evapistovic
14. jún 2025

Ahoj, napíš mi súkromnú správu. Pošlem ti fotky, je tam naozaj krásne a predávajú tam najlepšiu zmrzlinu na svete 😊

autor
20. jún 2025
@evapistovic

Ahoj, napíš mi súkromnú správu. Pošlem ti fotky, je tam naozaj krásne a predávajú tam najlepšiu zmrzlinu na svete 😊

@evapistovic Waaaw super. Kľudne mi pošlite rada sa pokochám.Inak na Fb som videla fotky.Obycajne .Neviem kde to človiečik fotil (aj písal do skupiny, že vody je málo, veľa komárov) Tak ma to dosť šokovalo (fakt krajšie fotky urobím u nás na priehrade.) Na Taliansko nedám dopustiť, ale toto ma zmestilo dosť 🙊

mirkach
21. júl 2025
@zuz0110

@zuz0110 prosím,ktorý hotel odporúčate

zuz0110
22. júl 2025
@mirkach

@zuz0110 prosím,ktorý hotel odporúčate

@mirkach Ambient Hotel Primaluna