icon

Teplota mora na južnom Cypre v júni

14. mar 2025

Ahojte, prosim bol niekto zaciatok - polovica juna na Juznom Cypre..aka je v tomto obdobi asi teplota mora? Ideme s rocnym dietatom, bude v tomto obdobi pre neho voda v mori vhodna na kupanie?

Dakujem 🙂

Strana
z2
malaopicka
14. mar 2025

My sme boli na severnom pred rokom na začiatku júna a voda úplne teplá. To ale záleží aké bude počasie aj predtým, takze ťažko povedať.

autor
14. mar 2025

@malaopicka ja viem, kazdy rok moze byt iny...preto vahame kedy ist...koniec juna zaciatok jula uz sa zas bojim horucav predsa rocne dieta prvy krat pri mori ..

marsmykkok
14. mar 2025

Ja čo roky sledujem počas v tejto oblasti stredozemného mora, tak jar a aj začiatok júna býva aj daždivý, ja na dovolenku chodím všade od 15.6 do 20.6 začiatok dovolenky, bola som aj na Južnom Cypre tak a počasie bolo krásne a more teplé. Aj čo sa týka teploty mora, za týždeň sa vie more ohriať more aj o 3 stupne, preto za mňa je ideálnejšia druhá polka júna ako prvá polovica.

slavomira236
14. mar 2025

Minuly rok co pisali baby bolo v juni teple more. My sme boli koniec jula a niektori ludia hromzili ze az velmi teple more je aj bazeny boli teplucke. Voda ta ani neosviezila. Inak co pozeram fb tento tyzden na juznom 27-29 stupnov von a ludia tam uz v mori boli na videach aj deti nejake .

autor
14. mar 2025

@slavomira236 ano tiez som videla :D ale co som citala teraz ma more okolo 18-19st

slavomira236
14. mar 2025

My sme boli minuly rok 26 v bulharsku na slnecnom a more bolo teple bazeny tiez. Toho cypru zaciatkom juna by som sa nebala. Alebo tak od toho 10 juna urcite bude v pohode. Kam chcete is do akeho hotela ku akej plazi?

autor
14. mar 2025

@slavomira236 zaujal nas Chrysomare Beach Hotel & Resort

malaopicka
14. mar 2025

My sme mali na začiatku júna 39 stupňov, dieťa nemalo ani pol roka. Nevyberies si. Šla by som keď sa vám dá a prispôsobíte sa. Aj tak za najväčšieho slnka budete v izbe.

carduelis
14. mar 2025

Minuly rok sme boli v juni mesiac na Juznom Cypre, teplucka voda, perfektna pre deti, niekedy sa az ziadala chladnejsia aby sme sa ochladili od tych horucav. Teplota mora bola minimalne 26 stupnov, v plytkych castiach aj 28.

autor
14. mar 2025

@carduelis boli ste cely jun od zaciatku? tak to by bolo fajn,..zvaujeme ist od 7.6.do 14.6.

carduelis
14. mar 2025

Prave od 7.6. tusim sme boli 🙂 naozaj je tam teplucko, nie je sa coho bat. Vezmite lopatky a hracky do piesku, nech sa pohra na plazi, alebo kupte tam. My sme tam bezne mali aj 40 stupnov cize studene more fakt nie je problem

lenka2710
14. mar 2025

Vieš čo, ja som pracovala v jednom hoteli v Protarase a určite by som tam nešla júl-august, vtedy bol hotel totálne plný, veľa Cypercanov z vnútrozemia! Ja som tam prišla na začiatku mája, akurát v ten deň pršalo a potom pršalo až konc októbra, keď sme odchádzali! Teplučko bolo, aj voda super! Veľa Slovákov tam prislo september a potom Česi v októbri a tiež sa nesťažovali

jankafark
14. mar 2025

My sme boli min rok v dome beach čo je asi vedľa hotel okolo 20.6. dcérka mala potom 12.7 rok a more bolo super okolo 27 stupňov. Vydržala aj pol hodinu v mori. Raz tam dokonca zaspala 😂

jankafark
14. mar 2025

A ešte dodám stretli sme tam slovenku ktorej manžel tam pracoval tak nám hovorila že ideálny je jún a september, júl a august že to je brutál extrémne teplo

luciaaaaa
14. mar 2025

Co znamena voda vhodna na kupanie? Definuj stupne. Pre niekoho je more kupatelne pri 23 stupnoch, pre niekoho pri 27 stupnoch. Boli sme na juznom cypre od 6 do 16 juna, bolo riadne teplo, cez 30 stupnov, more malo 24 stupnov a pre nas bolo studene, prijemne bolo asi posledne 2 dni pred odchodom. Uz by som tak skoro k moru vramci europy nesla. Isla by som najskor od 20.juna.

autor
14. mar 2025

@luciaaaaa tak tiez mam rada teple more...teda zatial vzdy som bola len tam kde je teple more :D 28+ cize ideal take :D pre niekoho je to az moc pre mna super
a pre rocne dieta asi tiez je lepsia teplejsia voda
ale tak ked vezmem do uvahy ze toto je europa keby malo nad 25-26stupnov tak je to ok

luciaaaaa
14. mar 2025

Tak na zaciatku juna nikde v europe more nema ani 25 ani 26 stupnov, pretoze aj ked su uz dni teple, noci su este chladne. To si vies dohladat aj na webe. Ak chces more s 26 stupnami, tak v europe najskor koniec juna.

andrejka2424
15. mar 2025

My sme boli na začiatku septembra hneď vedľa Chrysomare, naozaj je to o individuálnom pocite. Také, že teplé more, čo ma poriadne neosvieži som ešte nezažila. Aj tu som si dávala studenú sprchu pred vstupom do mora, aby ma neklepalo. Ja by som začiatkom júna nešla. Prelom august a september je pre mňa prijateľný. Pozrela si si na google ako vyzerá pláž pri hoteli? Je to úzky záliv, vstup spredu je pieskový ,po ľavej strane plytčiny akoby s kamenistými platňami - prírodné ,také z pieskovca- a na druhej strane koraly a skaly- vhodné na šnorchel. Vlny tam nezvyknú byť. Ale asi za 10 min. je Nissi , aj do mesta naskok, to je výhodou.

slavomira236
15. mar 2025

Od chrysomare hotela sa musis trosku prejst aj chces pekny piesok pre dieta. My sme boli dome beach plaz makronisos. Sla som koli tejto plazi..ale peso sme chodili aj na landu aj na nissi plaz. Boli sme koncom augusta aj v protarase tam sme sa tiez prechadzali po promenade a kupali sa radsej na fig tree bay ako na tej pod hotelom.

slavomira236
15. mar 2025

Tento rok ideme zaciatok juna do egypta tak snad tam bude more teple..cez hlavnu sezonu som nechcela.

slavomira236
15. mar 2025

To je na plazi makronisos

autor
15. mar 2025

@andrejka2424 ano viem ako vyzera ta plaz, pri hotely mne sa moc nepozdava taka uzka ale hotel nas zaujal celkom,mame v plane chodit aj na nissi beach, nahodou nemas realnu fotku tej malej plaze pred chrysomare?
Este sme to nekupili takze mozno sa rozhodneme nakoniec inak...a prosim su tam aj kamene ci je to cisto pieskova? Piesok skor taky zlty?

autor
15. mar 2025

@slavomira236 ano v egypte bude teplo, ja som v egypte bola uz 8x celkovo🤣
Raz prelom maj/jun , raz december a inak vzdy cez letne prazdniny....a v mori sa dalo kupat vzdy aj v tom decembri (pre mna uz chladnejsie ale kupali sa ludia)😁
Ale teda uz v tom juni bolo teplucke more ( Makadi bay)

andrejka2424
15. mar 2025

Tá foto , čo som ti v komentári poslala je pred Chrysomare. Priamo piesok odfotený nemám, ale je žltý. V tom teple sa nám až tak moc nechcelo šlapať, inak by sme boli na Nissi každý deň. Dám ti tu ešte pár foto z tej pláže .Je piesočnatá, ale ten vstup je len stredom pieskový, inak tie koraly a kamene, mala som radšej obuv.

monika_123
15. mar 2025

My sme boli 4.6. ale bolo studene 22 stupnov akoze okupali sme sa ale chcelo to trochu casu sa aklimatizovat v tej vode 😂Ale s takym malym dietatom by som tak skoro urcite nesla.naozaj bola studena

autor
15. mar 2025

@andrejka2424 tie kamene vo vode boli aj v plytkej vode?

autor
15. mar 2025

@andrejka2424 asi som moc narocna alebo neviem co cakam ale teda fotky na internete tam to vyzeralo krajsie ako real ( ale to je tak asi vsade)🤣🤣
to je tak ked posledna dovolenka bola na Maledivach, teraz uz sa tazko hlada dovolenka aby mi plaz vyhovovala🫣🤣

autor
15. mar 2025

@monika_123 tiez si myslim cize zaciatok teda nejdeme , teda az od polovice juna

andrejka2424
15. mar 2025

Neviem, ja som s Cypru bola nadšená ,ale je pravda, že na Maledivach som nikdy nebola .🙂 Pozri , to šedé napravo mimo vody sú tie úplné plytčiny s kameňmi, , to sú celé plochy také kamenné, aj vo vode to tmavé sú a naľavo zase vo vode to tmavé sú tie koraly. Iba to bledomodré je piesčité dno. Ak vás neobmedzujú financie, šla by som rovno do hotela k Nissi, alebo potom k tej spomínanej Makronissos, tam je jediná nevýhoda, že je to mimo mesta a dostaneš sa do centra busom. Mne to vyhovovalo, že sme vždy po večeri šli do centra pochodiť, vytriasť večeru, páčilo sa mi, že sme v centre.

autor
15. mar 2025

@andrejka2424 no aj my chceme byt v centre 🙂 prave to ze chceme vecer do mesta preto sa mi pozdava tento hotel, inak kolko sa plati za lehatka pri tejto plazi? nikde som to nenasla

Strana
z2