icon

Tipy na cestu autom do Ríma s deťmi

17. apr 2024

Ahojte, mám takmer 2ročneho a 3 mesačné bábätko. Máte niektorá skúsenosti s takou dlhou cestou autom? Nejaké tipy? Plánovali by sme vyraziť okolo 7 večer a celú noc cestovať.

Strana
z2
oskvarka
25. apr 2024

@nikoletta1712 Určite odporúčam ten vlak ide večer a ráno si tam .. boli sme 6 krát už 🙂

oskvarka
25. apr 2024

a aj cenovo to vychadza lepšie ako to auto hlavne ak si kipis listky online cez OBB trochu dopredu

oskvarka
25. apr 2024

ja som lietadlom nikdy nesla ale s tym vlakom tie dva kociky ziadny problem este aj kolobezka k tomu ;)

oskvarka
25. apr 2024

@simca06022011 ja by som to autom nedala ani sama za seba :D.. nie to este s malymi detmi mam problem ist autom s nimi 5 hodin na opacny koniec slovenska

nikoletta1712
25. apr 2024

@oskvarka Aj ja som bola už 12x tým vlakom…Raz som musela prestupovať v Bologni…
Dva týždne dozadu som ním išla a už ho posunuli na 17:10…
Predtým niekoľko rokov vždy o 19:23…🙂

kikulienkadd
25. apr 2024

Ahoj,podľa mňa je to príliš dlhá cesta pre 3m bábätko. Nešla by som autom.

veronika2021
25. apr 2024

Deti nemam ale keby mam,nikdy by som do Rima autom nesla,podla mna talianske cesty cim juznejsie tym vacsi zaberak na nervy.Ja vidim kazdych 10 min koliziu soferov,ktori smerovky nepoznaju a ak nahodou poznajuv tak ich hadzu opacnym smerom ako sa chystaju ist,lietaju krizom krazom ako nesmrtelni….moj priatel je dobry sofer,dlhe cesty mame viackrat za sebou,auto mame bezpecne ale Taliansko autom maximalne na severe😁inak je to len pre odvaznych

simca06022011
25. apr 2024

@oskvarka ja zboznujem cestovanie autom... aj dlhe trate, cize v pohode. Pre mna je neskutocne pohodlne nalozit do auta vsetko co potrebujem a ist kam chcem, kolko chcem... Len tochce dobreho sofera.. a nie "natesno" program.. napr. na dovlenku ak mame zabookovane ubytko chodime s rezervou, cestou ako som pisala prespavame, flakame sa kade tade.. ak sme unaaveni, zastane sa a spi sa v klude aj v aute... ak nie je sofer unaveny, ide kolko vladze atd. Za mna je to plus. A potom uz v mieste dovolenky? no ako vyfasovali sme dovolenku s pocasim aprilovym, sadli do auta, previezli sa o 10-20km dalej a tam prazilo slnko... alebo isli na vylety autom kdekolvek... za mna na nezaplatenie. Len 3m dieta sa mi zda male na takuto trasu.. to som dceru viezla max k svokrovcom a na JAR 120km :D ziadne horucavy, kolony... 2r by to ledva dala mala dost aj balaton...

oskvarka
25. apr 2024

@nikoletta1712 hej to je super lebo s detmi to bolo dost neskoro o tej 19:30 .. ale asi je tam rano zase skorej ci? .. my mame 4 takze som rada ja niecom schopna auto autobus.. nemam na to zaludok od mala.

oskvarka
25. apr 2024

@veronika2021 hej si videla kolizie .. ja som mala stastie ze som ziadnu nevidela lebo ako chodcovi sa mi zdalo ze soferuju ako sialeny .. bola som v Neapole ked mal nas prvy 1,5 necely a hned ako sme tam prisli sme odlozili kocik a nosili ho len v nosici... strasne som sa bala ze nam niekto prejde ten kociar... tie motorky vsade... ale inak zazitot :D

oskvarka
25. apr 2024

@simca06022011 ja zase mam rada cestovanie vlakom tu slobodu ze mozem sa aj postavit aj pochodit aj "kupelka" od mala je to pre mna zazitok.. ale asi to je aj tym ze skratka moja kinetoza mi v aute sposobuje hrozne stavy, takze som odpalena na cely den ale aj samotna cesta je pre mna utrpenie.. ak mi nieje zle je to skorej vinimka.. alebo skorej ze nie je mi az tak zle ako inokedy... :D...

veronika2021
25. apr 2024

@oskvarka videla som len lahke dzugnutie na obchvate pred Rimom a jednu dost zlu situaciu,kedy pred nami takmer vyletwl kamion z vysokeho mosta,lebo mu nejaky blbec v malom aute so zenou a tromi detmi isiel pod predne kolesa.Tak kamionista aby ich nezabil sa uhol na kraj mostana poslednu chvilu ,kamion sa mu zacal vlnit a len tak tak to udrzal na moste doslova par cm od zvodidiel.Ten chudak musel zazit seriu infarktov.A ten hnup v tom malom aute,on proste len rozhadzoval rukami a nedaval pozor,ze mu na dialnici auto prechadza cez pruh pod kamion….

jakubjakovae
26. jún 2024

@maranco to cez akú stránku hľadáš? Ďakujem

lakebabe
26. jún 2024

S deťmi ťažko povedať a ideš s nimi sama? Autom chodíme cez Rím sestra žije ďalej južnejšie za Rímom už roky a chodí Autom stále aj sama, ale je to zaberák, už to robí že radšej prespi jednu noc na severe.
S deťmi by so to asi neriskovala letecky si v Ríme za chvíľku , vobec by som sa toho nebala s deťmi, je to fakt kúsocek.
A s tými naftakmi je to tak sú nejaké obmedzenia na niektoré auta v niektorých časoch kvôli emisiami vygoogli si to

maranco
26. jún 2024

@jakubjakovae to bola priamo stránka prepravcu https://www.ryanair.com/cz/cs

Strana
z2