Tipy na dovolenku v Thajsku 2026
Dobry deň, ideme do Thajska s priateľom v máji. Nejaký tipy ? 🙂
Thajsko je veľmi obšírny pojem - idete Bangkok? Phuket? Koh Samui?...
Nám sa celkom páčil výlet speedboatom na James Bond Island - ak ste v Phukete. Sú aj iné ako Phi Phi ostrovy ale my máme ubytko pri peknej pláži takže nás pláže nezaujímajú až tak.
Tiež návšteva slonov bola zaujímavá - je tam veľa rôznych rezervácii so slonmi. My sme si vybrali takú kde sa so slonmi nekúpe, nesadá sa na nich, skôr sa len pripravuje jedlo, kŕmi sa a pozorujú sa. Snažia sa o to aby čo najmenej narúšali život slonov. Ale sú aj také kde sa dá so slonmi kúpať, umývať ich ale do toho by som ja nešla.
Ak ste trochu športové typy, je celkom zaujímavé dať si tréning thajského boxu - nejakú súkromku pre dvojicu, naučíte sa základy, vybúchate sa, zakopete si. Len si treba vybrať dobrý gym - vie to byť celkom sranda.
Pozrieť si nejaký chrám v okolí tiež je zaujímavé - sú niektoré voľne prístupné ľuďom.
Nezabudnúť ak chcete chodiť na skútri - potrebné vybaviť si medzinárodný vodičský preukaz - inak sú veľké pokuty.
Masaze su naozaj dobry relax. 🙂
Určite aspoň raz ísť na nejaký market - len tak zažiť atmosféru, ochutnať aj iné jedlo ako v reštauráciach - namyslím kobylky. 😀
Thajsko je veľmi obšírny pojem - idete Bangkok? Phuket? Koh Samui?...
Nám sa celkom páčil výlet speedboatom na James Bond Island - ak ste v Phukete. Sú aj iné ako Phi Phi ostrovy ale my máme ubytko pri peknej pláži takže nás pláže nezaujímajú až tak.
Tiež návšteva slonov bola zaujímavá - je tam veľa rôznych rezervácii so slonmi. My sme si vybrali takú kde sa so slonmi nekúpe, nesadá sa na nich, skôr sa len pripravuje jedlo, kŕmi sa a pozorujú sa. Snažia sa o to aby čo najmenej narúšali život slonov. Ale sú aj také kde sa dá so slonmi kúpať, umývať ich ale do toho by som ja nešla.
Ak ste trochu športové typy, je celkom zaujímavé dať si tréning thajského boxu - nejakú súkromku pre dvojicu, naučíte sa základy, vybúchate sa, zakopete si. Len si treba vybrať dobrý gym - vie to byť celkom sranda.
Pozrieť si nejaký chrám v okolí tiež je zaujímavé - sú niektoré voľne prístupné ľuďom.
Nezabudnúť ak chcete chodiť na skútri - potrebné vybaviť si medzinárodný vodičský preukaz - inak sú veľké pokuty.
Masaze su naozaj dobry relax. 🙂
Určite aspoň raz ísť na nejaký market - len tak zažiť atmosféru, ochutnať aj iné jedlo ako v reštauráciach - namyslím kobylky. 😀
@dzina007 V thajsku mas vzdy 2 slonie parky back to back- jeden pre zapadniarov s rozpravkov o nenarusani a jeden pre cinanov kde na toho isteho slona priputaju stary zeleznicny vagon a hybaj na vylet....... nezabudaj ze v thajsku je vsetko o vyťzmykani penazi z turistov a ked k tomu potrebujes bachorku tak ju aj dostanes
@dzina007 V thajsku mas vzdy 2 slonie parky back to back- jeden pre zapadniarov s rozpravkov o nenarusani a jeden pre cinanov kde na toho isteho slona priputaju stary zeleznicny vagon a hybaj na vylet....... nezabudaj ze v thajsku je vsetko o vyťzmykani penazi z turistov a ked k tomu potrebujes bachorku tak ju aj dostanes
@martinmmartin cestovny ruch je vzdy o biznise, ale v thajsku za smiesne peniaze dostanes velmi vela, nehovoriac o uzasnom pristupe ludí tam
Teraz bol na koho samui jpvonecko a je tam aj Bianka Rumanová ak máš Instagram keď tak popozeraj ich výbery fotiek videí..tuším majú aj kód na letenky
@vlksva14 Ahoj, ja som bola v decembri na 3 týždňovom tripe na vlastnú päsť. Kde presne idete? Budete len na jednom mieste? Pripravte sa na to, že v máji už bude veľmi teplo a vlhko, inak podľa oblastí treba repelen, opaľovacie krémy z domu lebo tam sú dosť drahé a slnko je veľmi silné, nemeniť peniaze na letisku ale mimo najplešie v superrich, dávať si pozor na stravu, jesť najmä tam kde sa jedlo točí a jedia domáci... Strava je tam veľmi lacná a dá sa veľa vecí kúpiť aj v 7/11 alebo BIG C. Alkohol je na ich pomery dosť drahý, odporúčam pivo Chang - lacnejšie v 7/11 ako v baroch. Masáže sú tam topka, treba vyskúšať. Ak sa budete presúvať tak Bolt je super, prípadne Grab a na dlhšie presuny 12GO. POzor na motorku treba medzinárodný vodičský preukaz typu A. Nezabudnite sa 3 dni pred odletom zaregistrovať (niečo ako víza) - ak teda nejdete cez cestovku. Neviem, čo ešte pýtaj sa - ja som prešla Bangkok, Pattayu, Koh Larn, Phuket, Loh Lantu, Krabi, Phi phi a okolie, Koh Samui, Koh Phangan a Surat Thani.

@vlksva14
Tipy na čo konkretne? Kam idete?
Za mna - urcite vyuzit ich masaze