icon

Tipy na lacné cestovanie do Talianska, Chorvátska a Turecka

18. mar 2025

Ahojte, máte tipy na lacne cestovanie? Bez auta. Vlaky, autobusy, lietadlá, či iné. Ako najlepešie nájsť lacné ubytovania a dopravu? Pozerám po stránkach no vyjde to vždy dosť. Pre 2-3 osoby mladé by sme chceli nejaký výlet mimo SK a okolitých krajín. Skôr niečo ako Taliansko, Chorvátsko, Turecko, atď. Mate tipy ako najlacnejšie cestovať? dá sa to aj napr. s 200e na osobu?

madeincssr
18. mar 2025

Napr. stopom a batoh+stan - kempy, alebo hostely s viacpostelovymi izbami (casto v nich byvaju poschodove postele). Hostely byvaju skor v mestach (vacsich). A najma mimo hlavnej sezony (jul a august).

deti95060810
18. mar 2025

to myslíš ako letnú dovolenku? nie je to jasné z tvojho príspevku.

slavomira236
18. mar 2025

200 eura na osobu? To myslis cesta ubytovanie strava? Mozno na vikend do vedlajsieho mesta

melanta
18. mar 2025

200 eur na osobu na koľko dní? Pretože do 200 eur strava, ubytovanie aj doprava - to vidím tak na víkend niekam nie ďaleko, kam chodí osobný vlak alebo autobus.

lucik194
18. mar 2025

stopom urcte nie, lebo 2-3 ks je horsie stopovanie ako pre jednu, zase jedna sama je nulova bezpecnost.

osobne hladaj flixbus (cim skor kupis tym je cena lacnejsia) a potom druha moznost vlak z Viedne (k tomu si vsak treba sadnut a hladat na nete) vies najst super ceny na uplne skore vlaky cez rakuskeho dopravcu) alebo tretia moznost nepises ci ste studenti - ale v lete byvaju velmi vyhodne ceny v europe (pohladaj si kampan pre studentov na vlak)

200€ na osobu nepocestujes nikam

katkaseiner
18. mar 2025

200€ ti nestačí na nic...este aj ako vreckove je to malo...

januska12323
18. mar 2025

Za 200 môžeš ísť na jednu noc do Prahy do hostela a domov.

ivka225
18. mar 2025

K stopovaniu - neviem ako Chorvátsko a Turecko, ale v Taliansku by som bola opatrná. Dosť často cestujem autom po Rakúsku, Nemecku, Taliansku, Francúzsku a Španielsku a podľa mňa stopovanie ako spôsob dopravy v tejto časti Európy prakticky neexistuje. A teda ani vodiči naňho nie sú zvyknutí, a teda sa môže stať, že vám nikto nezastaví.

autor
18. mar 2025

@deti95060810 to je jedno, moze byt letná áno

autor
18. mar 2025

@slavomira236 skor doprava ubytko

ktobytobolpovedal
18. mar 2025

To ubytko na kolko dni? Lebo toto si fakt neviem predstavit za 200€. Ak na 1-2 noci, mozno 3 zo zavretymi ocami v nejakom hostely… ale na dlhsie urcite nie

januska12323
18. mar 2025

Otvor si airbnb alebo iné ponuky a pozeraj ceny, dá sa cestovať aj lacno len v tom musíš vedieť chodiť a nie sa pýtať na koni úplne základné veci. Klasickú dovolenku v zahraničí za toľko nedáš.

autor
18. mar 2025

@ktobytobolpovedal hladame co najlacnejsie nemusi byt do 200 je nam jasne ze strava a vsetko bude viac, ale proste nedať na jedneho 500+ chceli sme len nápady na dobré stránky

beky223
18. mar 2025

Pred pár rokmi sa to dalo, 4 dni v španielsku, lacné letenky, pamätám si že ma to vyšlo 150-200e 😁 ale časy sa zmenili a už veru neviem či to pôjde tak low cost... Ale všetko závisí od leteniek, napr. na Bari som videla dosť lacné, aj apartmány celkom v dobrej cene, len tak pobehať by sa dalo...

ktobytobolpovedal
18. mar 2025

No vidis, nasla si… ja by som sice 3*v Bulharsku neriskla, ale ak vam to nevadi. A pozerat predsa cez booking, airbnb….