Tipy na letnú dovolenku v Čechách s deťmi
Zdravím, plánujeme na leto poznávačku po ČR s deťmi vo veku od 9-14 rokov. Určite chceme vidieť Adršpašské skaly, chceme takú rôznorodú dovolenku, aj nejaké kúpanie, zábavný park. Uvítam každý nápad. 🙂
My sme už takto boli v ČR viackrát... tiež mám deti v podobnom veku. Odporúčam ZOO Dvor Králové, Stezka Krkonoše(ale je ich v Čechách viac)... mestá Hradec Králové, Pardubice, Litomerice, Kutná Hora
Praha...tam je x-možností
Mna vlani veľmi očaril Český Krumlov...asi najkrajsie mesto aké som doteraz videla...
Tiež sme boli v Plzni.. exkurzia v Plzenskom pivovare..alebo v Podzemí
Na Morave sme boli v Luhačovice, Lednice, Valtice, Mikulov... tam je aj akvapark pri Brne, ale neboli sme v ňom.
Krásny je aj Olomouc....
@amaca otvor si stránku mapy.cz vpravo hore do vyhľadávania vyber kategóriu "Tipy na výlet" priblíž na danú oblasť a posúvaj sa po mape.
Skontroluj aj platnosť občianskych preukazov detí či budú platné aj v lete.
Vo vzdialenejšom okolí som bol pozrieť Dělostřelecká tvrz Stachelberg a Hornický skanzen Žacléř. Možno by mohli skúsiť aj ferraty je ich viac na severozápade Čiech.
@maruska22 vies prosim odpirucit ubytovanie v olomouc a ceskom krumlove? Tento rok to mam na plane, dik
@berusinka2 v Olomouci sme sme spali v hoteli Clarion...bol tak mimo centra, ale to sme boli sami bez detí, tka nám to nevadilo.
v Krumlove je veľa ubytovanie priamo v centre.. my sme boli v Pensione Landauer... zajednávala som cez booking tak na poslednú chvílu, ale super pani domáca, dobré ranajky a hned v centre. Kludne by som tam išla znova.
@maruska22 dik, ja idem len so 14 rocnou dceru, velmi sa tesim
@berusinka2 užite si 😉 ja mám Česko veľmi rada.. aj toto leto máme v pláne zasa spoznať iné miesta...lákajú nás Karlové Vary..ale napr. neboli sme ešte ani v Brne...
@maruska22 karlove vary a frantiskovy lazne sme boli vlani aj v plzni, my sme vzdy ubytovany asi 10 dni v prahe a odtial dame 2 alebo tri vylety, teraz planujem olomouc a krumlov, , mozno sallzburg+passau, uvidim podla spojenia, milujem cesko
@berusinka2 no my to väčšinou riešime tak, že každú noc spíme niekde inde... vlani sme spali jednu noc v Krumlove (boli sme doobeda na zámku v Hlubokej, poobede sme boli v Krumlove), na druhý deň po rańajkách sme išli do Plzne... tam sme aj prespali... a tretí deň sme išli ráno do Prahy, tam sme prespali dve noci a potom sme šli domov 🙂
A predlani podobne... chceli sme vidieť Adršpachy... tak ráno sme išli tam, poobede na Stezku v Krkonošiach... prespali sme pri Hradci Králové...ráno sme išli do ZOO a poobede sme sa presunuli do Prahy a tam boli 2 noci...
@maruska22 aj ja to tak planujem, len teraz chcem pridat z krumlova alebo z budejovic rakusko a vratit s as do ciech
@berusinka2 hej, to je blízko... možno aj ja by som to tak kombinovala

@amaca pri adrspachu mas vela moznosti. Mozte navstivit safari park dvur kralove, krkonose (stezka korunami), pripadne vylet na snezku, na priehradu les kralovstvi, delostrelecke opevnenie z vojnoveho obdobia….zalezi kde budete ubytovani a kolko sa vam chce jazdit🙂