Tipy na návštevu soľnej bane Wieliczka s deťmi
Chystáme sa do soľnej bane vrámci výletu.
Viete mi povedať, ako sa tam obliecť?Je tam chladno ako v jaskyni, alebo..?A trasa je schodná v pohode aj pre menšie deti?Je potrebná pevná treková obuv?
Ďakujem za každý postreh🙂
su tam aj take preliezacky ale nie vela. takze neviem ake male deti. a zima nebola, boli sme tam davnejsie, oplati sa vidiet.
Zima nebola, staci mikina. Urcite chodte, oplati sa
Je tam nadherne. Staci mat normalne tenisky a mikinu. Ked deti vedia chodit, tak to zvladnu.
17°C, prechádzka, schody dolu do bane a potom počas obhliadky tiež pár, ale nič náročné.
@allisian je to 4hodinova prehliadka, vobec nie vhodna pre male deti, v ponuke nie je slovencina. Zima tam nie je, nemusis sa bat.
Našim detom sa velmi pacilo,mali 8 a 3 roky
Ja len opakujem že sa ide asi 15 minut dole po schodoch, nie je to pre malé deti pod 5 rokov
Ale naspäť ideš na vytahu, takze iba cesta dole je taka tazsia...
Ahojte. Prosím akú trasu doporučujete? Sú tam dve v po uke. Mám 8 a 13 ročných synov. Chcem aby to bol zážitok. A samozrejme v poľštine lebo v angličtine nebudú veľa rozumieť.
Ahojte. Prosím akú trasu doporučujete? Sú tam dve v po uke. Mám 8 a 13 ročných synov. Chcem aby to bol zážitok. A samozrejme v poľštine lebo v angličtine nebudú veľa rozumieť.
@lenyasa
Absolvovali sme obe.
Jedna taká masovejšia, schádza sa po XY schodoch-proste veľa ich bolo,so sprievodcom. Zastavuje sa v sieňach, vypočuješ výklad a ide sa ďalej.
Potom je cesta banníkov, vstup je v inej budove.
Tam dostaneš oblečenie,prilbu, aj karbidku a schádza sa rýchlovýťahom. Výklad tiež veľmi zaujímavý, trasa skvele navrhnutá. Tu sme mali šťastie, že sme boli v skupine iba piati + sprievodkyňa. Bol čas sa pýtať, obzrieť sa detailnejšie okolo seba.
Ak ti ešte niečo napadne, pýtaj sa 🙂)
@lenyasa
Absolvovali sme obe.
Jedna taká masovejšia, schádza sa po XY schodoch-proste veľa ich bolo,so sprievodcom. Zastavuje sa v sieňach, vypočuješ výklad a ide sa ďalej.
Tam dostaneš oblečenie,prilbu, aj karbidku a schádza sa rýchlovýťahom. Výklad tiež veľmi zaujímavý, trasa skvele navrhnutá. Tu sme mali šťastie, že sme boli v skupine iba piati + sprievodkyňa. Bol čas sa pýtať, obzrieť sa detailnejšie okolo seba.
@allisian čiže ta Banská je teda lepšia. Zazitkovo. A prejdeme to isté? Nebolo by nám ľúto tých schodov.? 😅
@lenyasa
Absolvovali sme obe.
@allisian vstup kúpiť dopredu alebo stačí na mieste?
@allisian vstup kúpiť dopredu alebo stačí na mieste?
@lenyasa lístky si kúpte určite vopred,vyberieš si čas vstupu, aj v akom jazyku sprievodcu chceš.
Páčili sa nám obe prehliadky, úplne iné zážitky a vnemy to boli.Schody zvládneš, aj decká určite. Prehliadka je krásna, ani som nevedela kam sa pozerať skôr.
Ta banícka cesta je v inom vstupe do bane, zase iné siene na obhliadku, aj výklad zaujímavý, decká v oblekoch a s prilbou na hlave, karbidka v ruke .
Je to miesto, kam by som sa určite pozrela rada ešte raz🙂)
@lenyasa lístky si kúpte určite vopred,vyberieš si čas vstupu, aj v akom jazyku sprievodcu chceš.
Páčili sa nám obe prehliadky, úplne iné zážitky a vnemy to boli.Schody zvládneš, aj decká určite. Prehliadka je krásna, ani som nevedela kam sa pozerať skôr.
Ta banícka cesta je v inom vstupe do bane, zase iné siene na obhliadku, aj výklad zaujímavý, decká v oblekoch a s prilbou na hlave, karbidka v ruke .
Je to miesto, kam by som sa určite pozrela rada ešte raz🙂)
@allisian veľmi pekne ďakujem za rady.

Ako malé deti? Išlo sa dole 300 schodov, nahor výťah, zima nebola