icon

Tipy na nezabudnuteľné cestovanie po Európe

27. jan 2025

Čo sa oplatí vidieť v takom Španielsku, Švédsku, Grécku atd..respektíve v Europe? Plánajume s manželom pár leteckých výletov na 3-4 noci, boli sme časovo roky zaneprázdnení, tak nech to stojí za to...
Ďakujem.

herecka5
27. jan 2025

Ahoj, ak plánujete ísť na poznávací zájazd, určite odporúčam Rím, je to krásne a kľudne Vám tam postačia 3-4 noci, oplatí sa pozrieť: Koloseum, Forum Romanum, Fontána di Trevi, Sixtínska kaplnka, Panteón, Vatikánske muzea, Baziliku. Keď chcete ísť do Španielska, moje obľúbené mesto je Barcelona, odporúčam každému, je to riadna makačka keď si chcete všetko prejsť za 3 dni. Tu by som odporúčala Park Güell, Sagrada Familia, La Rambla, Gotickú štvrť a Katedrálu, Camp Nou, Arc de Triomf a tržnicu Mercat. Je to super miesto! Ak si chcete užiť nádherné pláže, vrelo odporúčam Grécko, najmä Santorini, ktoré ponúka krištálovo čisté more. Okrem toho by som určite zvážila návštevu Malty - je to destinácia, kde si môžete vychutnať aj pláže ale aj množstvo poznávacích výletov (Valletta,St. Peters Pool, Mdina, Marsaxlokk, Popeye Village, Victoria Lines, Ghar Dalam Cave a my sme boli aj v Comino - Blue Lagoon ale z toho som bola sklamaná, pretože bolo tam strašne veľa ľudí, vo vode sa nedalo ani pohnúť a bolo tam všetko extrémne predražené, takže to by som zvážila 🙂 )

prettywoman1212
27. jan 2025

Barcelona je krásna, Parc Guell, Sagrada Familia, Camp Nou, pláže, písala by som donekonečna ak by son mala všetko písať; my sme s mužom boli už 3x v Barcelone a chceli by sme ísť zase 🙂 Ďalej môžem odporučiť Švédsko- Malmö, pozrieť tam, a stade ide autobus cca hodinku do Dánska do Kodane. Ideálny 3 dňový výlet 🙂 A moja srdcovka je Holandsko, osobne som bola na mesiac na roadtrip Eidenhoven, Zwolle, Utrecht , Rotterdam, Amsterdam, Groningen; netreba sa fixovať iba na Amsterdam, tie menšie mestá sú rovnako krásne a aj krajšie ľudia sú neskutočne milí,celá krajina sa dá prejsť vlakom, keď na dlhšie. Keď na pár dní tak za mňa určite tá kombinácia Švédsko-Dánsko 🙂 letenky sú za pár eur.

lelelienka
27. jan 2025

Ak nie ste limitovani len na miesto kde je letisko, tak by som si urcite pozicala auto alebo aspon zvazila miestnu dopravu (napr. take Holandsko, Belgicko…maju uplne bez problemov vlakovu) no a mozete vyrazit mozno aj na menej zname miesta. Napriklad co mi len tak narychlo napada tieto: 😉
Svedsko je nadherne, mne sa najviac pacili primorske dedinky, Smogen je sice dost plny ale jeho farebne domceky stoja rozhodne za to. Ubytovat sa niekde v chatke na skalnatom pobrezi a okupat sa v teplej zatoke. Plavba parnikom (napriklad z Geteborgu) popri pobrezi pomedzi ostrovceky…take nieco by som si hned zopakovala 😉
Holandsko samozrejme kazdy ide do Amsterdamu, ale povabne su aj dunove kilometrove plaze, malebny ostrov Schiermonikoogh kde sa preplavis kompou len napeso a hned v pristave si vsetci pozicaju bicykle a vyrazite na prieskum ostrova s oveckami, ak mas stastie uvidis aj tulene. Dalej nadherne malebne mestecka Edam, Volendam, skanzen Zaanse schans.
V Taliansku jednoznacne Toskansko a Cinque terre malebne farebne mestecka na pobrezi, toskansko ideal autom a Cinque terre zase vlakom. Idealne trochu mimo sezony, my sme boli v oktobri, ludi ovela menej ale pocasie vyslo paradne.
Portugalsko - ak by ste isli do Lisabonu, je tam co vidiet, ale rozhodne odporucam Sintra a jej uzasne hrady a Quinta da regaleira - to je nieco co musis vidiet, nadhera. Takmer kazda krajina ma nieco zaujimave. Je tolko krasnych mieste v Europe ze vsetko ani nepostihate 🙂

autor
27. jan 2025

@herecka5 wauu všetko znie skvelo aj ta Malta, už mám vybraté dakujem.😘

autor
27. jan 2025

@prettywoman1212 ďakujem hmm už sa tam vidím, výborne.😍

autor
27. jan 2025

@lelelienka wauu tiež skvelé tipy, pri čítaní som sa preniesla mimo naše zatiahnuté smutné Slovensko.🥰ďakujem.

natalka13
27. jan 2025

Kupte letenky a potom planujte, vsade co si napisala je toho na mraky.

sara005
28. jan 2025

Na 3-4 noci sa v Europe oplatia bud velkomesta, ale napr taka Malta a Gozo sa za da za taky cas pozriet cela. S muzom sme boli na 4 dni a 3 noci a videli sme vela. Aj Holandsko je super kompaktne, to sme boli 4 noci a 4,5 dna a videli tiez pomerne dost. Aj Brusel + nejaky vylet do okolia by sa dal v takom case. A potom take tie klasiky ako Pariz, Rim, Barcelona, Madrid, Stockholm, Kodan, Berlin, Londyn, ja by som takto chcela dat aj Ateny…Este sme boli Irsko na 4 noci Dublin a Kilkenny a rozne veci pomedzi to, ale teda viac sme nestihli, to uz na vacsiu cast Irska by sme museli byt dlhsie.