Tipy na rodinnú dovolenku v Česku
Chceme tento rok navstivit cez leto cesko. Co mi odporucate? Kde sa vam pacilo? Odeme so 4 rocnou a 16 rocnou, dakujem.
Boli sme viackrat, ideme tak postupne najskor Moravu prechadzame:
1) Lednice - zamok, park (cast trasy lodou, cast na koci, cast pesi), pozicali sme si bicykle a isli na nich do Valtic - je to pekna trasa, rozne male pamiatky cestou. Valtice zamok, park, muzeum v meste (interaktivne, pekne spravene), mozete spojit s Mikulovom - zamok, krizova cesta - vyhliadka na mesto, cestou domov pri Breclavi zamok Pohansko
2) Uherske Hradiste, Kovozoo, ZOO Zlin, Modra (Ziva voda - je to taky tunel pod hladinou rybnika, kde mozes pozerat ryby), Archeopark, Kromeriz - muzem (interaktivne, super pre deti aj dospelych), zahrady, park pri arcib.palaci, je tam aj nejaka vystava figurin filmovych legiend, zrkadlove bludisko, Velehrad, zamok Buchlovice, hrad Buchlov, zamok Uhersky Ostroh
3) v Brne sme stravili 4 dni - super technicke muzeum, mestske muzeum, vodojemy su fascinujuce, zamok Spilberk, podzemie, lodou po priehrade na hrad Veveri, Vida Science centrum (zabava ako pre deti, tak pre nas dospelych), katedrala, je tam aj Papilonia, my sme s malymi boli aj v takom obchodiku s modelmi vlacikov, kde ma pan urobenu krasnu zeleznicu, MiniGarage - muzeum mini auticok, retro muzeum na statku, su tam aj 2 centra ToBoGa a BRuno Family Park, ZOO (ale ta za vela nestoji)
4) boli sme aj na takom kratsom 2 dnovom, ale stihli sme toho neurekom - skanzen Straznica, park a zamok Straznica, zamok Milotice - tam sme si pozicali historicke kostymy , takze aj takyto zazitok pri prehliadke parku bol, v dedinke Vracov je taka zeleznica v zahrade, ale to skor pre mensie deti. Hodonin Zoo mensia, ale nam sa pacilo, ze netreba tak vela chodit, plavba po Batovom kanali
5) tento rok planujem bud Prahu (+Karlstejn) alebo Valassko, severna Morava (ale nemam este presny plan, urcite Poustevny, Olomouc Pevnost poznani, zamek Kunin, Koprivnica muzeum Tatroviek kvoli detom)
My sme boli v Ardršpachu, Babiččino údolí, Špindlerův Mlyn, Pec Pod Snežkou, Lipno a Praha a okolie. Záleží či hľadáš turistiku, pamiatky alebo mestá. Každý má rád iné. My radi chodíme po túrach, takže nás lákajú hory. Ale všade je niečo aj pre deti. Inak v okolí Prahy je dosť zábavných parkov pre deti ako Mirakulum alebo Fajnpark. Ale to už asi pre 16 ročnú nebude moc zábava. Ešte ZOO Dvůr Králové je pekná, je to tam na celý deň, je tam aj safari.
ako baby pisu. vsade je krasne zalezi co chcete akurat ceske more (lipno) som neabsolvoval a este ti to zjednodusim 😀
bicyklom lednice- valtice- rakusko - mikulov, alebo autom 😉
jaskyna macocha, hrad perstejn. vylety usti nad labem, karlove vary alebo ak si na vodu, tak deti isto dostane splav berounky- nic ti netreba vsetko vies vybavit.
Dostala si viacero možností, na tvojom mieste by som zapojila 16ročnú, Google vie používať, tak čo ju zaujíma atd
@nekonecna_katastrofa a mohla by som poprosit odporucanie na ubytovanie? Rozmyslam nad lednicami. Teda ak ste boli spokojne s ubytovanim,dakujem
@kristina82 dakujem vsetkym za tipy
@kristina82 to nejsú tie Lednice ale ta Lednice. Rozmýšlam nad Lednicí🙂
@kristina82 Ubytování u Janča Lednice. My sme boli len s mužom sami (ale bolo to ešte v r.2018) a dostali sme izbu na prízemí. Ak si dobre spomínam bola veľká a pekne čisto novo zariadená. Jedlo si väčšinou zabezpečujeme sami, takže to sme nemali. Poloha super, blízko zámku a areálu.
@kristina82
Aquapalace Praha
Ja rozmýšľam nad Wellnes Hotel Babylon, na to ze v cene pobytu máš všade vstupné je cena super, ten aquapark vyzerá super
@mateson2004 Správne po slovensky skloňovanie "Rozmýšľam nad Lednicou" .
@majka2959 Lednicí mám dobře. Rozmýšlam mělo být přemýšlím🙃
@majka2959 ale máš pravdu. Po slovensky je nad Lednicou. Dala jsem jedno slovo slovensky, druhé česky.
Ahoj, za mňa určite Český Krumlov! Hlavne kvôli Otáčivému hľadisku – je to fakt zážitok, divadlo pod holým nebom, kde sa celé hľadisko točí podľa deja. Ak tam niekedy budete, určite odporúčam! Program a lístky si môžeš pozrieť tu: otacivehlediste.cz. Celkovo Český Krumlov je taký... rozprávkový. 🤭🤭

Mne sa pacili juzne Cechy, Lipno a okolie a juzna Morava, Palava, Lednice a okolie, najma na bicykli je to super. Priroda, kupanie, zamky, krasne mesta...