Tipy na rodinnú letnú dovolenku v Európe
Ahojte, vedeli by ste nám prosím poradiť kam sa vybrať na letnú dovolenku s našimi požiadavkami? Nemáme vybratú konkrétnu destináciu, nechceme však Egypt ani Turecko. Ideálne Európa, keďže máme maličké deti. Hľadáme piesočnatú pláž s pozvoľným prístupom do mora, bez medúz 😀, ubytovanie buď priamo na pláži alebo veľmi blízko pláže. Strava all inclusive (alternatívne plná penzia). Prioritou je veľký výber dobrého jedla, z toho dôvodu väčšinou vyberáme veľké hotely. Plno ľudí nám nevadí a v okolí nič zaujímavé nepotrebujeme, sme rezortoví povalači 😀 Rada by som sa však vyhla extra dlhému transportu z letiska do hotela kvôli deťom (tak do dvoch hodín max).
Budem rada za nejaké tipy 🙂
Fuertaventura ma vsetko co chces
Roda beach resort- Korfu, Argile resort - Kefalonia, Aquila Rithymna Beach - Kréta - tu sú ale často vlny, rezort je úžasný
Bola by som vďačná aj za konkrétne tipy na hotel, lebo mám pocit že kombináciu all inclusive s dobrým jedlom + kludna pláž pre deti je obtiažne nájsť 😃 boli sme napr.v Španielsku ale nevychytali sme pláž - síce bol piesok, ale divoké more a hneď hlboká voda. Na Malorke sme zase mali takú skôr štrkovú pláž. Každopádne pozriem lokality čo ste napisali
Bola by som vďačná aj za konkrétne tipy na hotel, lebo mám pocit že kombináciu all inclusive s dobrým jedlom + kludna pláž pre deti je obtiažne nájsť 😃 boli sme napr.v Španielsku ale nevychytali sme pláž - síce bol piesok, ale divoké more a hneď hlboká voda. Na Malorke sme zase mali takú skôr štrkovú pláž. Každopádne pozriem lokality čo ste napisali
@kaca222 ak chces jemny piesok pozvolny vstup tak juzny cyprus. Len sluzby strava urcite slabsie ako turecko. Plus sezona su zname plaze natrieskane .
Inak aj Boa Vista a Sal na kapverdach ti splnaju tvoje parametre. Piesku az az, skapal tam pes a najest ti daju (Riu alebo Tui hotely maju dobre AI)
@kaca222 za mňa je to Wave resort v Bulharsku🥰 Boli sme už tri krát, kľudne by som sa tam ešte vrátila. Ale aj spomínaný Aquila Rithymna Beach bol super, úžasný areál hotela. Minulý rok sme okrem Wave boli aj v Lindos princess (Rhodos), dlho som z dovolenky neodišla taka oddýchnutá ☺️
@kaca222 za mňa je to Wave resort v Bulharsku🥰 Boli sme už tri krát, kľudne by som sa tam ešte vrátila. Ale aj spomínaný Aquila Rithymna Beach bol super, úžasný areál hotela. Minulý rok sme okrem Wave boli aj v Lindos princess (Rhodos), dlho som z dovolenky neodišla taka oddýchnutá ☺️
@aculy a čo medúzy? Nebývajú tam? Bulharska sa kvôli tomu obavám. Ja som dieťa odchované na Chorvátsku a tam som za celý život videla dve 😀
Ďakujem všetkým za tipy, popozeráme. Ešte som zabudla napísať, že by sme chceli v detskom bazéne nejaké atrakcie, šmýkalky pre maličkých,s tým sa deti dosť zabavia. To mi zase vyfiltrovalo väčšinu hotelov 🙈
Ak by si to tu niekto čítal a tiež hľadal tip, tak minulý rok sme boli v hoteli Petra Mare na Kréte a ten spĺňal všetky podmienky, len bol dlhší transfer z letiska (2 hod). Manžel bohužiaľ odmieta ísť dva krát po sebe na to isté miesto 😃
Grecko, cyprus
Dobre jedlo a mega allincl. Hotel sa vylucuje.
@kaca222 Malta, Radisson Blu na Golden Beach.
@yanni na Malte sa tiež obávam medúz, boli sme tam na spoznávačke a na každej pláži sme minimálne jednu videli
@kaca222 v teplým vodách sa mozu vyskytnúť vsade a nevieš to ovplyvniť. Ja som bola na Malte 2 krát na dlhšie služobne a raz už s detmi a nemali sme na Golden Beach ani raz medúzy. Raz som pár videl v St. julians, praktisch priamo na “mestskej” pláži. My sme toho pochodili už vela. Toto leto celé Grécko plus Santorini, niet ani jedna. Taktiež Taliansko Kalabria a okoli Benátok, Portugalsko, Madeira, Francúzsko Atlantik, Francúzsko , Španielsko juh, španielske ostrovy, cela Škandinávia sever Nemecka a Poľsko. Žiadne medúzy. V rámci Európy si mozes byt takmer isTa len v studených vodách, aj ked samozrejme, aj tam sa vyskytujú druhy meduz, ktoré maju radšej chladnejšiu vodu. Akurát, ze ich tam je akosi menej. Inak ci budeš alebo nebudeš mat, ci ich bude menej alebo viac, to žiaľ neovplyvnis. Keď ti bude 100 ľudí tvrdiť, tam sme nemali za 10 rokov žiadne, prave vtedy, ked tam budeš ty, ich bude plno. To je ako s počasím. Jednoducho si treba niečo vybrať, vyskusat a uvidis
@kaca222 peloponez aldemar olympian village. aj krasna plaz, aj pozvolny vstup, cistucke more. skvely rezort, velky vybet jedla. bonusom su super animatori, ak mas deti nad 3 a pol roka, vezmu deti na pol dna a ani nevies, ze si na dovolenke s detmi.

@kaca222 Cyprus, Mallorka