icon

Tipy na suveníry z Japonska

22. máj 2025

Ahojte, ideme na par dni do Japonska a hladam od Vas tipy, co si odtial priniest ako darcek, suvenir. Ci uz pre nas alebo detom, rodicom.
Plus otazka, Vy co ste boli, co sa Vam pacilo a co Vas naopak, sklamalo.
Dakujem 😊😊

majamat
22. máj 2025

neporadi, ale sranda je, ez akurat pozeram video o Japonsku.

https://www.youtube.com/watch?v=3VJLFzzulig
viera27
22. máj 2025

Ja zvyknem nosit jedlo, neznasam lapace prachu. Pre teba to ma nostalgicku hodnotu, pre ostatnych co tam neboli ani nie. Z Japonska sme zvykli nosit Mochi “bonboniery”. To bolo nieco, k comu sa tu len tak nedostali. Alebo trebars maju asi 20 prichuti Kit Kat, jahodove, matcha, arasid, jablko, melon, banan atd atd. Po tom sa isli deti utlct. Matcha caje maju krasne balene, alebo aj zeleny. A Shiseido kozmetika, tam je to pomaly ako Nivea. Ale celkovo kozmetiku maju velmi dobru a zaujimavu. A samozrejme Pokemon postavicky a plysaky.

marcellka32
22. máj 2025

Kozmetika

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
zuzanita1609
22. máj 2025

Ja by som z Japonska chcela nejaké originál kimono, či typický čajový set,či aj tie ich "sandálky" by mi stačili 😊. Ale vidieť aspoň raz za život Kyoto a tie krásne chrámy, záhrady.Možno v budúcom živote... 🤭

moonlight1210
22. máj 2025

Pravy nemiesany jazminovy caj. Nie ako zmes, ale cisty.

maria1310
22. máj 2025
@marcellka32

Kozmetika

@marcellka32 kozmetiku z Japonska??? To veľmi nie, nemyslím že zrovna kozmetiku majú extra dobrú.

maria1310
22. máj 2025

Mochi ako tu navrhujú mi príde zbytočne, človek to kúpi v hocijakom ázijskom obchode na SK, a my keď sme to aj doniesli nikomu zo známych to veľmi nechutilo. Ale majú veľmi kvalitnú matchu, prípadne zelené čaje, to skôr zvykneme kupovať . Len to musí byt aj človeku po chuti. Alebo potom tie Kitkat. Podľa mňa tak nejak náhodou určite natrafíte na niečo zaujímavé 🙂

vilma7
22. máj 2025

Jedlé zlato? Ja som bola pozrieť kamarátku v Japonsku, ale už je to asi pekných 14 rokov. A čo pozrieť? Tak co ta zaujíma. Ja som bola v Kjoto, Fuji a Tokio...treba ak sa dá, iat do tradičného japonského hotela. Jedlo bolo fantastické asi všade a všetko...

roja01
22. máj 2025

A čo očakávané megazemretrasenie? Hovorí sa o roku 25. Nehnevaj sa, nechcem strašiť.

marianarem
22. máj 2025

Ja som bola, za mna krasne hory, vidiek, vynikajuce a neskutocne pestre jedlo. Velke mesta ale pre mna katastrofa. Hrozny ruch, vsetko blika, vydava zvuky, sama technologia, malo zelene.
Ja som doniesla nejake veci na jedenie, len vela je uz teraz aj u nas v azijskych obchodoch. Isla by som po nejakej specialite, tradicne vyrabanej, ktora sa nerozvaza po celom svete.

kikushaa
22. máj 2025

My sme doniesli: veraj, porcelanove misky, atrapu samurajskeho meca, palicky, hello kitty (moja vtedajsia mania), teraz by som synovi aj pokemonky, maju vyborne spfka a este taku macku co mava oboma rukami -jedna laba su peniaze a druha stastie - takze podstatne je aby kyvala oboma :D

kikushaa
22. máj 2025

Brat si este doniesol cajovy set, zeleny caj a tradicnu sadu na kaligrafiu

autor
23. máj 2025
@roja01

A čo očakávané megazemretrasenie? Hovorí sa o roku 25. Nehnevaj sa, nechcem strašiť.

@roja01 ide o pracovne stretnutie ktore nie je mozne zrusit, takze ostava mi jedine a to dufat, ze sa nic zle nestane.

maria1310
23. máj 2025
@roja01

@roja01 zemetrasenie sa nedá predpovedať, nestraste tu s hlupostami....

marcellka32
23. máj 2025
@maria1310

@marcellka32 kozmetiku z Japonska??? To veľmi nie, nemyslím že zrovna kozmetiku majú extra dobrú.

@maria1310 tak zrejme nepoznáš japonskú kozmetiku ;) ja používam len japonské a kórejské veci

maria1310
23. máj 2025
@marcellka32

@maria1310 tak zrejme nepoznáš japonskú kozmetiku ;) ja používam len japonské a kórejské veci

@marcellka32 korejske ano, ale japonske teda mne neprisli nejake dobre, s kazdym typom pripravku som mala nejaky problem . Neviem no, mozno nahoda 🙂

marcellka32
23. máj 2025
@maria1310

@marcellka32 korejske ano, ale japonske teda mne neprisli nejake dobre, s kazdym typom pripravku som mala nejaky problem . Neviem no, mozno nahoda 🙂

@maria1310 vidíš ja nie ;)

maria1310
23. máj 2025
@maria1310

@maria1310 prosim ta pomimo, aku japonsku znacku odporucas, alebo aj viacero ak mas osvedcene ? Ideme na jesen do JP a nieco si budem musiet kupit kazdopadne, tak mozno ak by si vedela poradit...

roja01
23. máj 2025
@maria1310

@roja01 zemetrasenie sa nedá predpovedať, nestraste tu s hlupostami....

cacianka
23. máj 2025

mňa by odtiaľ potešili pohľadnice (s motívom chrámy, parky, vlaky, typické stavby, čajové obrady, kvety, zvieratá, sopka, mapky, príroda, pamiatky) a svadobné oznámenia.
Prinesieš mi ? 😇😉

maria1310
23. máj 2025
@roja01

@roja01 Ježiš , je 80% šanca ze v nasledujúcich 30 rokoch bude v Japonsku mega zemetrasenie, za to tam nemá nik cestovať? A keď už sme pri tom ani do iných krajín kde sú zemetrasenia... Japonsko ma na to aspoň prispôsobenu infraštruktúru. Takže nerobte tu senzáciu z informácie ktorá je známa už desaťročia.

autor
23. máj 2025
@cacianka

mňa by odtiaľ potešili pohľadnice (s motívom chrámy, parky, vlaky, typické stavby, čajové obrady, kvety, zvieratá, sopka, mapky, príroda, pamiatky) a svadobné oznámenia.
Prinesieš mi ? 😇😉

@cacianka svadobne oznamenia? Fiha, to neviem ci niekde zozeniem, ale pohladnice skusim nejaku (alebo nejake?) pozriet. Z akych roznych zaujimavych krajin mas?

cacianka
23. máj 2025

Ja prioritne zbieram iba SO, v Japonsku ako mi je známe, tak sa predávajú ako polotovar / ako naše blahoželania, kde si napíšeš sama text alebo dáš napísať kaligrafom. Mám iba zo 2ks, potešili by aj iné.
Pohľadnice zbieram iba pre mňa retro vzorky Vianoce, veľká noc, kvety, a retro miestopis iba Bratislava, Levice, Malacky. Ostatné pohľadnice zháňam a odkladám pre mojich kamarátov kamarátky, urobiť im radosť. Oni sa tomu venujú intenzívne, a vymieňame. Nájdu SO, pošlú, ja im pohľadnice. Mám odložené z rôznych kútov sveta - SO aj pohľadnice.

alenka58
23. máj 2025

omamori, zelený čaj