Tipy na výlet do Prahy s deťmi
Ahojte, chceli by sme ísť v máji prvýkrát do Prahy, na koľko dní by ste mi odporúčali ísť, abych sme prešli všetko zaujímavé, syn má 6 rokov, veľmi rad s nsami chodí po výletoch. Poprosím aj typy, čo sa oplatí vidieť v Prahe.
A ešte otázočka, kedy najlepšie kupovať letenky, kedy sú najlepšie ceny, pôjdeme traja 2+1. Chceme ist z Košíc. Ďakujem pekne
Toto asi vsetko poznas, ale pre istotu:
https://www.sdetmi.com/podujatia/detail/39085/t...
no nasla by som si terminy kedy chcem ist a cakala. ak padne cena na sumu, co si ochotna akceptovat, tak kupujte.
@kitycat ja som rozmýšľala nad 7 dňami 😀 keď už pôjdeme letecky, nech toho pochopíme. Bude tam čo robiť 7 dní? 😉
My sme boli v lete takto:
1 deň - začali sme v záhradách pod Pražským hradom, potom samotný Pražský hrad, Chrám svatého Víta, potom dole kopcom od hradu na breh Vltavy (sú tam nutrie, ktoré prídu až k Vaším nohám), potom najužšia pražská ulička, Karlov most, Pražský orloj, Prašná brána. Tento okruh sa chodí opačne od Prašnej bráne ku hradu, ale dostali sme tip, že sa ide potom na hrad do kopca, preto sme sa vyviezli električkou hore kopcom ku hradu).
2. deň - Botanická záhrada - jedným slovom, najkrajší zážitok pre nás v celej Prahe (my máme už veľké deti, ale oproti botanickej záhrade je ZOO, takže Vy by ste asi skôr jej dali prednosť). Skleník Fata Morgana a časť so Včelami sú úžasné. Boli sme tam 4 hodiny, aj tak sme ju neprešli celú. Poobede sme ešte stihli plavbu po Vltave, popod Karlov most.
3. deň - celodenný výlet na PETŘÍN, hore sa vyvezieš v cene električkového lístka, tam hvezdáreň M.R. Štefánika, Petřínska eiffelovka, zrkadlové bludisko, najstarší kolotoč v Európe, Ružový sad. Z Petŕínu sme išli ešte na Vyšehrad, hrad, park. parádne výhľady na celú Prahu.
4. deň - Václavské námestie, pre moje baby 2- poschodový New Yorker, Bershka, Sephora ... ale kúsok od toho je dvojposchodový dom plný hračiek pre deti, teda dieťa sa s nimi môže hrať a ty si ich môžeš kúpiť. Na prvom pochodí je PAPILONIA - MOTÝLÍ DOM. Si vo väčšej miestnosti a všade okolo Teba lietajú motýle, sadajú na Vás.
Odporúčam si stiahnuť aplikáciu PID LÍTAČKA (pražská integrovaná doprava), v rámci Prahy kúpiš napr. 3-dňový lístok a pohybuješ sa s ním - bus, električka, metro. Deti do 15 rokov majú prepravu zadarmo, neriešiš nič.
Pohrab sa na nete, určite vyhľadáš kopu výletov aj s recenziami, čo preferujete Vy. Aj na Instagrame je kopa profilov, ktoré píšu o rôznych miestach v Prahe, ktoré sa oplatí navštíviť.
ja by som pridala Mirakulum co je cely den, je to mimo Prahu, verejnou sa tam ale dostanete, to syn oceni, bude nadseny....
pozri este fatamorgana sklenik - tam v case jari jeden mesiac byvaju vypustene motýle a tym padom nemusíte ist do papilonie a platit druhy raz
Muzeum iluzii, vytopna - napoje vozi vlacik, - obidve na vaclavaku, resp museum pri vaclavaku, aquapalace, urcite nejake detske ihriska
Jeden den si urobit vyletna karlstejn
Za mňa je 7 dní s malým dieťaťom dosť veľa, aby stále malo nejaký program a zároveň vládalo a chcelo sa mu ešte spoznávať. Kebyže idem bez dieťaťa, tak by to bolo asi v pohode.
Múzeum dinosaurov pri letisku. Zoo. Svet medúz, či ako sa to akvárium volá 😁 Lego výstava na Vaclavskom. Národné múzeum, aj prírodná expozícia, aj expozícia pre deti. Galéria ilúzií, múzeum vláčikov... Boli sme s deckami 2x na 5 dní. Opakovali sme len dinosaury... Miraculum a zoo máš na celý deň, ostatné dáte za deň tak 2 max 3 atrakcie. 7 dní je ok. Moji si užívali aj metro a elektricky, ktoré doma nemáme 😁 fontány, nutrie, Hradcany, ...
Urcite aj 7 dni bude co robit. Jeden den bude isto take trochu leharo.
Inspirujte sa urcite zoznamom od
@mery333 . Len teda bohuzial nejazdi ta lanovka uz asi rok, musia spevnit svah 🥲
Ale mozete to ist odhora dole, zo zastavky Pohorelec viete ist miernou cestou az hore na rozhladnu, kolotoc a dole sadami. Ak zidete dole popri lanovke na Ujezd, tak tam je perfektna zmrzlina Angelato.
Mozete ist este do parku Stromovka, tam je to na prechadzku, bicykel alebo kolobezku ak sa vam podari zabalit so sebou, je tam preliezaci lanovy hrad, a viac v parku je pomerne nove lanove ihrisko.
Ak bude teplo, tak malemu plavky a topanky do vody a v parku Gutovka su skvele vodne prvky ( takychto parkov je tu viac, alw tento je najvacsi).
Zoo mate na cely jeden den.
Mirakulum tiez, z toho odpali malemu dekel, mozno aj vam. 😆
Neviem kde chcete byvat, ale hladajte nieco pri metre, len nie pri Ceskomoravska a Pankrac, tie su zatvorene.
Na Vysehrad, prechadzka na hradbach, ihrisko a ked pojdete schodami dole mozete sa prejst po naplavke a zastavit na Vyton, tam je detske ihrisko, v lete sa tam da striekat voda a vedla dalsia super zmrzlina Puro gelato.
A jedlo?
Nase oblubene utcite Lokal ( pobocka bud U bile kuzelky alebo Nad Stromovkou) cez vikendy najlepsia svieckova, pridavaju knedlu a omacku v cene, najlepsia plzen na vycape. Skvely tatarak a vyprazany syr. Urcite rezervacku. Maju tam aj stupienok a wc detsku dosku, detske menu a davaju omalovanky a voskovky na zabavenie. Dalej my chodime aspon 2x do roka do Pizza Nuova na pizza a pasta tasting ( tiez rezervacku). Na kazdom rohu je trdelnik, ale tie zo Slovenska su proste lepsie a vacsie 😆
Este radi chodime kusok za Orahu do Unetic, U Lasiku domace kolace, slane kolace + polievka a ste najedeni (su myslim stvrtok-nedela) alebo Uneticky pivovar, manzel ma rad ich pivo.
Bola som 1000000 krát v Prahe a stále tam máme s dcérkou čo pozerať. My Prahu milujeme. Tak klasika je Karlov most, Staromestské námestie, Hradčany. Petřín, Vyšehrad, Václavské námestie. Na Vaclavskom námestí je reštaurácia Výtopna. Dovezie vám vláčik jedlo, pitie ..a ešte je super múzeum Karla Zemana. Pri Karlovom moste. To bolo parádne. Tiež Narodné múzeum na Václaváku, alebo aj múzeum iluzí...ak má rád mačičky, sú tam aj mačičkové kaviarne. Pri Prahe sú aj krásne prechádzky. Napríklad Divoká Šárka, Lom Veľká Amerika. A v Prahe na Vltave sa viete aj voziť na šlapadlách po Vltave v lete, previezť sa láskou s výkladom sprievodcu do Čertovky.
Previezť sa loďkou
Ku uz spomenutemu - nam sa celkom pacilo aj v prazskej ZOO a dvakrat sme sa boli clnkovat na Vltave na tych vodnych bicykloch
AUTORKA, ak budete na letisku Vaclava Havla v Prahe medzi 12:00 a 15:00, mozete vidiet pristavat/odlietat najvacsie dopravne lietadlo (sveta?) Airbus A380 spolocnosti Emirates. Detaily tu:
https://www.kudyznudy.cz/akce/nejvetsi-dopravni...
@madeincssr wau, ďakujem za tip..♥️
A este p 12:00 je vymena strazi na prazskom hrade s hudobnym doprovodom hradnej kapely. Treba sa niekam ku snurke aby ste dobre videli na okna vo vyklenku, uz aspon o 15 minut skor. . Zacinaju tak 11:55 a je to asi 15minutova "podivana" 🙂

Podla mna aspon 3 cele dni. A ak to chcete spojit s vyletom trebars na Karlstejn alebo do Mirakula, tak este o den viac