icon

Tunisko - Mahdia. Ktorý hotel si vybrať?

lia09
25. feb 2013

ahojte sme rozhodnuti ist do tuniska tento rok v juni a urcite do Mahdie kvoli moru a plazi.Neviem sa vsak rozhodnut medzi dvoma hotelmi.Jeden je golden tulip a druhy lti mahdia beach.Som skor za ten lti,aj ked recenzie co ja viem.Vraj neni klima v jedalni a stary nabytok a strava nic moc.A pritom v cestovke mi prave stravu vynachvalovala,vraj ona tam bola a jedlo bolo velmi dobre.Tak poradte.Tie recenzie na nete su aj tak dost stare

martina888
2. júl 2015

baby ja som bola v monastire nie mahdii ale bola to najsamlepsia dovolenka aku som zazila ......minuly rok sme boli v egypte a tam normalne na ulici vreca s pieskom a za nimi vojaci a samopaly tiez som manzelovy vravela ze ked im prepne zacnu strielat tak pruser ale clovek si na to zvykne po dni dvoch a uz ich ani nevnima

kikuskar5
2. júl 2015

@mia091 to bohuzial mozu byt vsade ☹ napr.dnes chytili v Taliansku medzi imigrantami teroristu, ktory utiekol po tom utoku v marci na muzeum. Takze bohvie kolko takych clenov beha medzi imigrantami po celej Europe...☹

tenerifka
2. júl 2015

@mia091 Dobre si spravila. Na to netreba odbornika, staci zdravy usudok

robin_claire
2. júl 2015

Nuz ak niekto chce military services ako bonus navyse, tak tunisko je idealna dovolenka, ludia su nepoucitelni...diskutuje sa tu veselo o tom, kam ist.....akoze co na tom, ze vystrielali par turistov...no a?

mcdog
3. júl 2015

@jemena nikoho som neziadal a ked budem potrebovat,tak na to mam pravo ako obcan-dane si platim poctivo.
To ako ked ty sa vyrubes na aute a budes potrebovat transport a operaciu a ja ti poviem,ze neziadaj to lebo ty si si to sposobila svojou vinou a ja ti to platiti nebudem?
Ci ako si to predstavujes?

mcdog
3. júl 2015

@robin_claire Nuz mohlo by si byt zvyknuta z policajneho statu🙂Tolko policajtov ako u nas nieje veru nikde na svete🙂A bordel tu je ako v tanku🙂

robin_claire
3. júl 2015

@mcdog lebo tam je poriadok

shanis
3. júl 2015

@jemena ja chapem, ze sa vdase najde niekto, kto potrebuje vyryvat a urazat ludi, ktori maju svoj nazor. Ale naco je to dobre? Preco si tak skalopevne presvedcena, ze prave tvoj nazor a tvoje PRINCIPY su tie spravne??? Ohanas sa tu peniazmi danoych poplatnikov....mna skor zaraza, ked sa tie peniaze minaju na stale nove a nove bytovky pre "nasich spoluobcanov", ktori ich aj tak onedlho opat a znovu zdevastuju, ked sa platia vyjazdy policie na nezmyselne futbalove zapasy, kde sa fanusikovia potrebuju mlatit, na extremne drahe auta nasich politikov a mozem menovat dalej kolko len chces....to ta neserie??? Myslis, ze jeden odlet vladneho specialu nasu krajinu polozi na kolena?? Ved o to sa tu staraju iny ludia, neboj moja! O.i. ja som zena na materskej, takze z tvojho platu pomahas statu, aby mi mohol tu matersku vyplatit, alebo v tom horsom pripade pomahas vyplacat soc.davku "niekomu" komu sa nechce robit....teraz ma zato znesies zo sveta?
My sme mali tiez kupeny zajazd do Tunisku, ale po vzajomnej dohode sme zmenili destinaciu. Ale preco by som tu teraz mala utocit na tych, co do toho Tunisku idu aj tak a znizovat sa k tomu, aby som ich pripadne "titulovala" ako ty mna? To je asi nad moje chapanie...

sandra551
3. júl 2015

@martina888 No človek si možno zvykne, ale je nutné si na to zvykať? Kvôli čomu? Však na svete sú tisíce krajších destinácií ako arabáčske islamské krajiny Egypt, Tunis... Čo takto skúsiť ostrovy Stredomoria alebo Kanárske ostrovy? Tie panenské nedotknuté pieskové pláže sú neporovnateľne krajšie ako masovky a špina na Mahdii kde sa tlačia tisíce turistov hlava na hlave a človek mimo rezort ani nevidí nič z tej krajiny 🙄 Fakt neviem čo vás tam tak ťahá, ešte teraz keď sú tam vyslovene nepokoje, vojaci... Asi len tá nízka cena, ale to nie je všetko myslím. Vy veríte, že medzi tými vojakmi nemôžu byť teroristi... Neviem neviem, ale týchto severoafrických Arabáčov by som nepodporila ani keby tam žiadne nepokoje neboli 🙄

katucka2
3. júl 2015

@sandra551 ja len k tej spine a tisickam turistov. Vobec tam nebola spina ,plaz bola cista a ziadna hlava na hlave sa nekonala..

katustek
3. júl 2015

@sandra551 sa smejem, ze spina ... V mahdii su neuveritelne krasne plaze, a mozno ta prekvapim boli sme aj v meste, cakala som vsade smeti, spinu smrad, no nebolo to vobec tak, ano je tam chudoba, treba ratat, ze su to ludia s inou mentalitou, ale su srdecny a mily... Plaz nebola vobec preplnena, neviem ci si tam uz niekedy vobec bola a v ktorom rezorte, no my sme boli spokojny...

lulana79
3. júl 2015

tiež sme boli v Mahdii, minulý rok a bola to najkrajšia pláž na akej som ja zatiaľ bola (môžem porovnať s Chorvátskom, Bulharskom, Španielskom, Krétou)... Takže neviem, o čom je príspevok hore vyššie

nikaj
3. júl 2015

My sme zhodnotili že najkrajšie pláže a more sú v Mahdii a v živote by som už nešla do pridrbaneho Chorvátska kde celý pobyt zerete konzervy a more je studene aj z Bulharska sme prišli chorý pol lietadla kychalo a soplilo. A Tunis neni lacná záležitosť ani špinavá destinacia bavíme sa o hoteli a plážach keby to tak bolo tak tam západná klientela nepachne. Lacná destinacia je Bulharsko a Chorvátsko preto tam ide väčšina slovace.

sandra551
3. júl 2015

@lulana79 @katustek @katucka2 Baby, veď kľud... obhajujete islamské miesto, kde bolo vyvraždených niekoľko desiatok ľudí, turistov. Nie je to choré? Či už je to čisté alebo špinavé, nič to nemení na tom že je tam banda vojakov so samopalmi a teraz sa ľudia z rezortov už vôbec nedostanú a ja si tak dovolenku proste nepredstavujem... A tak isto nebudem podporovať ich turizmus. To je môj názor, tak ho rešpektujte.

katustek
3. júl 2015

@sandra551 tvoj nazor ti nikto neberie, tu ide o to, ze ci si tam uz niekedy bola, ked pises, ze je tam bordel a masovy naval...

karkana
3. júl 2015

@sandra551 súhlasím s Tebou, ,,,,,,ale ked niekto rád hazarduje ,,,,,,nech ide aj do Tuniska,,,,,,,keby tam boli vtedy, ked strielal, asi by ináč hovorili, keby im išlo o život
@nikaj --akože ani my nemáme na drahšiu dovolenku,len na Chorvátsko,,,ale my si tam zas doprajeme, nejeme konzervy,,,a pláže sú tam krásne,,,neviem, kde si bol,,,,,a more teplé a čisté,a väčšinou sme v mori nie na pláži,,,,,,,,,,,,,,a asi skôr ide o to, že do Vydr....Chortvátska chodí asi slovenská chudoba a ty tam ai už nepatríš,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

sandra551
3. júl 2015

@nikaj Tvrdiť či je niečo lacné alebo nie je veľmi nepresné. Chorvátsko sa čo sa týka služieb je najmenej rozvinutá a zároveň najdrahšia krajina. Ale aj tam môžeš jesť z konzervy alebo sa vyvalovať v 5* hoteli a utratiť 350 alebo 3500 €. To je veľmi individuálne, ako všade. Z pohľadu bezpečnosti je ale Chorvátsko práve teraz určite lepšia voľba ako Tunis.

katustek
3. júl 2015

boli sme tam ano ked sa to stalo v mahdii, bol tam klud a fungovalo sa tam ako pred tým , teraz po utoku by som tam s detmi urcite nešla ale čo tu niektore píšete za bludy je nonsens, si myslite, že na slovensku sa nič nemôže stať? Buchne nejaká bomba v nák. centre preplnenom ludí a teraz nebudeme chodiť ani do obchodov ?

martina888
3. júl 2015

@sandra551 vies niekoho laka ina destinacia niekoho ina mne sa vzdy pacila afrika a tito krajiny preto som tam aj sla kazdy ide tam kam chce kam si zela takze tak.......a neviem ci si tam niekedy bola ked tak pises ze skarede plaze preplnene a tak ale mi sme ziadnu preplnenu plaz nemali boli krasne ludi tak akurat a vsetko bolo uplne super a lacna neviem co je podla teba lacna dovolenka asi si milionarka ale mi sme minuly rok dali 1500 eur egypt plus dvoj rocny syn a podla mna to nieje malo plus co tam treba vzat a aj dajake peniaze do ruky ak je to pre teba malo tak gratulujem asi mas peniaze na vyhadzovanie ja bohuzial nie

katucka2
3. júl 2015

@sandra551 ja som len reagovala na tu spinu a masovku.. bola si tam ked sa takto vyjadrujes? Ja tvoj nazor respektujem. Preco nerespektujes ty nase? Ci je to tak tazke pochopit,ze niekomu sa moze pacit v Tunisku?

nikaj
3. júl 2015

Toto všetko je otázka času kedy a kde sa niečo takéto opäť stane či v Chorvátsku na Malorke tak vám tiež napiseme, že ste tam nemali chodiť.

slniecko154
3. júl 2015

@sandra551 tak ako niekto nechape, naco ludia chodia to Tuniska, ze co sa im tam len moze pacit, tak zas nechapem ja, co ludia vidia na takom Chorvatsku.. bola som tam raz a stacilo.. neznasam kamienkove plaze, masovka je urcite viac chorvatsko ako tunisko, nonstop vsade vela ludi, ked hotel s all incl. tak drahy jak prasa.. a krasne ciste more je aj inde ako v chorvatsku, prave v tunisku v mahdii je neporovnatelne krajsie more a plaz ako kdekolvek inde si myslim, o masovke nemoze byt ani rec.. najlepsie sa kyda na nieco, co ani nevies ako to je.. a nemyl si pojmy s dojmami, neplet porovnavanie plazi ako mora ako si pisala ze spinave a neviem co, s krajinou ako takou..to co sa tam stalo je naozaj strasne, ale stale to bude pre mna miesto, kde je to najkrajsie more ake som kedy videla

nikaj
3. júl 2015

Nemáte niekto nový čas? Sú tam vypísané destinácie možných útokov.

sandra551
3. júl 2015

@martina888 @katucka2 Rešpektujem vaše názory... Nevyjadrila som sa o špinavých plážach - povedala som že je tam špina - myslím celkovo krajinu a mimo rezorty. A že sú preplnené - podľa mňa sú. Je rozdiel mať rady slnečníkov a úplne nikoho. Nechcela som tým nikoho uraziť. Myslela som na tých vojakov na plážach, čo je podľa mňa dosť nepríjemné a nepríde mi to ako "dovolenka" sa tam premávať medzi zbraňami v plavkách. Myslím, že tu väčšina z nás ktorí sme proti skôr rieši to, že islamistom môže kedykoľvek prepnúť, lebo je to iná kultúra, ktorej ja bohužiaľ nerozumiem a predsa len aj Slováci patria už k západniarom. Mám pred tým rešpekt alebo obavy? Neviem... ale bála by som sa tam ísť.
A @martina888 1500 € mi nepríde rozhodne málo na Egypt ani nejakú inú európsku destináciu. Ale zas záleží ako dlho ste boli a aké služby. Tie ceny sú strašne individuálne. Cestovanie je z časti moja práca, takže na dovolenku k moru idem do roka priemerne 5 - 6 krát a viem že sa to dá zvládnuť za veľmi odlišné náklady.

sandra551
3. júl 2015

@slniecko154 Chorvátsko tiež nie je top z destinácií celkovo a za služby si tam človek priplatí, ale nájdu sa krásne miesta. Bola som tam asi 10 krát a vždy na inom ostrove. Napríklad na Rabe sme mali pieskové pláže a boli sme tam SAMI, úplne nikto na pláži, proste nádhera. Na Hvare aj Mljete je tiež krásne a rozhodne nie lacno 😉 Nedá sa všetko hádzať do jedného vreca.

katucka2
3. júl 2015

@sandra551 poriadok tam neni to mas pravdu,ale je tam krasne nam Tunisko prirastlo k srdcu, krasny biely piesok a ciste more. odchadzali sme v piatok vecer ked sa to stalo. Teraz by som.uz nesla ani ja aj ked sme mali v plane,ze sa tam este vratime.

robin_claire
3. júl 2015

@slniecko154 su aj ine krajiny ako chorvatsko. mna osobne nebere ani tunisko ani chorvatsko

martina888
3. júl 2015

@sandra551 boli sme sedem dni mali sme all inclusive a tak mne tie peniaze za to stali lebo bolo super a krasne tam je aj ked je tam chudoba .........ci v tunise ci egypte v tunise sa mi pacilo este viac.....nikdy nazabudnem na tieto dovolenky mne sa tie krajiny pacia a hotovo a kazdemu sa paci daco ine ty by si tam nesla ja ano aj ine z nas len ti to tu pises tak ako keby si sla vsetkym vytlct z hlavy aby tam nik nesiel vies a to nemam rada naspiesm svoj nazor ale nebudem ho nikomu vnucovat......

sandra551
3. júl 2015

@martina888 Nechcela som vnucovať a keby aj, súdneho človeka nejaký môj názor určite nepresvedčí a keď ostatných hej aspoň vy ostatné budete mať prázdnejšie pláže hh 😅 Nie teraz vážne, fakt som to nemyslela v zlom! Mier 😉

robin_claire
3. júl 2015

@sandra551 ja s tebou totalne suhlasim, pre mna tunisko velke velke sklamanie po vsetkych strankach s mali sme 5* hotel.