Turecko alebo Grécko s ročným dieťaťom
Turecko milujeme, no odrádza nás, že je to mimo EÚ, predsa len ideme s malým dieťatkom. Dajte reálne skúsenosti prosím. Plánujeme isť v septembri a buď teda Kréta (Grécko) alebo Lara (Turecko). Každý nás odrádza od Turecka s tak malým dieťatkom, že je to mimo EÚ a kvôli vode, no za 13 rokov dovoleniek v Turecku sme s vodou a tráviacimi ťažkosťami nemali problém ani raz 🤷🏼♀️
Ja som bola s ročným dieťaťom v strašidelnejsej destinacii 😃 dieťa to zvládlo super. Základom je to oznamovať len nevyhnutnému okoliu a len bezprostredne pred dovolenkou. Ak kojis a dieťa má očkovanie na rota vírusy, máš bod k dobru.
@domiklik nekojim, kojila som pol roka, ale rota mame 🙂
Ďakujem❤️
Z týchto dvoch by som si vybrala Grécko, ale to len skrz toho, že sa mi tam paci viac. My sme boli s polročným v Ománe a úplne v pohode.
Osobne vidim rozdiel akurat v tom, ze do Turecka potrebujete vsetci pas.
Svojmu okoliu povedz, nech sa do vas nestara a vy si vyberte destinaciu, ktora sa vam viac paci. Nechapem, aky problem je s vodou. Ak myslis pitnu, tak to su na tom tieto dve krajiny rovnako😂
Za mna su turecke hotely lepsie vybavene pre deti. Aj male.
Baby, ja vas tak obdivujem, ze mate odvahu ist s babatkom dovolenkovat. Ja mam stresy uz len z toho, ze ju musim nachystat na presnu hodinu k dr 😅😅
Su to viac menej rovnake krajiny z pohladu turistu ktory ide na all inclusive (jedlo, program, kulturna hudba tanec)takze je to naozaj jedno. Poistenie je rovnake, nemocnice v turecku su na velmi dobrej urovni, moderne a vybudovane krajsie ako na SK, jazyk predpokladam neviete ani z jednej krajiny. Ak ide len o pobyt v hoteli tak to mate uplne jedno a rozhodla by som sa podla ceny a konkretneho hotelu, ktory by sa mi pacil viac.
Dcére museli v turecku zašívať nohu potom ako ju rozbitý pohár poranil . Tá nemocnica bola ako z amerického filmu, okamzite sa jej ujal chirurg. Tieto spičkové nemocnice sú predpokladám hlavne pre turistov.
Baby, ja vas tak obdivujem, ze mate odvahu ist s babatkom dovolenkovat. Ja mam stresy uz len z toho, ze ju musim nachystat na presnu hodinu k dr 😅😅
@evcagabi my sme cestovali aj pred detmi, nevideli sme dovod, preco necestovat aj s nimi. Nase lietaju od 16 aj same, bez nas. Maju toho nacestovaneho a nalietaneho vela, je to teda pre nich rutina, ziadny stres. ;)
@evcagabi haha pre mňa bolo viac stresujúce ísť k dr na poradňu ako do lietadla a na dovolenku 😅😅
Dcére museli v turecku zašívať nohu potom ako ju rozbitý pohár poranil . Tá nemocnica bola ako z amerického filmu, okamzite sa jej ujal chirurg. Tieto spičkové nemocnice sú predpokladám hlavne pre turistov.
@darina77 inak bola som na studijnom pobyte v Turecku mimo dovolenkovej destinacie a nemocnice a zdravotne zariadenia statne pre miestnych boli rovnako na vysokej urovni, vsetko nove a moderne a ziadne cakanie. Ja som bola prekvapena aj z chodnikov a zastavok, vsetko nove a to v roznych mestach neturistickych. Ale to je asi skor problem Slovenska ze tu mame zdravotnictvo vo velmi zlom stave a cesty katastrofalne , ze nam to pripada uz hocikde inde lepsie.
V 7 mesiacoch sme boli na Korfu v Grécku s malým a teraz ideme do Turecka 😊 to bude mať presne rok a pol.
Do Turecka ideme 4x a nikdy sme nemali žiadne ťažkosti. Takže smelo do toho, predsa je to službami a cenovo najvýhodnejšie 😊
My sme sa dnes vrátili z Rhodosu s 1,4ročným synom a úplne v poriadku. Pas potrebuješ všade mimo SK
@darina77 inak bola som na studijnom pobyte v Turecku mimo dovolenkovej destinacie a nemocnice a zdravotne zariadenia statne pre miestnych boli rovnako na vysokej urovni, vsetko nove a moderne a ziadne cakanie. Ja som bola prekvapena aj z chodnikov a zastavok, vsetko nove a to v roznych mestach neturistickych. Ale to je asi skor problem Slovenska ze tu mame zdravotnictvo vo velmi zlom stave a cesty katastrofalne , ze nam to pripada uz hocikde inde lepsie.
@yanabella my uz o chvilku zacneme byt prekvapeni aj v krajinach tretieho sveta, pomaly vsade je to lepsie ako u nas😆🫣
Peloponez s ročným, bola to paráda 🙂

Ja som bola s ročným dieťaťom v strašidelnejsej destinacii 😃 dieťa to zvládlo super. Základom je to oznamovať len nevyhnutnému okoliu a len bezprostredne pred dovolenkou. Ak kojis a dieťa má očkovanie na rota vírusy, máš bod k dobru.