Turecko alebo Tunis. Ktorá destinácia je lepšia?
Ahojte, chceme ísť v lete na dovolenku, poraďte nám prosím či ísť skôr do Turecka alebo skôr Tunis ? Potrebujeme sa zmestiť do 2000€. Sme dvaja dospelí a jedno 3r dieťa. Prípadne aj kde konkrétne
Turecko urcite
@lucia13022023 2200 by ešte bolo ok, ale toľko stoji na osobu a to už je veľmi veľa
My sme chceli turecko aj tunis. Do tejto sumy nam vychadzal tunis v pohode pre mna a 2deti. do turecka ideme nakoniec teda za o dost vysiu sumu ale ideme na 10 noci. Ideme cez hydro kupila som pred vianocami. A nas hotel ma hydro skoro nakompletku vypredany od juna az do konca augusta.
@lucia13022023 to je aka cestovka? Rakuska? My napriklad ideme z kosic takze vyber taky nieje . A z kosic vzdy dtahsie dovolenky ako odlet z bratislavy
Tak za mna, kludne Tunis. Ja som bola 2x Tunis a minuly rok Turecko. Co sa tyka jedla, u mna vyhral Tunis. Tunis je byvala franzuska kolonia, take paradne bagety, kolace a croasanty som nikde nejedla. Je pravda, ze vyber jedal maju mensi, ale podla mna postacujuci. A mne prislo, ze animatori sa viac snazili v Tunise. A to teda hovorime o hoteloch 4*.
@benoite tiez pojdeme tunis dalsi rok. Mne sa velmi pacia tie olaze v mahdii s muslami. Chcem vyskusat . Tento rok mame turecko prvy krat vzali by sme aj tunis no termin na 11noci bol vypredany do hotela ktory som vybrala koncom juna tak nakoniec ideme egypt tiez prvy krat.
Ideme do Tunisu,hammamed tiez som zvedava na tie plaze,predtym sme boli ozaj kusok od letiska,letime 16.7. do 27.7.cela nasa celozavodna,este si beriem dovolenku na viac jeden den po navrate a muz zase 2dni pred dovolenkou.Dufam,ze si riadne odpocinieme a zabudneme na vsetko.
My sme boli v Tunise minulý rok a tento rok pôjdeme tiež. Krajšie pláne ako v Turecku a tiež mame 3 ročné dieťa. Za nás odporúčam Mahdia.
@slavomira236 ja som bola v Mahdii a prisaham, ani jednu mušlu som nenašla 😂 ale tento rok ideme znova, je tam krasne
@nikha2809 takze oplati sa ist?
@slavomira236 tak Tunisko si bud zamilujes alebo si povieš nikdy viac, ja som ten prvý prípad, síce som boa len v Mahdii ale je to láska 🩷
@nikha2809 dalsi rok sme tam urcite. Uz tohto roku som chcela len uz nebolo na dany termin koncom juna a zaciatkom som velmi nechcela vraj more nieje este take teple .
My sme s malymi detmi boli v Turecku ( prvýkrát mali10m a 3r), kvoli lekarskej starostlivosti, pomer kvalita/cena, kratsi let. Ubytovani sme boli v hoteloch Miracle Resort a Sherwood Exclusive Lara.
V Tunisku som bola na sluzobnej ceste, ak tak by som sla do oblasti Sousse (ta sa mi osobne pacila najviac) a kvalitny 4*, najlepšie 5* hotel. Pozor vsak, nie je 5* ako 5*.
Držím palce pri vybere.
Jednoznačne Turecko..nikdy sme nebrali exkluzívne rezorty,vždy strednú triedu a všetko bolo tip top..Tunisko je úrovňou ako Egypt...
Tunis Mahdia... krásne pláže s mušličkami... jemný piesok a pozvoľný vstup do mora ..V Turecku boli moc veľké vlny a balvany v mori 🙄...My sme spokojnejší v Tunise buď pevnina alebo Djerba ..
Len tak BTW, Tunis je mesto, štát sa volá Tunisko.
Za mňa Tunisko, ale ja osobne mám voči Turecku averziu kvôli tamojšiemu politickému režimu, to asi každého až tak nezaujíma...
Vždy záleží od toho čo očakávate od dovolenky, každá destinácia je výnimočná niečím iným. Ak máte presnejšie očakávania kľudne mi napíšte a poviem vám plusy aj mínusy.
V pomere cena a kvalita služieb sa Turecku nevyrovná žiaden Tunis ani Egypt.

Ahoj, no z týchto dvoch za mňa určite Turecko. Tam sme boli aj s malým, mal čerstvý rok.
Boli sme v Concorde de luxe Resort, krásny hotel, detský kútik, bazény... Mali sme ultra all inclusive, boli sme na 8 dní a cena bola okolo 2200€. Ale starostlivosť na 1*, ten určite odporúčam.