Uvažujete nad zmenou letnej dovolenky?
Myslite si že v ako časovom horizonte sa zmení u nás smer letnej dovolenky z” vsetci na juh” na smer “všetci na sever”? Pri horúčavách dva mesiace nad tridsať je pre mňa nepochopiteľne cestovat do Turecka (nikdy som tam nebola ani na inej ALL inclusive takže neviem o čo prichádzam a preto nechápem). Zaujima ma či je tu neaka väčšia skupina ktorá uvažuje nad takouto zmenou letnej dovolenky (ísť na dovolenku povedzme do Poľska namiesto Turecka).
@belllinka so mnou je zabava cely rok. Nevedela som,ze zabavnost ludi sa hodnoti podla toho ako jeho organizmus znasa/ neznasa horucavi. A neviem co je zabavne na tom ak niekto prelezi dovolenku na plazi pod dazdnikom. My totiz mame radsej zabavu ked je vietor a vlny ked mozme naskocit na surf. Ale na taku zabavu treba aj odvahu a " chut" spadnut aj do chladnej vody. Pre niekoho je zabava - aj pieskove torticky- no ja mam uz toto " zabavne" obdobie konecne za sebou.
My nemame radi turisticke destinacie, ked uz, tak mimo sezony. To by ste sa cudovali ako vyzera Bibione v zime, ako mesto duchov, vsetko je zavrete, domy prazdne, 1obchodik kde nic nekupite. Za mna je Polsko super. Boli sme v auguste pred 3rokmi a chystame sa aj tento rok. Po pravde aj tam je teplo, ale aspon more je o par stupnov studensie.
Jedna známa chodí v posledných rokoch na dovolenku do Fínska, aj k moru.
Dakujem za odpovede vyzerá to teda tak (až na par výnimiek ktoré bohužiaľ nepochopili otázku), že netreba menit ponuku CK 😉 že stále pre väčšinu je predstava letnych dovoleniek more slnko teplo, malokto sa chystá utekat do zimy.
@zeldia ja som z tvojho tábora.
Neznášam teplo, nad 25 je to už pre mňa príliš.
Ano, kľudne by som zmenila smer na sever, odjakživa ma to láka.
Nerozumiem, kde sa vzala informácia , že pri mori je teplo iné a horúčavy znesiteľné. Bola som sa presvedčiť a pre mňa to neplatí.
Chodím oveľa radšej na poznávačky jar, jeseň. K moru len kvôli deťom, neviem čo na tom všetci majú, absolútne si ma to nezískalo.
Oveľa radšej ideme na dovolenku v zime, za snehom a na lyže.
Moje predstava dovolenky je úplne iná ako trpieť v teple alebo v spoločnej vode s cudzími ľuďmi.
My chodime za letom v novembri alebo januar, februar.
Pocas leta na svk chodime skor na vylety do okolia. Ja nemam rada cestovanie k moru v letnej spicke kde je vsade kopa turistou. Kludne by som sla aj do Polska a inde ale nie ze 2 tyzdne dovolenka, ale taky predlzeny vik ci par dni.
@zuzinka888 co tu splietas? Ty si napisala, ze si celu dovolenku prelezala na izbe pod klimou. Cize asi si si vela zabavy s detmi neuzila. Co ste teda nesli na ten surf, ked sa tu teraz nadrapujes, ake je to super? 😀 Ale ostatnych tu zhodis, ze iba lezia pod dazdnikom na plazi? 🤦♀️
@babulkomale skor som otázku myslela tak že veľa ľudí nezvláda teplo ale väčšina dovoleniek napriek tomu aspoň podľa ponuky je do krajín kde je ešte viac teplo (Turecko Chorvátsko Dubaj). Otázka bola či sa to zmení napr do dvoch troch rokov. Ale podľa toho čo píšete tak asi nie.
Nemci radi cestuju v lete do severných krajin
Aj na SK je 36 stupnov momentalne. Cize urcite je lepsie pri mori teraz.

@barka1 A čuduješ sa, keď píšeš hovadiny? Alebo píšeš z vlastnej skúsenosti? Možno ty chodíš do Turecka, aby ti susedia závideli, hoci sa ti tam nechce. Ja nie.