Užívanie probiotík pred cestou do Egypta
Ahoj. Letíme o 1 t prvý krát do Hurgady. Myslite že je na mieste začať užívať nejaké probiotiká ? V lekárni odporučili Biopron a Enterol začať užívať cca týždeň pred odletom, počas a 3 dni po. Myslite že to niečo pomôže? Dakuemm
Už keď sme tam my pred rokmi chodili nám vraveli ze nase lieky na ich choroby nezaberajú, že treba kúpiť tam, hlavne hnačka a pod. Ale ako prevenciu to skúsiť môžeš. Hlavná zásada je tam pit len balenu vodu, žiaden džús zo stroja, je z ich vody, detto ľad. A naj prevencia bola pred raňajkami a pred večerou jeden stamperlik, nikdy sme nemali faraónovu pomstu. A to sme boli 16x v Tunise a 3x v Egypte
Žiadny alkohol ako prevencia, to je mýtus už x krát vyvrátený.
@anonym_autor áno. My sme preventívne pár dní pred odchodom užívali biopron. Minimálne upravil trávenie tak, ako má byť. 👍
Samozrejme, už keď bude zle, tak treba užívať niečo na hnačku a to je najlepší ich liek Antinal.
(Dokonca, aj keď sa tvrdí, že naše lieky nazaberajú na ich choroby.....tak mne už niekoľkokrát tu na Slovensku pomohol na hnačku ich Antinal 😉)
@anonym_autor my sme neuzivali nic ani raz, a nic nam nebolo. Ale zavisi aj od hygieny v danom hoteli zrejme a od imunity.
Ani oni v hoteloch nepijú ich vodu, používajú balenú aj na ľad, aj do postmixov, aj na umývanie ovocia a všetko. Tohto sa báť netreba, minimálne v kvalitných rezortoch. Veľa ľudí ma problemy po tom, čo si podchladí tráviaci trakt ľadovými drinkami, takže na toto pozor, nepiť drinky plné ľadu rychlo jeden za druhým a nejesť 5 cez 9. Probiotiká určite neuškodia, ale my sme nikdy nebrali a 5 z 5 návštev sme boli v poriadku, aj bez frťanov, alkohol skôr oslabí. Ak problemy nastanú, treba ich lieky, naše Imodium je 50/50, ale lepšie ako nič, tak radšej mať so sebou (neviem aká je momentálne situácia s ich liekmi, minulý rok boli problémy).
Vždy, keď ideme na dovolenku mimo Európy, berieme týždeň pred a počas nej yomogi. Odporúčam.
Čo mate s tými stamperlikmi, to chcete aj decko ladovat alkoholom? Dcéra chytila sracku a v lekárni n hurghade nám dali dvoje tabletiek - Diax a streptoquin. Do 2 dni sa polepsilo. Ale netuším z čoho chytila. Podľa nás si kotla vody z umývadla ale zatĺkala a zatlkala, lebo nekomu z ich nápojov a postmixov nápojov nič nie je
Užívaj berserru pred dovolenkou , mne to veľmi pomohlo. Je to super aj na hnačku aj ako prevencia pred dovolenkou
Užívaj berserru pred dovolenkou , mne to veľmi pomohlo. Je to super aj na hnačku aj ako prevencia pred dovolenkou
@beatka17 to je vlastne berberine, tem užívam normálne s dávkou vitamínov denne
My sme celá rodina brali Biopron Forte pred dovolenkou asi týždeň a počas dovolenky. Všetci sme boli v pohode🙂
Vždy, keď ideme na dovolenku mimo Európy, berieme týždeň pred a počas nej yomogi. Odporúčam.
@jaja20 ten som davala detom pred dovolenkou v egypte. To som citala niekde tvoj prispevok
My berieme práškové probiotiká Latera Nature a nikdy nič. Aj v lietadle ich môžete mať, prášok im nevadí. Lakárenské už roky nekupujem.
@beatka17 to je vlastne berberine, tem užívam normálne s dávkou vitamínov denne
@pininka1 my sme boli v Egypte 10x, muž si dáva vždy štamperlík ráno aj večer, ja nikdy, nechutí mi to. Častejšie máva ale hnačku on, ja takmer nikdy. Alkohol je ako prevencia dávno vyvrateny mýtus
@anonym_autor
Áno probiotiká majú zmysel užívať. Podporis svoj mikrobiom a ten keď je v dobrej kondícii , má väčšiu odolnosť voči patogénom
@anonym_autor my každý rok pred dovolenkou užívame celá rodina probiotika

Ano, odporuca sa to. Kamoska bola teraz a zabudla na to, boli v pohode (muz asi dva dni trochu hnacka). Ale odporuca sa..