V hoteli s ročným dieťaťom
Chcela by som pocut vase skusenosti ak ste boli v hoteli s 13 mesacnym dietatom, napriklad ranajky vecera jedlo dieta z ponuky hotela, alebo ste mu dali napriklad kasu zvlast atd? Bojim sa ze mi tam nebude nic jest alebo ze to bude slane prilis. Ako ste zarabali mlieko? Ja predpokladam (dufam) ze bude na izbe aspon kanvica.
PS nie je to dovolenka
Pokial nemaju v ponuke nejake baby friendly jedlo, tak obed nosim svoj. Ranajky sa daju vybrat aj vhodne pre rocne dieta. A na veceru zatial mava kasu, takze tu.
Kanv na izbe nebude. Doma čo tvoje dieťa je? V hoteloch bývajú take svedske stolyw, myslím, že si určí vyberie.
To zalezi od toho do akeho hotela idete. Niekde je standard kanvica, kava, caj, niekde si musis ist kanvicu poprosit na recepciu... 🤷♀️
My sme si brali radsej apartman - mali sme kuchynsky kut cize krupicovu kasu som uvarila, mlieko rozrobila a na obed sme boli mimo tak bud jedla z nasho alebo som brala hotovy prikrm z dm bio.
Ale inak v pohode z nasho jedla - vzdy sa dalo vybrat.
Mali sme len raňajky a večere, takže obed sme mu museli variť. Máte plnú penziu? Myslím že ten týždne, dva vydrží aj na hotelovej strave. Vždy sa našlo niečo, čo nebolo moc prekorenené.
Chodili sme do baby griedly hotelov, dalo sa vybrat zo svedskych stolov - ryza/zemiaky, zelenina, maso dusene, na ranajky kasu, jogurt, pecivo. Deti od roka jedli normalnu stravu okrem tazkych vyprazanych jedal.
A co tak zavolat a spytat sa na vaetky info,kt potrebujes? Kanvicu si vies zobrat zo sebou. Aj instatne kase. Aj najake ine jedlo..
Ked poprosis personal,tak ti vodu na mlueko zohreju. Vzala by som detske vyzivy, dake kupované prikrmy. Ale skusila by som uz poluevku dat, ryzu s omackou, zemiakove pyré... beztak to raz bude jest, mozes ho na to pomaly pripravovat. Ze je to slane - to tu chvilu prezije
Popri tom moze jest z ponuky jogurty, rozok s maslom...
Moje deti uz jedli to,co my,takze o to to bolo lahsie
Kup si malu kanvicu a vybavene 🙂
zatial v kazdom hoteli, kde sme boli bola na izbe kanvica, ak by nebola kedykolvek ti personal vodu zohreje a zobrala by som si vacsiu termosku a pripadne riedila vodou z tocky
ak nejdete do baby friendly hotela, kde maju sekciu aj pre male deti, co bezny hotel ma menej, skor dovolenkove rezorty, tak pri 13M, ktory uz pomaly je vsetko (aspon moj jedol) nebol problem vybrat aj z hotelovej stravy - ranajky prazenica, pecivo, zelenina, vianocka, na desiatu som mu vzala banan, hrozno alebo jogurt z ranajok, personal som vzdy poprosila ci mozem pre maleho, nemali s tym najmensi problem, ked som brala 1ks, obed jedol z mojho, objednala som si take co mohol - vyvar, druhe nejake maso dusene, sote, maso na prirodno, ryza, zemiakova kasa alebo ak bol bufet vzdy sa vybrat dalo, vecera detto a vzdy so sebou nosim oblubene kapsicky, chrumky, par prikrmov v skle, ak by sa sekol a ine nechcel a oblubenu kasu, ktoru je aj doma
jedlo malokedy extra solia, lebo vedia, ze to musi sadnut vacsine hosti a ti si radsej dosolia, teda ak nejdete do indie, tam asi korenia ;)
Ja mám takú malú cestovnú konvicu a vždy ju beriem zo sebou lebo stále pijeme kávu a v kaviarni by to bolo drahé a ja ani z izby necyjden pokým nedám kávu .....v roku mala jedla normálne stravu v hoteli aj v rátame obeda
Od roka deti uz môžu stravu ako my, len menej soliť a nekorenit, takže z ponuky by sa hádam aj mohlo dať vybrat.do zalohy by som nejaké hotové príkrmy určite zobrala. A teda kanvica ak aj nebude na izbe, určite to toľko na recepcii /v bare vodu zohreju.
Ranajky v hotely - jogurty, rozne pecivo, kopec ovocia - lepsie ako doma 😂
Obed sme v hoteli nemali, tam nemam skusenost
Vecera poharik z DMky alebo sme prenho vypytali chlebik, alebo jedol z nasho. Ako kedy.
UM - kvoli tomuto sme kupili ohrievac flasiek, za par eur suntovy z bazaru ale na tych parkrat stacil. Konvica na izbe nie je standard, skor vynimka podla mojej skusenosti, ale na poziadanie nam zatial vsade dodatocne dali.
A brala som si vzdy dojcensku vodu balenu, kedze nikdy neviem ako bude voda na hoteli “chutit”
Kanvica môže a nemusí byt, aj v dobrých hoteloch. Často býva, ale naposledy sme boli v celkom dobrom rezorte a nebola… ak je pobliz väčší supermarket, môžeš si aj kúpiť. Veľakrát sa o týchto detailoch dá nájsť info
v recenziách hotela
Boli sme 1x ked mala 10 mesiacov. Kojila som, ale teda vzala som instantnu kasu, aj hotove prikrmy, kedze kuchynka na izbe nebola. Z ponuky hotela papala zeleninu cerstvu/naparenu, ovocie, nejake pecivo. Jedla uz vzedy normalne kusy, nemixovane (rozmixovane mala iba ak islo o ten kupovany prikrm) Vo vela hoteloch rataju aj s detmi a maju tam na pare masko, prilohy a cely taky “dietny bufet”. Podla mna 13 mesacne by uz mohlo byt ok, ved vzdy mavaju nejake cestoviny, ryzu, zemiaky a supenes k tomu zeleninu nejake masko. Neriesila by som to nejako specialne. Na ranajky pecivo s maslom, ovocie/zelenina, vajicko na tvrdo, biely jpgurt a obsene vlocky, nejaky neplesnivy menej slany syr napr mozarela.

No také že chlebík s maslom jedol odtiaľ, ale obedy aj večere (kaše) som mala pre neho kúpené prikrmy zo skla. Napr v DM nájdeš v sklíčku aj večernú krupicovú kašu.
Ale záleží aj od hotela, niektoré majú aj ponuku jedla pre najmenších - napr tuším Permon tak má.