V koľkých mesiacoch/rokoch ste už cestovali s dieťaťom do zahraničia?
zaujimalo by ma kedy ste brali svoje deti na dlhsie cesty a ako to zvladalo dieta a vy 🙂
6 tyzdnov. Dama s dvomi detmi do Saudskej Arabie. A odvtedy cestujeme prakticky stale. Do elta 2020 sme takmer kazdy mesiac sedeli v lietadle. medzitym par dlhych cest autom a zopar (nie vela) aj vlakom: ale najviac sme lietali. A teraz uz zase lietame.
3 mesiace a v pohode, v aute 1000km, v polroku lietadlom 1,5hod.tiez ok
Maly mal polroka keď sme išli do Chorvátska chytili sme samé zápchy išli sme tam asi 4 hodiny ja som sa chcela ísť už utopiť do mora ale maly to zvladol super😬
6mesiacov, 1,5h let + 11h let. zvladla to super, cakala som ovela horsie 😀
2 mesiace, chorvatsko autom, zvladla lepsie ako zvysok familie. Vyspata, oddychnuta, my vsetci K.O., vratane 8 rocneho syna. Pri mori v bazeniku pod slnecnikom spokojna ako leco. Zaspavala pod stromami za hlasneho cvrlikania cikad. So stravou ziadny problem, dojcena. To bolo jedine obdobie, ked cusala spokojna v kociku a aj v nom zaspala😁
mala 9, keď sme boli prvýkrát v zahraničí. dcéra býva totiž (respektíve bývala) dosť často chorľavá. tak som mala obavy, že len čo by sme prišli na miesto, ochorela by a bol by problém (lebo ona teda vedela ochorieť, väčšinou končila na infúziách v nemocnici. chvalabohu, že je to už za nami...)
Ked mal syn 3 mesiace, sli sme zo zahranicia na slovensko ukazat vnuca starym rodicom
Mal 8 mesiacov spacim vlakom do Ciech
Nasi mali 3 mesiace, ked sme isli lyzovat do Zell am See, potom prakticky kazde 2 tyzdne 500 km v aute. Mali 10 mesiacov, ked sme isli do Chorvatska.
Dcéra mala dva týždne, syn štyri. A to už mi tiekla voda zo zubov, kedy budú mať konečne pas... Letecky obe deti niečo cez rok, syn v siedmych mesiacoch dal Taliansko aj Francúzsko (my s nim už menej, do roka neznášal cestu autom a dával to najavo z plných pľúc)
3 tyzdnove 1200km autom, 6 mesacne 4000km autom, 1,5rocne lodou, 2rocne lietadlom 5 hodin, vlakom 14 hodin. Ako sa nastavia rodicia, tak to zvladaju aj deti. U nas uplne v pohode a casom su deti uz na dlhe trate zvyknute..
@evica17 ako kedy. Aj nase deti mali krizy- ked sme sli autom dlho, tak sme si spravili pauzu, ale tiez nie kazdych 5 minut. Ked boli vacsie (2-3) rocne, hracky, jedlo (take na hranie, napriklad burizony, slane tycinky ci bobulkove ovocie- co trva na jedenie), televizor(mobil, tablet) to istili. Samozrejme, ze dietatu sa niekedy nepaci- ale tak pocas 5 hodinoveho letu ci 12 hodinovej plavby nie je kam vystupit🙈🙉🙊tak sme zabavali, davali jedlo, spali. Par krat a deti sa naucili (respektive si zvykli). Teraz, ked vyrazame, automaticky si hned pospia...a pred dlhou cestou nechavam deti co najdlhsie hore, aby pocas cesty vacsiu cast prespali...
@evica17 u nas podobne ako u
@vevesh Na dlhe cesty ( myslim fakt dlhe a jedno ci autom, vlakom, lietadlom atd.) treba hlavne vela jedlaaaaa😂Baby (7 a 3 roky) napr. este stale funguju bez mobilov, tabletov, telky (telka len v lietadle, no co, ked uz tam je🙈) a vedia sa prehrat. v Aute je to lahsie, pospia si, jedia, citaju, navzajom sa nieco pohraju, spievame, hrame sa hry. Teraz so starou cvicim nasobilku😂 Vo vlaku a lietadel radi kreslia, citaju, trame sa spolocenske hry. Vo vlaku zial nepospia.

Nemala rok, keď som s ňou letela na Kanárske, čo je cca 4 hodinový let, sama, muž nemohol vtedy. Od roka som lietala minimálne 2 x ročne. Vtedy ešte bez akejkoľvek znalosti cudzieho jazyka.