icon

Vlakový prestup vo Viedni

juliaceresna
2. aug 2025

Dobrý deň,
chcem cestovať vlakom z Zurichu do BA ale prestup vo Viedni. Viem, že ide priamy spoj, ale ten mi nevyhovuje.
Čiže plánujem prestup vo Viedni. Moja otázka, vlak z Zurichu má vo Viedni konečnú a mám sa presunúť potom na Nást. 1 - Koľaj 10.
Máte skúsenosti, kde zastavujú vlaky, či je to ďaleko na presun? nejako podchodmi?

ďakujem

dadis
2. aug 2025

@juliaceresna Je to ako na beznej stanici - eskalatorom/schodmi z nastupista zbehnes dole, najdes svoje nastupiste a vyjdes eskalatorom hore a vzdialenost medzi nastupistami je uplne rovnaka ako inde. Vlak do BA zvykne byt na nastupisti cca 10min pred odchodom.

pinkgirl
2. aug 2025

Orientácia na stanici vo Viedni nie je ťažká, presunieš sa celkom rýchlo.

osky
3. aug 2025

Z jedneho nastupista na ine sa presunies raz dva.
su tu chodiace schody, aj vytahy na kazde nastupiste.

Mna zaraza to nastupiste 1.
Z tadial nemoze ist vlak do Blavy,to sa mi nezda.
Nastupiste 1 aj 2 su inde,ako ostatne-o poschodie nizsie,ide o S-Bahn.
Rychlovlak.presun po Viedni a okolitych dedinach-mesteckach....
Neviem o tom,ze by odtial chodil vlak do Blavy.
To ale zistis,ked prides z Zürichu-kolko minut mas na prestup?

Ked zides escalatorom zo svojho nastupista,chod vpravo,uplne na zaciatok.
smerom k hlavnemu vchodu.
Tam je obrovska tabula s odchodmi vsetkych vlakov ...
Okrem toho,pri kazdom nastupisti je mensia tabula s odchodmi NAJBLIZSICH vlakov.
Cize hned budes vidiet,z ktoreho nastupista ti to ide.

Ja myslim,ze musis ist do Petrzalky a tam potom znova prestupit,lebo v smere z Viedne na hlavnu stanicu v Blave je tusim este stale nejaka prerabka.
to si este zisti..
Ak mas este otazky,kludne pis...
Ale orientacne tabule vo Viedni su uplne super,myslim,ze nebudes mat problem.
A ta stanica nie je taka obrovska,ako hl.stanica v Zürichu 🙂

juliaceresna
autor
21. aug 2025
@osky

Z jedneho nastupista na ine sa presunies raz dva.
su tu chodiace schody, aj vytahy na kazde nastupiste.

Mna zaraza to nastupiste 1.
Z tadial nemoze ist vlak do Blavy,to sa mi nezda.
Nastupiste 1 aj 2 su inde,ako ostatne-o poschodie nizsie,ide o S-Bahn.
Rychlovlak.presun po Viedni a okolitych dedinach-mesteckach....
Neviem o tom,ze by odtial chodil vlak do Blavy.
To ale zistis,ked prides z Zürichu-kolko minut mas na prestup?

Ked zides escalatorom zo svojho nastupista,chod vpravo,uplne na zaciatok.
smerom k hlavnemu vchodu.
Tam je obrovska tabula s odchodmi vsetkych vlakov ...
Okrem toho,pri kazdom nastupisti je mensia tabula s odchodmi NAJBLIZSICH vlakov.
Cize hned budes vidiet,z ktoreho nastupista ti to ide.

Ja myslim,ze musis ist do Petrzalky a tam potom znova prestupit,lebo v smere z Viedne na hlavnu stanicu v Blave je tusim este stale nejaka prerabka.
to si este zisti..
Ak mas este otazky,kludne pis...
Ale orientacne tabule vo Viedni su uplne super,myslim,ze nebudes mat problem.
A ta stanica nie je taka obrovska,ako hl.stanica v Zürichu 🙂

@osky vlak z Viedne ide do Petržalky. Na prestup mám 13 min. a pozrela som si to este raz to nástupište a ja som sa fakt pomýlila. To oznacenie 1 to je v petrzalke. VO viedni mi to nic nepíše. Takze z Viedne do Petržqlky to normálne chodí rovnako z jedného nástupišta, nevieš z ktorého? Tak dopredu sa chcem psychicky pripraviť.

pinkgirl
21. aug 2025

@juliaceresna nedávno som šla s Viedne do Bratislavy tuším z nástupišťa č.4 A-B

osky
21. aug 2025
@juliaceresna

@osky vlak z Viedne ide do Petržalky. Na prestup mám 13 min. a pozrela som si to este raz to nástupište a ja som sa fakt pomýlila. To oznacenie 1 to je v petrzalke. VO viedni mi to nic nepíše. Takze z Viedne do Petržqlky to normálne chodí rovnako z jedného nástupišta, nevieš z ktorého? Tak dopredu sa chcem psychicky pripraviť.

@juliaceresna joj,to nejde vzdy z rovnakeho.
Musis pozerat vpredu na tych velkych tabuliach.
Ale 15 minut,to mas fakt kooopu casuvsetky nastupistia su vedls seba,to si pozres na tabuli a ides escalatorom alebo vytahom.
Fakt je to v pohode

juliaceresna
autor
1. sep 2025
@osky

@juliaceresna joj,to nejde vzdy z rovnakeho.
Musis pozerat vpredu na tych velkych tabuliach.
Ale 15 minut,to mas fakt kooopu casuvsetky nastupistia su vedls seba,to si pozres na tabuli a ides escalatorom alebo vytahom.
Fakt je to v pohode

@osky @pinkgirl. Ďakujem. Zvládla som to. S dvoma deťmi ale chvalabohu len s vakmi na chrbátoch. Vlak sme síce nestihli, ale to len kvôli 13 min. meškaniu našeho vlaku. Boli sme si pre potvrdenie o meškaní a išli sme tým ďalším spojom. Inak naozaj tabule s odchodmi boli aj tam, kde sme vystúpili. Takže super. Ďakujem.

osky
1. sep 2025
@juliaceresna

@osky @pinkgirl. Ďakujem. Zvládla som to. S dvoma deťmi ale chvalabohu len s vakmi na chrbátoch. Vlak sme síce nestihli, ale to len kvôli 13 min. meškaniu našeho vlaku. Boli sme si pre potvrdenie o meškaní a išli sme tým ďalším spojom. Inak naozaj tabule s odchodmi boli aj tam, kde sme vystúpili. Takže super. Ďakujem.

@juliaceresna tesim sa,ze to klaplo🙂