Vlakový prestup vo Viedni
Dobrý deň,
chcem cestovať vlakom z Zurichu do BA ale prestup vo Viedni. Viem, že ide priamy spoj, ale ten mi nevyhovuje.
Čiže plánujem prestup vo Viedni. Moja otázka, vlak z Zurichu má vo Viedni konečnú a mám sa presunúť potom na Nást. 1 - Koľaj 10.
Máte skúsenosti, kde zastavujú vlaky, či je to ďaleko na presun? nejako podchodmi?
ďakujem
Orientácia na stanici vo Viedni nie je ťažká, presunieš sa celkom rýchlo.
Z jedneho nastupista na ine sa presunies raz dva.
su tu chodiace schody, aj vytahy na kazde nastupiste.
Mna zaraza to nastupiste 1.
Z tadial nemoze ist vlak do Blavy,to sa mi nezda.
Nastupiste 1 aj 2 su inde,ako ostatne-o poschodie nizsie,ide o S-Bahn.
Rychlovlak.presun po Viedni a okolitych dedinach-mesteckach....
Neviem o tom,ze by odtial chodil vlak do Blavy.
To ale zistis,ked prides z Zürichu-kolko minut mas na prestup?
Ked zides escalatorom zo svojho nastupista,chod vpravo,uplne na zaciatok.
smerom k hlavnemu vchodu.
Tam je obrovska tabula s odchodmi vsetkych vlakov ...
Okrem toho,pri kazdom nastupisti je mensia tabula s odchodmi NAJBLIZSICH vlakov.
Cize hned budes vidiet,z ktoreho nastupista ti to ide.
Ja myslim,ze musis ist do Petrzalky a tam potom znova prestupit,lebo v smere z Viedne na hlavnu stanicu v Blave je tusim este stale nejaka prerabka.
to si este zisti..
Ak mas este otazky,kludne pis...
Ale orientacne tabule vo Viedni su uplne super,myslim,ze nebudes mat problem.
A ta stanica nie je taka obrovska,ako hl.stanica v Zürichu 🙂
Z jedneho nastupista na ine sa presunies raz dva.
su tu chodiace schody, aj vytahy na kazde nastupiste.
Mna zaraza to nastupiste 1.
Z tadial nemoze ist vlak do Blavy,to sa mi nezda.
Nastupiste 1 aj 2 su inde,ako ostatne-o poschodie nizsie,ide o S-Bahn.
Rychlovlak.presun po Viedni a okolitych dedinach-mesteckach....
Neviem o tom,ze by odtial chodil vlak do Blavy.
To ale zistis,ked prides z Zürichu-kolko minut mas na prestup?
Ked zides escalatorom zo svojho nastupista,chod vpravo,uplne na zaciatok.
smerom k hlavnemu vchodu.
Tam je obrovska tabula s odchodmi vsetkych vlakov ...
Okrem toho,pri kazdom nastupisti je mensia tabula s odchodmi NAJBLIZSICH vlakov.
Cize hned budes vidiet,z ktoreho nastupista ti to ide.
Ja myslim,ze musis ist do Petrzalky a tam potom znova prestupit,lebo v smere z Viedne na hlavnu stanicu v Blave je tusim este stale nejaka prerabka.
to si este zisti..
Ak mas este otazky,kludne pis...
Ale orientacne tabule vo Viedni su uplne super,myslim,ze nebudes mat problem.
A ta stanica nie je taka obrovska,ako hl.stanica v Zürichu 🙂
@osky vlak z Viedne ide do Petržalky. Na prestup mám 13 min. a pozrela som si to este raz to nástupište a ja som sa fakt pomýlila. To oznacenie 1 to je v petrzalke. VO viedni mi to nic nepíše. Takze z Viedne do Petržqlky to normálne chodí rovnako z jedného nástupišta, nevieš z ktorého? Tak dopredu sa chcem psychicky pripraviť.
@juliaceresna nedávno som šla s Viedne do Bratislavy tuším z nástupišťa č.4 A-B
@osky vlak z Viedne ide do Petržalky. Na prestup mám 13 min. a pozrela som si to este raz to nástupište a ja som sa fakt pomýlila. To oznacenie 1 to je v petrzalke. VO viedni mi to nic nepíše. Takze z Viedne do Petržqlky to normálne chodí rovnako z jedného nástupišta, nevieš z ktorého? Tak dopredu sa chcem psychicky pripraviť.
@juliaceresna joj,to nejde vzdy z rovnakeho.
Musis pozerat vpredu na tych velkych tabuliach.
Ale 15 minut,to mas fakt kooopu casuvsetky nastupistia su vedls seba,to si pozres na tabuli a ides escalatorom alebo vytahom.
Fakt je to v pohode
@juliaceresna joj,to nejde vzdy z rovnakeho.
Musis pozerat vpredu na tych velkych tabuliach.
Ale 15 minut,to mas fakt kooopu casuvsetky nastupistia su vedls seba,to si pozres na tabuli a ides escalatorom alebo vytahom.
Fakt je to v pohode
@osky @pinkgirl. Ďakujem. Zvládla som to. S dvoma deťmi ale chvalabohu len s vakmi na chrbátoch. Vlak sme síce nestihli, ale to len kvôli 13 min. meškaniu našeho vlaku. Boli sme si pre potvrdenie o meškaní a išli sme tým ďalším spojom. Inak naozaj tabule s odchodmi boli aj tam, kde sme vystúpili. Takže super. Ďakujem.
@osky @pinkgirl. Ďakujem. Zvládla som to. S dvoma deťmi ale chvalabohu len s vakmi na chrbátoch. Vlak sme síce nestihli, ale to len kvôli 13 min. meškaniu našeho vlaku. Boli sme si pre potvrdenie o meškaní a išli sme tým ďalším spojom. Inak naozaj tabule s odchodmi boli aj tam, kde sme vystúpili. Takže super. Ďakujem.
@juliaceresna tesim sa,ze to klaplo🙂

@juliaceresna Je to ako na beznej stanici - eskalatorom/schodmi z nastupista zbehnes dole, najdes svoje nastupiste a vyjdes eskalatorom hore a vzdialenost medzi nastupistami je uplne rovnaka ako inde. Vlak do BA zvykne byt na nastupisti cca 10min pred odchodom.